Foodies & Health Recepten

Recept | Pasta met romige tonijn-groenten saus

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag een heerlijke romige pasta met tonijn en groente. Makkelijk en snel op tafel gezet en vol groente.

Hoofdgerecht, 3-4 personen, Italiaanse keuken

Ingrediënten

  • 500gr Verse tagliolini bicolore con spinaci
  • 2 blikjes tonijn met vleugje water
  • 100 gram verse roomkaas (mon chou)
  • 1 bekertje crème fraiche 125 gram
  • 1 blikje mais (netto 150 gr)
  • 1 zakje prei 200 gram
  • 1 gele en oranje paprika
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de verse tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd alle groenten wat gesneden moet worden in blokjes
  • Verhit de olijfolie in de pan.
  • Voeg de groenten toe en laat het 5 minuten slinken op hoog vuur.
  • Roer vervolgens de crème fraiche erdoorheen en brokkel de roomkaas er al roerend er ook doorheen. zachtjes laten verwamen tot de roomkaas helemaal gesmolten is
  • Laat zowel de mais als de tonijn uitlekken en voeg die vervolgens bij de groente en roomkaas mengels toe
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout, hoeveelheid naar keuze en laat de saus nog even 3 min zachtjes doorkoken
  • Voeg de gekookte tagliatelle toe in de pan en meng pasta en saus door elkaar

Variatietip: voeg 2 el chilli poeder er doorheen voor een pittiger smaak.

Houden jullie ook zo veel van pasta gerechten?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆