Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid Persoonlijk

Mijn strijd tegen de kilo’s – week 9

Inmiddels ben ik ongeveer een maand bezig met echt mijn voeding aanpassen en meer beweging toepassen in mijn dagelijkse leven. Het valt nog steeds niet mee om er zo veel mee bezig te zijn, ik maak nu wekelijks zelf de menu’s, zoals ik jullie vorige week al had verteld. In 4 weken tijd ben ik maar liefst al 4,5 kg afgevallen, de ene week verlies ik meer dan de andere week, maar zolang er niks bijkomt ben ik blij. De bedoeling is dat ik wekelijks minimaal 0,5 kg verlies, op deze manier gaat het niet te snel, maar ook niet te langzaam. Mijn doel was eigenlijk – 5kg in de maand april, maar ik zeg je eerlijk dat ik met die 4,5kg een gat in de lucht spring, eindelijk zie ik vooruitgang zonder extreem maatregels te nemen. Ik ben ook 10 centimeter omvang kwijt bij mijn buik, ik ga mijn centimeters om de 2 weken bijhouden en qua gewicht wekelijks.

Verlagen van koolhydraten

Elke week verlaag ik mijn koolhydraten en speel ik met de eiwitten en de vetten qua inname, doordat ik er wekelijks mee bezig kan ik gelijk schakelen als ik zie dat het geen effect heeft of juist zie dat het wel effect heeft. Door mezelf een dag in de week een cheatday te gunnen vergaat het me door de weeks een stuk makkelijker, juist omdat ik in mijn achterhoofd heb dat als ik ergens echt trek in heb, ik dat op zaterdag kan eten. Doordat ik zelf de menu’s in elkaar zet, kan ik toch lekker eten, maar dan koolhydraatbeperkt en uiteindelijk koolhydraatarm.

4,5 kg afgevallen

Dagelijks heb ik een doel van 10.000 stappen, ik schommel tussen de 3.000 en 15.000 stappen, hier zit dus duidelijk verbetering in. Mijn beste vriendin woont in Engeland, samen met haar heb ik nu afgesproken dat we om de dag na het avondeten samen gaan lopen, zo motiveren we elkaar en door het geklets hebben we minder snel door hoe veel we nou eigenlijk lopen. Gister zijn we begonnen, ben helaas vergeten bij te houden hoeveel ik gelopen had in totaal, maar ik heb in totaal ruim een uur gelopen, na afloop was ik helemaal kapot, maar vond het wel heerlijk als je de insecten niet mee rekent. Ik ben tijdens het lopen nog even langs mijn oma en opa geweest even zwaaien vanaf een afstandje.

Afgelopen week is mij aardig goed verlopen, je kan dus begrijpen dat ik super benieuwd ben naar aankomende week, hoe die mij vergaat, maar vooral hoeveel ik ga afvallen.

Hoe vergaat het jullie nu in de corona tijd?

Foto door anonymus op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

1 Comment

  1. […] afvallen zit inmiddels goed in mijn systeem, elke week stel ik nog steeds de menu’s samen en elke zaterdag ochtend weeg ik mezelf en meet ik alles […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *