Academy Business talk

Altijd je agenda bij de hand

Hoe zorg je ervoor dat je altijd je agenda bij de hand hebt? Ik gebruik een moment in de week om te plannen en zorg dat al mijn agenda’s up to date zijn. Ik maak gebruik van een digitale agenda, maar ook van de papieren versie. Door de combinatie van digitaal en papier heb ik altijd mijn agenda bij de hand en voorkom ik dat ik dubbele afspraken maak. Een agenda is persoonsgebonden en wat de een overzichtelijk vind, dat kan de ander juist chaotisch vinden. Ik kan jullie daarom alleen mijn persoonlijke ervaring vertellen, wat voor mij belangrijk is, wat ik ervan verwacht en hoe dat uitpakt.

Digitale agenda

De digitale agenda die ik gebruik is die van de iPhone zelf. Ik maak gebruik van meerdere agenda kleuren en geef elk agenda onderwerp een andere kleur. Sommige agenda’s deel ik met mijn vriend, zoals onze privé en gezamenlijke agenda’s. Wij delen onze privé agenda’s, zodat wij makkelijk iets kunnen plannen zonder elkaar gesproken te hebben, omdat we beiden elkaars agenda kunnen inzien. Daarnaast hebben wij ook nog gezamenlijke agenda’s, dat zijn er twee, één voor onze gezamelijke afspraken en de andere is onze mealplanner. Ik probeer per week in te plannen wat wij eten, maar soms wisselen wij hier nog in. Verder heb ik nog een agenda abonnement van school, waar ik mijn lessen en toetsen kan inzien. Tevens heb ik nog twee agenda’s voor mezelf, één voor mijn blog en de ander zakelijk. In de agenda voor mijn blog zet ik neer wanneer ik welke artikelen online wil hebben en eventuele samenwerkingen of gastblogs. Tot slot heb ik nog een zakelijke agenda daar zet ik alleen mijn zakelijke afspraken in alles wat te maken heeft met mijn eigen onderneming. Hieronder een overzicht van mijn verschillende agenda’s:

Papieren agenda

Ondanks dat ik mijn digitale agenda echt overzichtelijk vind kan ik geen afscheid nemen van mijn papieren agenda. Ik heb gekozen voor de structuurjunkie planner de A4 variant zonder datums. De reden dat ik hiervoor koos is omdat ik graag een overzicht wil van alles wat ik in die week moet doen. Tevens plan ik niet elke week alles in mijn papieren agenda in, alleen in de drukke periodes. Doordat de structuurjunkie planner zonder datums is kan je hem gebruiken wanneer jou het best uitkomt. Als je de planner openvouwt kan je voor de hele week plannen, tevens is er ook ruimte voor extra notities onderaan. Tot slot kan je ook per week een privé en werkdoel opschrijven die jij aan het eind van die week behaald wilt hebben.

Wat heb jij liever een digitale of papieren agenda?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

1 Comment

  1. […] agenda is mijn nummer 1 must-have als het gaat om planning. Of het nu gaat om sociale afspraken, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *