Interieur Lifestyle Persoonlijk

De mankementen van een nieuwbouwwoning

Zoals jullie al weten ben ik onlangs gaan samenwonen. Wij hebben een leuk huisje gekregen maar wel met de nodige kinderziektes. Ik ga jullie daarom mee nemen in ons verhaal over de mankementen van een nieuwbouwwoning.

Kinderziektes van nieuwbouwwoning

Elk nieuwbouwhuis heeft vaak wel last van wat kinderziektes. Maar wat er allemaal bij ons mis was hadden wij nooit kunnen overzien. Al vanaf de eerste week waren er diverse problemen met de water temperatuur en dan vooral in de douche. Het maakte niet uit op welk tijdstip je eronder stond, maar tijdens het douchen veranderde de temperatuur steeds. Op een geven moment sprong de temperatuur gewoon van ijskoud naar bloedheet. En met bloedheet bedoel ik ook echt bloedheet. Ik had zelfs een brandplek er van gekregen. En ja wat moet je doen als je mankementen van een nieuwbouwwoning hebt in je huurhuis. Juist de woningbouw bellen.

De woningbouw

Echter de woningbouw stuurde ons van het kastje naar de muur. Ze zeiden dat het temperatuurverschil wel allemaal zou meevallen, want hun loodgieter had niks kunnen vinden. Uiteindelijk heeft dit zo ongeveer drie weken in beslag genomen. Maar eindelijk na drie weken kwam het verlossende wordt “er was toch een probleem geconstateerd”. De loodgieter heeft bij iedereen in de douche iets geplaatst waardoor er geen temperatuur gespring meer ontstaat. Zo zie je maar als je wat gedaan wil krijgen, moet je op je strepen blijven staan en vooral doorvechten voor wat je wil. De woningbouw gaat nooit uit zichzelf er mee aan de slag. Je zal zelf actie moeten ondernemen en de mankementen van een nieuwbouwwoning doorgeven.

Lekkages

Als je denkt oh dat valt nog mee qua kinderziektes, dit was helaas niet alles, hierna volgde er nog meer. Onze onderbuurvrouw had opeens na ongeveer een maand een lekkage, zij gaf aan dat die lekkage bij ons vandaan kwam. Diverse monteurs van de woningbouw zijn langs geweest om te checken waar de lekkage vandaan kwam. Allemaal zeiden ze niks te kunnen vinden, maar zij bleef last hebben van lekkage. Uiteindelijk pas ruim een maand later, constateerde een monteur van de spoeddienst dat het wel degelijk bij een leiding die bij ons lag vandaan kwam. En toen opeens kon het allemaal snel in werking worden gezet.

Diezelfde week nog zijn zowel de loodgieters en de aannemers langgewenst. Zij constateerde waar het lek zat. Na drie dagen diverse mensen over de vloer te hebben gehad werd eind die week onze vloer er deels uit gehaald. Om vervolgens daar de grond open te maken met een drilboor. Omdat niemand wist op dat moment waar het lek precies zat. Gelukkig konden ze vrijwel direct al zien waar het lek zat toen de grond open was.

Van het kastje naar de muur

Dat er een lekkage was en het hersteld moest worden en wij een dag ravage hadden was tot daaraantoe, maar wat ik het ergste vond was dat wij al weken hier mee bezig waren. Keer op keer sturen ze je van het kastje naar de muur en nog het ergste de woningbouw herkent niet eens dat het de fout van hun en de aannemer was. Alle kosten die wij hebben moeten maken, werkdagen gemist, katjes elder moeten onderbrengen, maar ook onze vloer die tot op heden nog niet hersteld is, moesten wij maar gaan verhalen op onze eigen inboedelverzekering. De verzekering vergoed niks omdat dit een fout is van de woningbouw en zij verantwoordelijk zijn. Tot op heden ben ik nog steeds in strijd met de woningbouw hierover. Er zijn nog vele andere kleine mankementen in de woning, maar dit waren wel de twee grootste. Nou genoeg gezeurd het volgende artikel zal gaan over de pluspunten van een nieuwbouwwoning, want ja pluspunten heeft het zeker, wil je daar meer over weten hou dan deze pagina in de gaten!

Update: Inmiddels hebben wij een vergoeding gekregen, helaas niet alle kosten die zijn gemaakt maar beter iets dan niets toch.

Wat is jouw ervaring met een nieuwbouwwoning?

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

2 Comments

  1. […] gehad over de mankementen en de zogeheten kinderziektes van een nieuwbouwwoning, de link vindt je hier. Nu wil ik het precies over het tegenovergestelde gaan hebben, dat zijn wel ja de pluspunten van […]

  2. […] artikel heb ik het gehad over de mankementen en de zogeheten kinderziektes van een nieuwbouwwoning. Nu wil […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *