Lifestyle

De positieve kant van de lockdown

Allereerst wil ik beginnen met dat ik het natuurlijk verschrikkelijk vind voor alle ondernemers die zijn getroffen door de lockdown. Ondernemers die groot financieel verlies draaien nu, maar ook ondernemers die straks misschien helemaal wel hun deuren moeten sluiten. Ik schrijf dit puur uit eigen ervaring en wat het voor mij betekend. Tevens ook wat ik heb geleerd en mee wil nemen in mijn eigen ontwikkeling ook wanneer we weer terug kunnen gaan naar het normale leven hoe het voor de corona was.

Het besef

Inmiddels zitten we al bijna een jaar met corona in ons leven en dat ging met ups en downs. In het begin had ik er persoonlijk weinig last van behalve dat ik verplicht moest thuiswerken, maar ook daar was ik na een week al aan gewend. Pas toen ik in september met mijn studie begon en stage ging lopen op een basisschool, toen begon ik het verschil te gaan merken. Stagelopen in coronatijd is bizar, maar ook weer heel leerzaam geweest. Door de corona zijn er opeens zoveel mogelijkheden ontstaan, van virtueel school, thuiswerken en virtuele vergaderingen.

De rust

Eigenlijk ben ik juist het afgelopen jaar onwijs tot rust gekomen, je moet nergens meer heen geen sociale druk om de deur uit te gaan, gaan en staan waar jij wil. Tuurlijk mis ik het sociale leven wel, het afspreken met vriendinnen of gezellig uiteten gaan. Natuurlijk is het afgelopen jaar even gewoon kut geweest voor ons allemaal, maar een les die wij allemaal eruit kunnen halen is tijd investeren in jezelf. Niks moet alles mag!

Tijd

Ik leef veel bewuster, maak niet de een na de andere afspraak en plan veel realistischer dan ik voorheen deed. Nou hebben we niet veel mogelijkheden door de maatregelen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dit ook wil voortzetten wanneer er geen maatregelen meer zijn. Tijd voor je relatie, tijd voor je vriendschappen, maar vooral tijd voor jezelf is enorm belangrijk. Je hoeft niet elkaar elke dag te spreken of elke dag te zien om een vriendschap te onderhouden. De enige voor wie je wel degelijks tijd vrij moet maken is voor jezelf. Gun jezelf elke dag minimaal een half uurtje rust en ga iets doen voor jezelf waar jij je rust in kan vinden. Probeer bijvoorbeeld elke dag een half uurtje te wandelen of te lezen. Zolang je maar iets doet waar jij je rust in kan vinden.

Bekijk het positief

Vooral in deze tijd is het onwijs lastig om die positive vibe te blijven voelen, maar juist is dat zo belangrijk nu. Tuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn, zo is het leven nou eenmaa niet, maar geloof me je gaat je een stuk beter voelen als je tijdens de lockdown omringt bent door positieve energie dan door negatieve energie. De positieve energie geeft je namelijk kracht, kracht om door te gaan en je doel te bereiken. Terwijl negatieve energie alleen maar je energie wegzuigt. Je zult merken dat je veel sneller moe bent, minder zin hebt om iets überhaupt te gaan ondernemen, maar ook het constante gevoel hebt niet lekker in je vel te zitten.

Mijn tips voor jou

  • Zet vrolijke muziek op als je net wakker bent
  • Doe je gordijnen open en laat het buitenlicht naar binnen schijnen
  • Zorg dat je op tijd op staat zodat je niet hoeft te haasten als je de deur uit moet of een bepaalde tijd achter de computer moet zitten
  • Maak elke dag een wandeling van minimaal een half uur
  • Neem elke dag een half uur de tijd voor jezelf om te ontspannen
  • Maak een weekplanning, maar ook per dag wat je moet doen, door het afvinken ben je meer gemotiveerd
  • Af en toe zeuren kan best, maar focus je meer op het positieve in het leven in plaats van andersom

Hoe kom jij de lockdown door en zijn er dingen die je door de lockdown bent gaan inzien?

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *