Business talk Foodies & Health Samenwerkingen

Een theeleut met piramide theezakjes

In november 2020 was ik al eerder een samenwerking aangegaan met Flora Tea, toen heb ik de theebloemen uitgeprobeerd. Dit keer mocht ik niet alleen twee theebloemen ontvangen, maar ook mocht ik als een echte theeleut van de piramide theezakjes twee smaken uitkiezen. Benieuwd welke het zijn geworden en wat ik er van vond? Ga er lekker voor zitten en lees gauw verder.

Theebloemen

De theebloemen zijn voordat ze het warme water raken nog helemaal in elkaar als een soort theebal. Pas wanneer het warme water in aanraking komt met de theebal openen ze langzaam aan en na 5-7 minuten vormt zich een bloem. Er zijn acht verschillende smaken, elke smaak heeft een bijzondere naam, maar ook een bijzondere bloem die ontstaat. Van de theebloemen heb ik vorige keer drie smaken uitgeprobeerd, uiteraard heb ik dit keer voor twee andere smaken gekozen. Ik heb gekozen voor:
– Lavender Dream (Green Tea, Lavender, Jasmine and Lily)
– Heart’s Desire (Green Tea, Rose and Lily)

Piramide zakjes

Naast de theebloemen kan je bij Flora Tea ook de piramide theezakjes aanschaffen, deze zijn in zes verschillende smaken te koop. Ze zijn per smaak te koop in glazen bewaar tubes, er zitten dan 20 piramide theezakjes in. De hoeveelheid thee is net iets meer in de piramide theezakjes dan in de normale theezakjes. Mocht je de piramide theezakjes cadeau willen kan je op de website ook kiezen voor een inpak service. Ik mocht twee smaken uitkiezen en ontving van iedere smaak twee piramide theezakjes. Mijn keuze is gevallen op:
– Japanse Sencha (groene thee)
– Lemon & Ginger (citroen en gember thee)

Feitje: Wist je dat gemberthee stress gevoelens kan verminderen en een kalmerend effect heeft?

Mijn ervaring

Als een echte theeleut geniet ik onwijs van het winter seizoen, heerlijk thuis een kopje thee met honing. Goed voor de dorst en ik warm er ook nog van op. Ik hou niet een zoete of fruitige thee, maar juist wel van een thee met kruiden. Zowel de theebloemen als de piramide theezakjes heb ik uitgeprobeerd. De theebloemen hebben een onwijs zachte smaak. Ik vind het vooral mooi om te kijken hoe de theebal zich ontpopt tot een mooie theebloem. Qua geur zijn de piramide theezakjes sterker dan de theebloemen, ook als er water bij zit.

Mijn favoriet

Het was daarom ook geen verrassing dat de piramide theezakjes mij meer lagen dan de theebloemen, al had ik het voor geen goud willen missen. Als echte liefhebber van verse gemberthee kon het ook niet anders dan dat de Lemon & Ginger smaak mijn favoriet is. Je ruikt sterk de mix van citroen en gember en in combinatie met honing is het de perfecte remedie tegen een aankomende verkoudheid. Helemaal nu in de corona tijd doe ik er alles aan om niet verkouden te worden en probeer ik zo min mogelijk stress te hebben.

Wat is jouw favoriete theesmaak?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *