Lifestyle Persoonlijk

Goodbye 2020, Hello 2021

De laatste dag van 2020 is al weer aangebroken. Ik denk dat ik voor bijna iedereen wel spreek dat het een raar jaar is geweest. Raar maar toch weer zo snel voorbij gevlogen. Het leek wel gisteren dat ik mijn goede voornemens opschreef voor het jaar 2020 en daarmee 2019 wilde afsluiten.

Covid-19

Het covid-19 virus heeft ons allemaal het grootste gedeelte van 2020 bezig gehouden. Tijdens de eerste golf in maart dacht ik nog dat het mee viel. En tegen de zomer alles wel weer normaal zou zijn. Maar toen moest de horeca sluiten, ging de een na de andere winkel dicht en sloten ook alle scholen. Dat merkte ik wel om mij heen, maar ik vond het wel lekker dat thuiswerken. Ondanks dat ik het heel erg vond dat mijn moeder de deuren moest sluiten. Mijn oma en opa durfde twee maanden lang amper tot niet de deur uit. Eenmaal per week deed ik samen met mijn vriend voor hun de boodschappen. Toen zo vlak voor de zomer vakantie een versoepeling kwam merkte ik dat er gelijk minder afstand werd gehouden. Er werd lakser omgegaan met de maatregels. Tot de hoge piek in de herfst en er elke persconferentie meer maatregels volgde. Van een gedeeltelijke lockdown tot een gehele lockdown waar wij nu nog in zitten in iedergeval tot 19 januari.

Carrièreswitch

Toch was 2020 ook een jaar vol mooie dingen. Het jaar waar zowel mijn vriend als ik voor een andere carrière kozen. Robin beëindigde zijn carrière in de beveiliging en begon in juni aan een baan weer in de logistiek. Waar hij dagelijks met veel plezier heen gaat. Zelf heb ik in 2020 de keuze gemaakt om te stoppen met mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik heb de overstap gemaakt naar de deeltijd opleiding PABO aan de Hogeschool van Amsterdam. Door de corona heeft mijn stage ook nodige hobbels in de weg gehad. Toch ben ik onwijs blij met de overstap die ik heb gemaakt. Ik kan niet wachten om na de lockdown weer aan de slag te mogen gaan.

Afscheid nemen

Voor vele zal 2020 ook echt een jaar geweest zijn van afscheid nemen, zo ook voor mij. Op 8 november is mijn oma overleden. Niet door corona, maar helaas wel door corona dat wij haar niet meer hebben kunnen zien. Elk afscheid doet pijn en ik denk nog dagelijks aan mijn oma. Toch ben blij voor haar dat ze haar rust heeft gevonden. 2020 was ook een jaar waar ik afscheid heb genomen van sommige mensen in mijn leven. Maar ook voor een gedeelte van mijzelf. Dat gedeelte wat ik heb achter gelaten is een deel van mezelf die mij dingen heeft geleerd. Maar nu geen deel meer is van wie ik wil zijn.

De lessen die ik meeneem

Iets wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd is dat elke dag een levensles is. Je moet dankbaar zijn voor elke dag dat je leeft en voor alles wat je meemaakt. Vaak voelt het misschien niet zo, vooral als je minder leuke dingen meemaakt. Maar juist die minder leuke dingen in het leven vormen jou tot wie jij hoort te worden. De grootste les die ik meeneem naar 2021 is, dat gezondheid van jezelf en je naaste het gene is wat je moet koesteren. Praat ruzies uit en blijf niet hangen in de negatieve dingen, maar laat los. Los laten is heel moeilijk. Maar geloof me zodra je dingen die je beïnvloeden loslaat heeft dat voor jou alleen maar een positief effect. Vergeet jezelf ook niet, zorg goed voor jezelf en zorg voor een flinke dosis zelfliefde.

Happy 2021!

Onze plannen voor oud en nieuw

Door de corona kunnen wij helaas niet veel doen, daarom zijn wij vanavond lekker thuis. Heerlijk samen kaasfonduen en samen met nog een stel erna wat drankjes doen en proosten op het nieuwe jaar. 2020 zal nooit vergeten worden, de dierbaren die wij zijn verloren zullen wij ons altijd blijven herinneren. Vanavond proost ik daarom ook op het verleden, het heden en de toekomst, maar vooral op het leven.

Mijn wensen voor 2021

Elk jaar heb ik een heel lijstje met goede voornemens. Maar ergens verlies ik die voornemens dan uit het oog. Ik denk er dan pas aan het einde van het jaar weer aan. Dit keer heb ik geen goede voornemens, maar wel een wens. Een wens voor mezelf, maar eigenlijk voor ieder van ons. Ik hoop dat we in 2021 weer naar het normale voor de coronatijd toe kunnen. Dat iedereen zijn dromen achter na kan jagen en we allemaal er voor elkaar zijn. Wij zijn samen allemaal sterker dan wat dan ook. Juist nu in deze tijden is de saamhorigheid zo enorm belangrijk. Wees lief voor elkaar en lief voor jezelf en laten we allemaal vanavond proosten op een prachtig en mooi 2021.

Wat zijn jouw plannen voor oud en nieuw?

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

1 Comment

  1. […] 2020 heb ik een blog geschreven met een terugblik naar 2020 en mijn wensen voor 2021. Ik heb dan misschien geen goede voornemens […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *