Advies Samenwerkingen

10 tips voor het perfecte horloge

Een horloge uitkiezen voor je partner kan best moeilijk zijn! Niet iedereen heeft dezelfde stijl of smaak. Met deze 10 tips voor het perfecte horloge weet je precies waar je op moet letten en hoe je het juiste horloge kiest voor je partner.

Tip 1: Check je stijl.

Voor iedere stijl is er wel een geschikt horloge te vinden. Wel is het belangrijk om je eigen stijl of van diegene voor wie je een horloge koopt te weten. Je stijl kan sportief zijn, maar ook basic of klassiek.

Tip 2: Waar gebruik je het horloge voor?

Niet een heel belangrijk punt, maar toch handig om er aan te denken, is voor wat je het horloge wil gaan gebruiken? Wil je een horloge voor speciale gelegenheden of voor dagelijks gebruik? Misschien zoek je wel een horloge puur voor je werk. Denk daar goed over na voordat je een horloge aanschaft. Een horloge voor dagelijks gebruik hoeft niet al te ingewikkeld te zijn, een simpel klassiek model voldoet. Terwijl als je een horloge zoekt voor speciale gelegenheden, dan zoek je vaak iets een specialer model.

Tip 3: Wat is je budget?

Een van de belangrijkste dingen voordat je een beslissing maakt welke horloge je wil, is wat je budget is. Je kan moeilijk horloges gaan kijken vanaf 500 euro als je budget 300 euro is.

Tip 4: Kies een horlogekleur uit.

Horloges heb je in allerlei verschillende soorten modellen, maten en kleuren. Wanneer je gaat besluiten wat voor kleur horloge je wil dan dan eerst bedenken of je een horloge met een lederen band of een stalen band wil. Een lederen band heb je in allerlei diverse kleuren. Terwijl een stalen band vaak alleen bestaat in drie kleuren, goud, zilver en rosé goud. De kleur van je horloge kan je het best afstemmen op je kledingstijl en je overige sieraden.

Tip 5: Wat voor type polsband wil je?

Zoals hierboven al vermeld heb je diverse polsbanden voor een horloge, je kan kiezen tussen leder, staal, maar ook kunststof is een optie. Welke polsband je draagt is geheel aan jou, de een houdt van staal, waar de ander juist liever een lederen band draagt. Kijk welke goed en lekker zit en kies op basis daarvan een horloge uit.

Tip 6: Welke horloges passen bij jouw huidskleur?

De standaard horloge kleuren zijn goud, zilver en rosé goud, maar je hebt daarnaast ook bruin of zwart. Pas verschillende kleuren horloges, zodat je ziet hoe de kleur staat bij jouw huidskleur. Persoonlijk droeg ik vroeger vaak goud, maar zilver en rosé goud vind ik bij mijn huidskleur ook mooi passen.

Tip 7: Wat voor uurwerk wil je?

Voor welk uurwerk je kiest is echt een persoonlijke voorkeur. Je hebt een Quartz en een automatisch uurwerk, daarnaast ook een digitaal uurwerk. Een digitaal uurwerk is met cijfers en zonder wijzers. Terwijl een automatisch uurwerk werkt op energie en een Quartz uurwerk aangedreven wordt door een batterij. Voor welke je gaat is echt wat je persoonlijk fijner vind.

Tip 8: Kijk goed naar de afmetingen van het horloge.

Kijk altijd naar hoe een horloge op je pols staat, een groot horloge staat niet bij iedereen. Niet alleen de grootte speelt een rol, maar ook de vorm van het horloge. Zo heb je een vierkant, ovaal of rond horloge.

Tip 9: Welke eigenschapen mogen niet ontbreken?

Ieder horloge is anders, kijk daarom goed naar de eigenschappen van je gekozen horloge. Verschillende eigenschappen die een horloge kan hebben zijn: stopwatch, datumweergave, een alarm of een secondewijzer. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat mijn horloge waterdicht is en bepaalde metingen kan uitvoeren. Ik kies daarom ook elke keer weer opnieuw voor een smartwatch.

Tip 10: Vertrouw op jezelf!

Vaak weet je zelf al wel of een horloge wel of niet geschikt voor jou is. Toch laten veel hun keuze afhangen van wat hun omgeving zegt. Diegene van wie het horloge is moet hem dragen en niet de omgeving. Neem deze 10 tips voor het perfecte horloge goed door en zorg ervoor dat je een weloverwogen besluit neemt wat treft van voor welk horloge je gaat. Als je op je eigen gevoel vertrouwd komt het helemaal goed.

Voor wat voor horloge zou jij gaan?

*Dit product heb ik gekregen, het betreft een samenwerking

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *