Foodies & Health Recepten

Recept | Venkel risotto

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag venkel risotto. Een paar weken geleden kregen wij een gratis box van Hellofresh van mijn moeder. Er waren weer onwijs lekkere recepten, maar deze was echt van mijn vriend en mijzelf ons favoriet. Ik heb al eerder een risotto recept gedeeld van Hellofresh, maar deze was nog lekkerder. Zo een lekker recept wil ik jou natuurlijk niet ontnemen. Het is een romige risotto met een frisse bite door de venkel.

Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaanse keuken, Hellofresh

Ingrediënten

  • Ui
  • Rode peper
  • Stronk venkel
  • Twee varkensworst met majoraan en knoflook
  • 1 tl gemalen venkelzaad
  • 150 gram ongekookte risotto rijst
  • 50 gram mascarpone
  • 25 gram geraspte Italiaanse kaas
  • Groente bouillonblokje
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Hou je niet van varkensworst je dat ook vervangen door een ander soort vlees, zoals bv gehakt of kipfilet, of ga voor een vegetarische versie

Bereidingswijze

  • Snij alle groente klein, de ui wordt gesnipperd, de venkel in zeer dunne plakken snijden en tot slot de rode peper in kleine reepjes
  • Breng 350 ml water aan de kook en kruimel het groente bouillonblokje erin
  • Ontvel de worst en snij in kleine stukjes
  • Verhit wat roomboter in de pan en voeg de ui, peper, venkel, gemalen venkelzaad toe
  • Bak het vlees apart op een hoog vuur
  • Voeg het vlees en de groente samen als het bijna gaar is
  • Als het bijna gaar is voeg de risotto rijst toe bak die 2 minuten mee
  • En voeg vervolgens een kwart van de bouillon aan het geheel toe
  • Blijf goed roeren en voeg elke keer een kwart vocht toe als het bijna droog staat
  • Is de bouillon op maar denk je dat de risotto rijst nog niet gaar is, voeg dan eventueel wat extra vocht toe
  • Als de risotto gaar is, haal de pan van het vuur en voeg de mascarpone toe en de helft van de Italiaanse kaas
  • Roer het geheel goed door tot de mascarpone een geheel is gewoon met de risotto
  • Garneer met de overige Italiaanse kaas

Variatietip 1: Blus de risotto af met een scheutje witte wijn
Variatietip 2: Hou je niet van varkensworst je dat ook vervangen door een ander soort vlees, zoals bv gehakt of kipfilet, of ga voor een vegetarische versie.

Wijntip: Pinot Grigio of Sauvignon Blanc

Voor welke variant risotto zou jij gaan, met of zonder vlees? En welke wijn kies jij voor erbij?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

2 Comments

  1. […] tijdje geleden had ik van HelloFresh een heerlijke venkel risotto gedeeld, die zelfs nu nog echt onze favoriet is. Risotto is iets wat wij graag thuis maken en eten, […]

  2. […] tijdje geleden had ik van HelloFresh een heerlijke venkel risotto gedeeld, die zelfs nu nog echt onze favoriet is. Risotto is iets wat wij graag thuis maken en eten, […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.