Advies Kids Lifestyle Ouder & kind

Coronaproof Sint Maarten

Over precies twee weken is het weer tijd voor de zingende kindjes en hun lampionnen. Ondanks deze rare en nare tijd zou het zonde zijn als deze Nederlandse kinderen traditie niet door zou kunnen gaan. Laten we daarom met zijn allen ervoor zorgen dat het door kan gaan maar dan als coronaproof Sint Maarten.

Elk jaar zodra het begint te schemeren gaan op 11 november omstreeks 17:00 uur de kinderen op pad. De traditie hoe wij in Nederland hem kennen is dat de kinderen met hun, vaak eigengemaakte, lampionnen langs de deuren gaan en diverse liedjes zingen. Na het zingen worden de kinderen beloond met snoepgoed.

Ondanks deze tijd is het belangrijk dat juist dit soort tradities wel door kunnen gaan. Daarom heb ik speciaal voor jullie wat tips gebundeld voor een geheel coronaproof Sint Maarten. Ik heb niet alleen gedacht aan de volwassenen die met de kinderen op pad gaan, maar ook aan de volwassenen die thuis zitten.

Groepsgrootte

Ga bij meer dan twee kinderen die meelopen met alleen je gezin op pad en hou bij het tegenkomen van bekende de afstand van 1,5 meter in acht met de overige volwassenen. Wil je toch samen met je vriendinnen en hun kinderen op pad? Hou je dan ten alle tijde aan het maximale aantal volwassenen wat toegestaan is en hou 1,5 meter afstand met de volwassenen die niet bij je huishouden horen. Kinderen tot 12 jaar hoeven geen afstand te houden, wel vanaf 13 jaar en ouder.

Kleding

Zorg ervoor dat iedereen goed en warm is aangekleed, zodat je minder snel verkouden wordt. Het is namelijk echt herfstweer met veel windvlagen, regenbuien en niet te vergeten ook het griepseizoen is wel gestart. Een verkoudheid haalt je weerstand omlaag en zo kan je makkelijker wordt besmet met het coronavirus. Zorg er daarom voor dat je warm bent aangekleed en neem bij thuiskomst een lekker warm kopje thee of chocolademelk. Door ervoor te zorgen dat je goed warm blijft bent je niet zo vatbaar voor een verkoudheid.

Snoepgoed

Voor de mensen die niet zelf lopen, maar thuisblijven zorg voor snoep in dichte zakjes. Niet alleen nu in coronatijd, maar ook ervoor weet ik uit ervaring dat snoep wat niet verpakt was weg gegooid werd. Helemaal nu met de corona is het belangrijk dat ook het snoepgoed coronaproof is. Elk kind graait in de bak en dat is een stuk minder erg als het snoepgoed is verpakt.

Coronaproof snoep geven

Ik kan me voorstellen dat veel mensen niet eens hun deur open willen doen, laat staan het snoepgoed aan de kinderen geven. Ook daar heb ik aandacht bij het bundelen van ideeën voor een coronaproof Sint Maarten. Zet voor de deur een krukje of iets anders neer met een bak erop met snoepgoed. Leg er een briefje bij met instructies wat de kinderen kunnen doen. Vind je het leuk als ze aanbellen en een liedje zingen of heb je liever dat ze alleen wat snoep pakken en weer weg gaan? Voor beiden opties is een oplossing:

Aanbellen en zingen

Maak voor de deur duidelijk tot welke afstand de kinderen kunnen komen door de bak snoep te zetten tot waar ze mogen komen. Zet op het briefje dat 1 iemand aanbelt en er weer plaats wordt genomen achter de bak met snoep. Zo kan jij de deur open doen en is er gepaste afstand tussen jou en het gezelschap die komt zingen. Na het zingen kunnen de kinderen zelf wat snoepgoed uit de bak pakken.

Liever niet open doen

Normaliter wordt er van iedereen verwacht dat er open gedaan wordt, helemaal als je zichtbaar thuis bent. Nu door de corona wordt dat veel minder verwacht. Heb je liever niet dat de kinderen aan de deur komen zingen? Zet dan net zoals bij de andere oplossing een bak met snoepgoed voor de deur. Leg er een briefje bij met de mededeling dat je liever niet de deur open doet, maar de kinderen wel zelf snoepgoed kunnen pakken.

Hopelijk wordt het een mooie avond en blijft het droog. Ik hoop voor de kinderen dat zij toch nog bij een paar hun liedjes kunnen zingen of in iedergeval snoepgoed kunnen verzamelenen. Door een coronaproof Sint Maarten te organiseren wordt er rekening gehouden met de maatregels en zijn de kinderen toch nog blij. Want laten we eerlijk zijn het gaat hun vooral om de hoeveelheid snoep die zij verzamelenen.

Hoe doe jij het dit jaar met Sint Maarten?

Foto door Fernando @cferdo op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

2 Comments

  1. Het wordt afgeraden dus doen wij het zelf niet. Ook doe ik liever de deur niet open, hoe rottig ik het ook vind voor de kinderen. Wij zitten in een situatie dat mijn man positief getest is op corona. Hij is niet besmettelijk meer, maar we zijn nu nóg voorzichtiger dan eerst (en geloof mij. Ik was al bijzonder precies en oplettend). Mijn oplossing is dat ik inderdaad een bak op een krukje zet met daarin ingepakte cadeautjes en wat snoepjes (ook ingepakt). En een briefje op de deur plak dat we dit jaar helaas niet meedoen en dus niet zullen opendoen.

    1. Super opgelost voor de kindjes dat ze toch iets leuks hebben. En heel begrijpelijk uw keuze veel sterkte en hopelijk knapt u man snel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *