Lifestyle Persoonlijk

Favorietjes maand juli

Elke maand zal ik een kleine blog wijden aan de maand ervoor, hierin zet ik enkele van mijn favorieten dingen neer, die ik gedaan heb, gegeten, gelezen of gezien heb.

Boeken

Ik heb deze maand twee boeken gelezen die echt het lezen waard waren, beiden erg spannend, maar toch trekken waargebeurde verhalen mij meer daarom is het boek van Astrid Holleeder deze maand echt mijn favoriet. Wil je het boek ook lezen, dan kan je die aanschaffen bij Bol? Klik dan hier.

In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie – moeder Stien, dochter Miljuschka, zus Sonja en haar kinderen Richie en Francis – leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna.

Hoe neem je afscheid van een gezinslid? Hoe leef je met gevoelens van schuld, angst en verraad; hoe verhoud je je in een nieuwe gezinsformatie tot elkaar en tot de buitenwereld, en hoe kijk je naar de toekomst?
In gesprekken met haar therapeute geeft Astrid Holleeder volledige openheid over haar diepste zielenroerselen, en zijn we getuige van de hernieuwde band met haar dochter Miljuschka, over wie ze nog niet eerder schreef.

”Splitsen komt doordat je niet geleerd hebt een mens in zijn totaal te ervaren, met zijn goede en zijn slechte kanten, en toch het vertrouwen te behouden.”

Familiegeheimen – het slot van een trilogie, samen met Judas, en Dagboek van een getuige, – is een pleidooi voor een bestaan dat niet bepaald wordt door anderen. Een leven waarin Astrid Holleeder het heft in eigen hand neemt, en kiest voor de liefde en niet voor de haat.

Beste aankoop van de maand

Al een tijdje was ik op zoek naar iets om het gat onder de salontafel op te vullen, maar elke keer kon ik maar niet vinden wat ik zocht. Winkel in winkel uit, webshops gezocht, op Pinterest diverse ideeën opgedaan, maar nog steeds niet wat ik zocht. Nou moet ik ook eerlijk toegeven dat ik niet wist wat ik zocht tot ik het gevonden had. Ik zat lekker de wekelijkse folders door te kijken toen mijn oog op deze kistjes viel en wat was ik blij verrast dat er ook nog precies 2 pasten onder de salontafel. Ik heb ze toen ook per direct besteld en wat een mazzel ze waren toen ook nog eens in de aanbieding, ik heb ze via de Xenos, helaas zijn ze uitverkocht, maar hou hun website in de gaten voor soortgelijke producten, hun website vind je hier.

Cooling down

Afgelopen maand hadden we last van tropische temperaturen zowel binnen als buiten huis. Ons nieuwe appartement zit op de hoek, plat dak, zwarte bakstenen en ook nog eens ramen met speciaal glas om de warmte binnen te houden. Je kan je dus wel voorstellen hoe blij we waren toen wij met een paar buren besloten om een zwembad aan te schaffen. Heerlijk op onze vrije dag vertoeven in ons eigen pool, we hebben die week ook wel de nodige poolparty’s gehouden. Bij een party hoort alcohol en hoe lekker is dat in de vorm van een ijsje van 24 ice. Hun nieuwe smaak Flugel was dan ook een heerlijk moment genieten. Wil je deze ook uitproberen, ze zijn hier te bestellen.

Foodporn

Zolang ik mij kan herinneren ben ik gek op mosselen, hoe heerlijk dat wij afgelopen maand daar weer van heb kunnen genieten bij mijn opa en oma en ook nog eens een gezellige avond met ze hebben gehad. Ik moet maar leren ze ook een keer zelf te gaan maken, dat maakt het toch makkelijker om het vaker te gaan eten. In die hitte van afgelopen week hadden wij niet altijd trek in een hele maaltijd dus zijn wij op zoek gegaan naar wat lekkers wat toch vult, maar niet zo zwaar valt als een pasta, rijst of aardappel vlees maaltijd. Gyoza’s eten wij normaal als we bij een all you can eat sushi tent gaan eten, maar hoe makkelijk als je ze ook zelf kan halen bij de toko en zo moeilijk maken is het niet. Binnenkort volgt hier een topic over, zodat ook jullie hiervan kunnen genieten.

Fotografie

Elke maand zal ik mijn favoriete shoot of gewoon favoriete foto (soms meerdere) met jullie delen, op deze manier wil ik jullie meenemen in mijn fotografie reis. Afgelopen maand had ik een klusje bij een babyshower, de mommy to be kende ik al, dat was des te leuker om de shoot te doen. Zoals op de bovenstaande foto’s te zien is wordt het een meisje, er was dan ook een overvloed aan roze, maar ook aan eten. Het was super gezellig en ook onwijs druk, het was dan ook zeker geen straf om deze dag te mogen bijwonen. Heb je ook interesse in een fotoshoot neem dan contact met mij op om een afspraak in te plannen.

Favoriete weekend

Mijn favoriete weekend deze maand was absoluut het weekend dat mijn lieve oppaskindjes kwamen logeren. Voor het eerst met zijn tweetjes logeren en een hele dag en nacht zonder mama. Wat een spannende, maar oh zo leuke ervaring. Binnenkort komen ze weer logeren, benieuwd hoe dat verloopt? Hou dan mijn blog in de gaten, want ik ga binnenkort vertellen wat ik zoal meemaak als oppas.

Favoriete telefoontje

Het is altijd gezellig als ik even met mijn favoriete neefje kan bellen, oké laten we eerlijk zijn hij is dan ook mijn enige neefje. Regelmatig bel ik met mijn zusje en mijn neefje, helemaal nu hij zo goed begint te praten is het elke keer weer een klein feestje, kan dan ook niet wachten om hem weer in het echt te zien en dat gaat heel binnenkort ook gebeuren, maar daar hoor je gauw meer over!

Cadeautjes

Al een hele tijd wilde ik een horloge van Daniel Wellington, ik was dan ook onwijs blij verrast toen ik dit mooie exemplaar kreeg van mijn vriendje.

Onze koelkast heeft het in juli helaas begeven, gelukkig zat er nog garantie op en konden we een nieuwe uitkiezen. We hebben gelijk een grotere gekozen en die aan onszelf cadeau gedaan, we hoefde dan ook maar een klein bedrag bij te betalen, dankjewel Wehkamp voor de goede service wij zijn nog steeds onwijs blij met onze aankoop! Wij hebben gekozen voor een grote koelkast, zodat we wekelijks boodschappen kunnen doen en alles ook daadwerkelijk past. De koelkast die wij hebben gekozen vind je hier.

Wat was jullie favoriete aankoop van de maand juli?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

0 Comments

  1. Ah ik twijfel heel erg over het boek familiegeheimen maar misschien moet ik hem toch maar gaan halen.. Heb wel de vorige boeken van har gelezen

    1. Is echt een aanrader leest makkelijk door is alleen soms beetje opletten wanneer ze over het verleden schrijft en wanneer over het heden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *