Foodies & Health Recepten

Recept | Romige pasta met witte asperges

Vandaag op het menu de overheerlijke romige pasta met witte asperges en gerookte zalm. Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat ik voor het laatst een recept heb gedeeld! Ik ga proberen om weer tijd te maken en de recept deel woensdag nieuw leven in te blazen. Het asperge seizoen is weer geopend en deze pasta was een van de favoriete asperge recepten van mijn opa, daarom als eerste recept van 2023 deze lekkere pasta in combinatie met witte asperges, oftewel het witte goud.

Hoofdgerecht, 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram witte asperges
  • 150 gram verse pasta tagliatelle of pappardelle
  • 100 gram gerookte zalm
  • 125 gram mascarpone
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje mais
  • 0,5 el citroensap
  • 4 el kookroom light
  • Dille

Bereidingswijze van de romige pasta met witte asperges en gerookte zalm

  • Maak de asperges schoon door de schil te verwijderen
  • Snij vervolgens de asperges in 4 stukjes en breng een pan aan de kook met de helft van de kookroom erin
  • Laat de asperges voor 7 minuten koken, zet erna het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren
  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn
  • Fruit de sjalot met de knoflook aan in de pan en voeg vervolgens de mascarpone toe samen met de rest van de kookroom
  • Zet het vuur op middelhoog en blijf goed roeren, zodat het niet aanbrand
  • Voeg de citroensap samen met peper en zout naar smaak toe en roer het goed door elkaar
  • Vervolgens voeg je de mais toe en roer je voor 2 minuten goed door
  • Giet de pasta af en meng het met het mascarpone mengels
  • Giet ook de asperges af en bewaar wat van de kookvocht
  • Meng de asperges samen met de pasta en het romige mengel en voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken
  • Snijd de gerookte zalm in blokjes
  • Voeg de gerookte zalm aan de pasta toe
  • Garneer de romige pasta met witte asperges en gerookte zalm met wat dille

Ken je nog meer recepten met witte asperges?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *