Lifestyle Persoonlijk

Mijn terugblik van het jaar 2019

Inmiddels is de eerste maand van 2020 al bijna ten einde, ik vond dat een mooi moment voor een terugblik van het jaar 2019. Wat is 2019 een rollercoaster van een jaar geweest. Een jaar vol hoogte- en dieptepunten dat is een ding dat zeker is.

2019 begon met het mooie nieuws dat ik eindelijk een eigen woning kreeg toegewezen. Een woning waar ik samen met mijn vriend Robin wat moois van heb gemaakt. Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost om het huis een echt thuis te maken en nog is niet alles helemaal klaar. Maar laten we even eerlijk wezen naar elkaar, wanneer voelt een huis nou echt klaar?

2019 was het jaar waar ik voor een keuze kwam te staan, een keuze van afwachten of behandeling, als je hier meer over wil weten klik dan hier.

2019 was een jaar waar in vriendschappen verwaterde of weer opnieuw werden opgepakt. Het was een jaar van afscheid nemen, maar ook van verwelkomen. Eigenlijk is iedereen jaar wel het jaar van komen en gaan. Maar nu pas ik in een eigen woning woonde kreeg ik dat door. Pas wanneer je zelf iets gaat opbouwen let je op een bewustere manier op wat er om je heen gebeurd. Soms is een afscheid nodig om vooruit te komen, soms is dat tijdelijk en soms voor de langere termijn. 2020 zal een jaar zijn die meer duidelijkheid kan geven.

2019 was een van de mooiste zomers in Nederland die ik heb ervaren. Wat heerlijk was het om samen met ons buren te kunnen genieten van het mooie weer, de gezelligheid, de vele wijn, maar vooral ons verkoelende zwembad. Ons beste idee het aanschaffen van een zwembad!

Nu wij inmiddels vier maanden verder zijn ben ik blij dat we er samen zijn uitgekomen

Toen de zomer ten einde was, was het ook gelijk back to reality. Ik ben toen begonnen met mijn therapie daar lees je meer over hier. Ik ben toen ook meer gaan na denken over wat ik wilde in mijn leven. Niet alleen werk gerelateerd, maar ook in mijn relatie.

Rond de herfst wist ik wel duidelijk wat voor doelen ik wilde behalen in het nieuwe jaar en was dan ook flink ermee bezig al om het te bereiken. Toen Robin en ik een jaar samen waren zaten we op een punt van onze relatie dat niet zeker was of we er samen uit zouden komen. Ons eerste jaar was vooral een erg turbulent jaar met veel problemen en gedoe, maar daar in tegen ook weer veel goede momenten.

De keuze om alleen verder te gaan was dan ook snel gemaakt. Maar hoe ga je dat dan uitleggen aan je partner. Nou geloof me daar is geen gebruiksaanwijzing voor, ik heb het maar gewoon gedaan. Na veel goede gesprekken samen is het ons toch gelukt om er samen uit te komen en hebben we voor de moeilijke weg gekozen in plaats van voor de makkelijke weg. Ik ben ook echt tot de conclusie gekomen dat een relatie niet alleen leuk is en spannend, maar vooral samen er hard aan werken.

Nu wij inmiddels vier maanden verder zijn ben ik blij dat we er samen zijn uitgekomen. Ik weet dat wij er hoe dan ook samen gaan uitkomen en ja soms zit het even tegen. Soms is er een flinke tegenslag, maar zolang je er samen voor vecht komt het op ten duur allemaal wel goed.

Dit jaar is een jaar vol veranderingen, spannende en nieuwe momenten, maar wat er precies gaat gebeuren hou ik nog even voor mijzelf. Wel heb ik afgelopen week al een deel ervan vrijgegeven ik ga namelijk stoppen met mijn huidige opleiding en starten in september aan de pabo in Amsterdam.

Hebben jullie dit jaar iets spannends of leuks op de planning staan?

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..