Lifestyle Persoonlijk

End of summer

September is voor vele toch een soort van nieuwe start of je nou nog thuis woont, jongere broertjes of zusjes hebt, of inmiddels eigen kinderen. In september is het na de zomer echt “back to reality”.

Waar de één start met een nieuwe opleiding, gaat de ander verder met het vervolg van de opleiding. Het is dus tijd om orde te stellen in je leven, misschien heb je wel alles al klaar om aan school te beginnen, maar, je bent niet de enige die als je dit nu leest en denkt, oh nee ik moet alles nog doen. Geen stress! Hieronder volgen wat tips hoe je snel wat orde kan scheppen en al tijdens de eerste week stress vrij kan zijn.

  • Lees je in welke vakken je het eerste blok hebt
  • Print je studiehandleidingen uit en stop ze in snelhechters
  • Pak je boeken uit en stal ze uit in je boekenkast
  • Zorg ervoor dat je een rustige plek hebt in huis waar je kan studeren
  • Schaf een agenda en overige schoolspullen aan (voor iedereen is dat anders, maar een agenda moet je zeker hebben)
  • Maak een planning wanneer je wat moet doen en voor welk vak
  • Het beste is om per dag op te schrijven wat je moet doen en ook je schoolwerk inplannen

Voor andere is september een maand waarin ze “echt” aan het werk gaan nadat ze zijn afgestudeerd. Ook dat is een spannende tijd en zal in het begin erg wennen zijn, wennen dat je opeens niet meer naar school hoeft. Een nieuwe baan of een baan via je laatste jaar stage, het blijft spannend. Opeens ben je niet meer die stagiaire, nee opeens ben je ook een collega met een diploma op zak.

Heb je zelf al kinderen en die starten voor het eerst op de basisschool, middelbare school of gaan gewoon naar een nieuwe school, dan is het al helemaal spannend. Deze tijd van het jaar staat voor een nieuwe start, spannende tijd en veel geregel. Gelukkig zijn kinderen nog erg makkelijk in het ontmoeten van nieuwe mensen en nieuwe vrienden maken, maar desondanks is het belangrijk dat ze de ruimte hebben om er thuis over te praten.

Nu ik zelf ook weer ga starten met werken en studie ga ik hier wat vaker over schrijven, met tips en trics en de benodigheden die ik aanschaf en waarom. Blijf dus mijn blog volgen en binnenkort hier meer over!

Ben benieuwd wat september voor jullie betekend. Laat het me weten via een reactie onder mijn artikel.

Foto door Frank Albrecht op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *