Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid Persoonlijk

Mijn strijd tegen de kilo’s – week 14 en 15

Sinds de uitbraak van de corona merk ik aan mezelf dat ik minder zin heb leuke dingen te doen of überhaupt iets wat beweging vergt, niet dat ik het niet doe, nee juist wel, ik probeer zoveel mogelijk te bewegen en eet zo gezond mogelijk, maar toch gaat het ergens fout. Ik blog nu al een tijdje over mijn strijd tegen de kilo’s, waar ik begon met mijn eerste blog, zijn we nu al bijna 4 maanden verder. Ik heb veel downs, maar ook veel ups gekend in deze 4 maanden tijd. Hoe goed ik in het begin bezig was, zo veel minder motivatie heb ik nu en dat komt allemaal omdat ik eigenlijk geen idee heb waar ik mee bezig ben. De koolhydraten verminderen werkt voor een paar weken, maar zodra mijn lichaam gewend was aan de mindere hoeveelheid qua koolhydraten, stond ik weer stil qua gewicht of kwam ik zelfs aan en dat is niet iets wat ik wil. Op dit moment ben ik erg zoekende wat werkt qua voeding, wat goed vol te houden is voor langere periode, maar ook iets wat geen crash dieet is. Ik ben op zoek naar iets voor de langere termijn, zodat ik gewicht kan verliezen en gezond aan het worden ben zonder een operatie te moeten doen. Ik weet dat er veel succesverhalen zijn wat betreft een maagverkleining, maar dat is iets wat ik nu op dit moment nog niet wil voor mezelf. Wat ik nu wil is bewuster bezig zijn met eten, weten wat voor voedingsstoffen mijn lichaam nodig heeft en die ook bieden en op die manier een gezonde leefstijl aan gaan.

Het verliezen van de overtollige kilo’s blijft een eeuwenlange strijd, strijd tegen de kilo’s, maar vooral een strijd met jezelf

Denk dat iedereen met overtollige kilo’s en al helemaal met overgewicht zich hier wel in herkent, het verliezen van de kilo’s blijft een eeuwenlange strijd, strijd tegen de kilo’s, maar vooral een strijd met jezelf. Nu moet ik zeggen ben ik niet helemaal blij met hoe ik eruit zie als ik in de spiegel kijk, maar ik ben wel gelukkig. Ik ben gelukkig met mijn vriend Robin, ben gelukkig wat werk betreft, ben gelukkig met de keuze qua opleiding, maar ben ook gaan leren houden van mezelf hoe ik er nu uit zie en gelukkig te zijn met alle kilo’s erbij. Afgelopen jaar heb ik veel mezelf in de spiegel moeten kijken en ben echt tot de ontdekking gekomen dat veel dingen in het leven te maken hebben met jouw mindset. Nou is een mindset niet na een nachtje slapen veranderd, nee hier heb je echt veel geduld en tijd voor nodig, iets wat ik niet erg heb geduld. Ookal gaat het afvallen nu wat minder omdat ik dan weer opeens die ene kilo erbij heb of ik sta een tijdje stil qua gewicht, toch ben ik super trots op mezelf dat ik niet opgeef, ik blijf mijn best doen. Ik blijf zoeken naar manieren om af te vallen net zolang tot ik iets heb gevonden wat wel werkt voor mij. Tijdens dit hele proces blijf ik jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden, maar weet dat dit soms niet wekelijks maar om de twee weken dan is, puur omdat er niet zoveel te vertellen valt.

Op aanraden van mijn moeder laat ik nu alle calorieën tellen en koolhydraat tellen eventjes voor twee weken los en probeer zoveel mogelijk groente en fruit te gaan eten en dan kijken wat er gebeurd. Ik ben super benieuwd, maar heb wel over drie weken een afspraak ingepland bij de diëtiste, puur zodat iemand die verstand van voeding heeft en alles wat er mee te maken heeft met mij mee kan kijken. Op deze manier kan ik precies zien waar ik de fout in ga, hoe ik het beter kan doen en iets vinden wat wel werkt!

Hoe gaan jullie om met tegenslagen tijdens je afvalproces?

Foto door anonymous op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

0 Comments

  1. Weight Watchers 😉

    1. Heb jij er ervaring mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *