Mijn drie must-haves voor een georganiseerd en productief leven
Advies Lifestyle

Mijn drie must-haves voor een georganiseerd en productief leven

Door de drukte van het dagelijkse leven kan het soms lastig zijn om alles in balans te houden. Je hebt je familie, je verantwoordelijkheden, je werk, maar ook je sociale leven alles wil aandacht. Hierdoor kan het soms voelen alsof alle ballen die je in de lucht moet houden vallen, maar weet je soms mag je die ballen ook even laten vallen en een stap terug doen! In dit artikel deel ik welke drie must-haves voor mij onmisbaar zijn voor een georganiseerd en productief leven!

Een agenda

Een agenda is mijn nummer 1 must-have als het gaat om planning. Of het nu gaat om sociale afspraken, persoonlijke doelen of zakelijke afspraken in mijn agenda komt alles goed samen. Doordat ik al mijn afspraken in plan, heb ik een duidelijk overzicht hoe mijn week verloopt. Hierdoor zorg ik ervoor dat ik mijn tijd effectief benut. Ik gebruik mijn papieren agenda, maar op werk gebruik ik mijn digitale agenda, zo kan ik iedere ochtend wanneer mijn werkdag start mijn agenda openen en duidelijk mijn afspraken zien.

Notitieboekjes en pennen

Zoals je wel begrijpt hou ik van digitale tools, maar ook enorm van gewoon lekker ouderwets pen en papier. Ik heb nog steeds een grote liefde voor gewoon simpelweg het opschrijven van mijn ideeën in een notitieboekje of iets dergelijks. Schrijven is echt mijn creatieve uitlaatklep en het helpt om mijn gevoelens te begrijpen en te ordenen. Doordat ik het van mij afschrijf en mijn gedachtes order kan ik focus leggen daar waar nodig en daardoor veel productiever zijn.

Tijdmanagement

Tijdmanagement is enorm belangrijk om te beheersen, zeker in het drukke leven wat we tegenwoordig leiden. Tijdens mijn opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met timemanagement en zo leerde ik de Pomodoro techniek kennen. Eigenlijk draait alles bij de Pomodoro techniek erom dat je volledig gefocust in tijdblokken iets doet, bv. studeren. Je studeert dan een bepaalde tijd dan neem je een korte pauze en dat herhaal je ongeveer vier keer, erna las je een grotere pauze in van een kwartier tot aan een half uur. Doordat je in tijdsblokken werkt ben je meer gefocust en hoger in je energie dan als je achter elkaar zou doorwerken. Deze techniek is niet alleen voor school bedoelt, maar is ook erg handig om op werk toe te passen, het is namelijk een geweldige manier om efficiëntie te verhogen.

Het blijft een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Maar met Mijn drie must-haves voor een georganiseerd en productief leven, kan ik alle ballen hoog houden, maar ze ook wanneer nodig laten vallen om even een pauze in te lassen!

Hoe zorg jij voor efficiëntie en dat je voldoende gefocust bent?

Foto door Spiderstock op iStock

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *