Foodies & Health Lifestyle Recepten

Recept | Quesadillas

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag op het menu quesadillas. Een heerlijk gerechtje wat ik eigenlijk niet vaak eet maar wel in mijn top 10 staan van favoriete gerechten bij La Cubanita. Een tijdje geleden had ik er weer zo erg zin in, maar helaas is alle horeca gesloten. Toen besloot ik ze maar eens zelf te gaan maken. Behalve de quesadilla kruiden heb ik verder alles zelf bereid.

Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaanse keuken

Ingrediënten

  • Rode paprika
  • Gele/oranje paprika
  • Ui
  • Twee teentjes knoflook
  • Quesadilla kruiden
  • 300 gram gehakt
  • Geraspte kaas
  • Vier grote wraps

Ingrediënten dipsaus

  • Crème fraiche 200 gram
  • Uienpoeder 1 theelepel
  • Knoflookpoeder 1 theelepel
  • Paprikapoeder 1 theelepel
  • Peterselie 1 theelepel
  • Citroensap 1,5 theelepel
  • Peper en zout naar smaak

Hou je van spicy dan kan je de quesadillas eten met piri piri saus, sambal of Sriracha saus

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn
  • Fruit de ui en knoflook in een wokpan
  • Snij ondertussen de paprika klein en voeg toe bij de ui en knoflook
  • Na 5 min voeg de gehakt samen met de quesadilla kruiden toe
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak het gaar en haal het van het vuur
  • Leg twee wraps op de bakplaat strooi de helft van de geraspte kaas erover zodat de kaas over beide wraps goed is verdeeld
  • Verdeel vervolgens het gehakt met groente mengels over de wraps
  • Strooi de overige geraspte kaas erover heen, goed verdelen
  • Afdekken met de twee laatste wraps en dan de oven in
  • Laat het 10 minuten in de oven en maak vervolgens de dipsaus
  • Voeg alle ingrediënten voor de dipsaus in een kom en goed door roeren

Wat voor Mexicaanse recepten maak jij wel eens?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *