Advies Travel

Op vakantie met alleen handbagage

Een vakantie nemen is altijd heerlijk! Je hebt dan ook verschillende soorten vakanties, van een lekker lange zon, zee en strand vakantie. Tot aan een weekendje weg in de vorm van een stedentrip of een snel familie bezoek. Waar je bij de ene vakantie moet denken aan veel bagage en een koffer vol heb je met een weekendje weg voldoende aan een stuk minder bagage. In dit artikel vertel ik meer over het gaan op vakantie met alleen handbagage. Zodat jij na het lezen van dit artikel zonder stress kan genieten van een lichtgewicht en stress vrije vakantie. Want oh men wat kan je koffer inpakken een stress geven!

Een inpaklijst maken

Goed voorbereid op vakantie gaan is al het halve werk en dat zeggen ze niet voor niks. Schrijf een gedetailleerde inpaklijst en denk goed na over je keuzes en waarom je iets mee wil nemen. Door goed na te denken en realistische keuzes te maken kan je optimaal de ruimte in je handbagage benutten. Neem het onderstaande mee in je keuze:

  • Denk na over de weer omstandigheden op je vakantiebestemming;
  • Denk na over de activiteiten die je wil ondernemen;
  • Denk na over eventuele bijzondere gelegenheden;
  • Maak slimme keuzes qua kleding, zodat je het met elkaar kan matchen en mixen.

Minimaliseer je kleding en schoenen

Ruimte besparen betekend ook dat je minder kleding en schoenen moet meenemen. Kies daarom voor veelzijdige kledingstukken die je op diverse manieren kan combineren en dragen. Zorg voor wat basisstukken, zoals een veelzijdig jurkje, neutrale tops en een goed zittende spijkerbroek. Op vakantie met alleen handbagage zorgt er ook voor dat je niet veel schoenen mee kan nemen, zeker met handbagage heb je beperkte ruimte. Zorg daarom ervoor dat je een paar wandelschoenen hebt en een paar schoenen die geschikt zijn voor meerdere gelegenheden.

Kies de juiste handbagage

Een ander belangrijk onderdeel is de juiste handbagage kiezen! Check bij de luchtvaartmaatschappij wat de eisen zijn qua gewicht en afmetingen om te voorkomen dat je toch niet de juiste maat hebt gekozen. Je hebt verschillende afmetingen, maar het is wel erg handig om een handbagage koffer uit te kiezen die lichtgewicht is.

Ruim de handbagage koffer op de juiste manier in

Als je ruimte wil besparen is je kleding oprollen een goede oplossing en tegelijkertijd zorgt het ook voor minder kreukels. Tegenwoordig heb je ook hele handige organizers die je helpen om je koffer in te pakken, de packing cubes. Ze helpen bij het efficiënt inpakken van je handbagage. Daardoor hou je je spullen geordend en gebruik je optimaal de beschikbare ruimte. Je kan ook je kleding oprollen in de packing cubes, je zal versteld staan hoeveel je in een handbagage koffer kunt inpakken met behulp van deze handige organizers en als je je kleding rolt.

Gebruik travel-size producten

Travel-size producten zijn echt de oplossing als je op vakantie gaat met alleen handbagage. Doordat je een reisformaat gebruikt van je toiletartikelen mag het gewoon mee in je handbagage koffer. Kijk ook goed voor de eisen op het vliegveld van bestemming, niet elke luchthaven heeft geavanceerde systemen bij de beveiliging check, zoals wij op Schiphol hebben. Vergeet daarom ook niet om een doorzichtige zipper zakje mee te nemen, waar je vloeistoffen in passen.

Denk goed na over de extra’s

Wees kritisch over wat je verder meeneemt voor extra’s. Stel jezelf constant de vraag of je het echt nodig hebt. Pak echt alleen in wat je echt nodig hebt en niet de spullen die je wil meenemen voor het geval dat. Denk daarnaast in oplossingen, zoals als je van lezen houdt, neem dan geen zware boeken mee, maar investeer in een e-reader, zo heb je meerdere boeken bij je zonder dat het te veel ruimte inneemt. Heb je een laptop en een iPad, kies dan ervoor om de iPad mee te nemen en investeer in een hoes toetsenbord voor de iPad. Zo kan je toch wat extra entertainment meenemen en maak je goed doordachte keuzes.

Door jezelf goed voor te bereiden kan je op vakantie met alleen handbagage. Door deze slimme en handige keuzes te maken heb je minder stress en kan je zorgeloos je koffer inpakken en genieten!

Waar gaat jouw volgende vakantie bestemming naar toe?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *