traag werkende schildklier
Afvallen & beweging Mijn strijd tegen de kilo's

Een traag werkende schildklier, mijn strijd voor een diagnose

De diagnose waar ik al jaren op zat te wachten. Waar ik jaren voor gestreden heb! Sinds 2016 bleef ik maar aankomen en niet zo een beetje ook Inmiddels was ik begin 2022 sinds 2016 rond de 60 kg aangekomen. Ik bleef maar tips en tricks krijgen wat ik moest doen om af te vallen, maar niks gaf het resultaat wat ik wilde. Al een aantal jaar zeg ik dat ik vermoed dat mijn schildklier niet goed werkt, maar nooit is er iets mee gedaan. In dit artikel vertel ik je over mijn strijd tegen de kilo’s en hoe ik uiteindelijk de diagnose traag werkende schildklier kreeg, maar ook natuurlijk hoe het nu met mij gaat.

Wel of geen traag werkende schildklier

Ik ben altijd wat forser geweest, maar nooit zo erg als nu en toen ik maar bleef aankomen ongeacht wat ik deed gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Bij de huisarts kon ik mij laten testen of mijn schildklier wel goed werkt. Toen de uitslag binnen was zei de huisarts hij is iets afwijkend maar niet afwijkend genoeg, iets wat me niet heel gek klonk en wij zouden ieder half jaar weer bloed onderzoek doen. Toen de huisarts al die keren erna hetzelfde zei ben ik op onderzoek uit gegaan. Ik heb gekeken hoe ik de testen kon doen in Griekenland. Mijn schilklier is namelijk al meerdere malen sinds 2016 gecheckt en de huisarts doet er niks aan.

Eindelijk een verwijzing voor meer onderzoek

Na lang aandringen (lees; 2016 tot 2022), ben ik eindelijk half juni doorverwezen naar een Internist-Endocrinoloog. De ochtend voordat wij op vakantie gingen naar Griekenland kon ik terecht in het ziekenhuis bij de internist. Het waren een paar stressvolle dagen met alle drukte op Schiphol en de ochtend van vertrek nog snel naar mijn afspraak, maar alles gleed naar de achtergrond toen ik het ziekenhuis binnenliep. Ik nam plaats in de wachtkamer en was gelukkig na wat uitloop gauw aan de beurt. Bij de internist aangekomen begon ik mijn verhaal te vertellen, waar ik tegen aan loop, de klachten die ik ervaar, maar vooral dat ik me niet serieus genomen voelde. Het gesprek duurde ongeveer een half uur, met de internist had ik afgesproken dat we het 6 weken gingen aankijken met medicatie.

Medicatie op de proef voor een traag werkende schildklier

Ik liep het ziekenhuis enorm blij en optimistisch uit, omdat ik het gevoel had eindelijk serieus genomen te worden. Helaas was de blijdschap voor korte duur toen ik de samenvatting van de internist naar mijn huisarts las. Er stond heel duidelijk aangegeven dat op aanraden van de patiënt ik medicatie mocht uitproberen voor 6 weken, maar dat hij er niet al te veel van verwachte. Het tegendeel bleek waar! Ik ben dag 2 van de vakantie begonnen met mijn medicatie in te nemen, alleen had ik geen idee hoe zwaar ik woog op dat moment. Ik besloot daarom lekker van de vakantie te genieten en de zaterdag na terugkomst in de sportschool mijn metingen te updaten en dat aan gaan houden. Elke 6 weken heb ik metingen in de sportschool en wekelijks weeg ik mij gewoon thuis.

Eind juli had ik weer een afspraak met de internist om opnieuw bloedonderzoek te doen en te kijken hoe ik op de medicatie reageer. Ik was dan ook enorm enthousiast dat niet alleen mijn schilklier waardes waren gedaald, maar ik ook maar liefst 5,5kg was afgevallen in die 6 weken tijd, waar ook nog 10 dagen vakantie in zat. De internist was zelf ook blij verrast en ik mocht uiteraard verder met de medicatie. Eind oktober moet ik weer terug om een nieuwe check te doen.

Hoe sta ik nu in het leven met een traag werkende schildklier

Begin mei was ik al begonnen met sporten en hoewel ik mij stukken beter in mij vel voelde viel ik maar niet af. Sinds ik ben begonnen met mijn schildklier medicatie zie ik wel eindelijk resultaat, waar ik eerder dit jaar niet meer afviel dan 3kg. Val ik nu gemiddeld 0,5-1,5 kg per week af. Dit is niet elke week hetzelfde maar ik kom gemiddeld uit op -4 tot -5kg per maand. Sporten doe ik nog steeds 2 a 3 keer per week een uur en daarnaast kook ik gezond en let op mijn voeding.

Ik kan dan nu ook met blijdschap vermelden dat ik sinds ik met de medicatie ben begonnen in combi met sporten en voeding nu 10 kg ben afgevallen (sinds mijn eerste hypnosesessie zelfs 12 kg). Ik stel voor mijzelf kleine en grote doelen en ga verder met mijn strijd tegen de kilo’s, helemaal nu ik eindelijk na zoveel jaren strijden resultaat zie. Eind volgend jaar streef ik erna om mijn doel te hebben bereikt!

Hoe gaat jouw afvalproces met of zonder traag werkende schildklier?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *