varen in Giethoorn
Lifestyle Samenwerkingen

Waarom varen in Giethoorn een echte aanrader is

Giethoorn heeft prachtige grachten, mooie bruggen en de meest charmante huisjes, het word niet voor niks “Venetië van het Noorden” genoemd. In de zomermaanden is Giethoorn een van de meest mooie plekken om te bezoeken, en een van de beste manieren om deze mooie plek te ontdekken is door te varen op de grachten. In dit artikel zal ik wat redenen geven waarom varen in Giethoorn een echte aanrader is en waarom het zo leuk is. Wie weet wordt Giethoorn wel jouw nieuwste hotspot!

Het magische gevoel dat varen in Giethoorn je geeft

Giethoorn is omgeven door prachtige natuur, waaronder bossen, prachtige meren en uitgestrekte velden. Het dorp is rijk aan waterwegen, en terwijl je door de grachten vaart, kun je genieten van de groene omgeving en de vredige sfeer. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. Zelf ben ik gaan varen in Giethoorn samen met mijn partner en beste vriendin, ik kon door de mooie omgeving niet stoppen met foto’s maken!

Varen in Giethoorn biedt een gevoel van rust en ontspanning. De kalme van het water en het ontbreken van auto’s dragen echt bij aan het ontspannen gevoel die je krijgt als je door de grachten vaart. Je kunt de drukte van het dagelijkse leven achter je laten en genieten van de rustgevende geluiden van kabbelend water en vogelgezang.

Verken het dorpje door middel van varen door de grachten

Giethoorn staat bekend om de goed onderhouden grachten die door het hele dorp slingeren. Je kan verschillende routes nemen, iedere route duurt een bepaalde tijd, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan je een route uitkiezen. Je ken het prachtige dorpje verkennen door te varen door de grachten terwijl je op de achtergrond de vogels hoort zingen. Heb je interesse in de geschiedenis van Giethoorn dan kan je ook varen samen met een lokale gids. Zo kan je tijdens je vaartocht van de lokale gids de geschiedenis en leuke feiten over het dorp horen.

Wat maakt Giethoorn zo leuk?

Varen in Giethoorn is niet alleen een leuke activiteit en unieke ervaring om met je vrienden of partner te doen, maar ook voor het hele gezin. In Giethoorn zijn er ook actievere manieren om de grachten te ontdekken, zoals een waterfiets of kano huren. Giethoorn biedt niet alleen leuke sportieve activiteiten, maar ook prachtige verborgen plekken die ongelooflijke fotomomenten biedt. Het is voor ervaren fotografen net zo leuk als voor amateurs.

Varen is de perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven! Door te genieten van een oase van rust kom je weer helemaal opgeladen thuis. Dus waar wacht je op? Pak je picknickmand in en stap aan boord op een van de bootjes in Giethoorn voor een mooie dag. En verken deze magische plek die “Venetië van het Noorden” wordt genoemd!

Ben jij wel eens in Giethoorn wezen varen?

*Dit betreft een samenwerking

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *