Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid Persoonlijk

Mijn strijd tegen de kilo’s – week 1

Eerder heb ik al aangegeven dat ik jullie mee wil nemen in mijn afval proces, of te wel mijn strijd tegen de kilo’s. Zoals gewoonlijk wilde ik al gelijk te veel en te snel, iets wat ik weet maar toch nog steeds voor mij een valkuil is. Om jullie een duidelijk beeld te geven zal ik jullie meenemen in de stappen die ik had uitgedacht en wat daarvan is gekomen.

Mijn eerste stap had ik al gezet door een abonnement te nemen samen met mijn vriend en onze eerste sport moment in te plannen. Nou het abonnement afsluiten en sportpas ophalen, dat ja is gelukt. Maar het daadwerkelijk naar de sportschoolgaan moet deze week gebeuren. Ik kan hier allerlei smoesjes gaan ophangen dat om wat voor reden dan ook ik niet ben gaan sporten. In feite is dat allemaal bullshit, als ik echt wilde sporten had ik er wel tijd voor vrijgemaakt.

The secret to succes in the gym: SHOW UP

Wat heb ik wel gedaan afgelopen week? Ik ben een aantal keer mee gaan wandelen met de hondjes van de buren en sinds kort spelen wij op de switch het spel van Mario Party. Dit is dus best een intensief spel waar je echt bij moet bewegen. Dus ben je op zoek naar Mario Party klik dan hier om hem te bestellen. Wat ook een leuk intensief spel is op de switch is Just Dance, hier moet je ook veel bewegen maar dan op de maat van de muziek een echte aanrader, je kan het spel hier bestellen. Buiten deze leuke actieve dingen ben ik ook heel druk in huis geweest met spullen uitzoeken en goed schoonmaken. Ik heb dus wel wat aan beweging gedaan afgelopen week, maar zeker niet zoveel als ik zou willen.

Count the calories not the memories.

Buiten het sporten om zou ik ook afgelopen week aan de slag gaan met mijn caloriën bijhouden. Ik heb via de Basic Fit de app genaamd Food (icoontje met een appel) gedownload. Je kan via deze app al je gegevens invullen, je leeftijd, lengte en gewicht, maar ook hoeveel je wil afvallen en in hoeveel tijd. De app berekent dan precies aan de hand van de gegeven gegevens hoeveel calorieën jij per dag nodig hebt. Dit heb ik dus afgelopen week geactiveerd, maar ik moet zeg dat het nog een hele uitdaging is. Want ja je moet elke maaltijd, alles wat je drinkt ook invullen op de app. De app berekend dan de calorieën en hoeveel je over hebt.

Wat ook een leuk intensief spel is op de switch is Just Dance, hier moet je ook veel bewegen maar dan op de maat van de muziek een echte aanrader

Vol enthousiasme ben ik begonnen aan het invullen van wat ik drink en eet, echter vergat ik het de dag erna weer net zo gauw. Dit gebeurd mij vaak als iets nog niet in mijn routine zit. Na twee dagen bedacht ik mij opeens “Ohja ik moest alles bijhouden in de Food app.”. Ik ben snel geneigd om het dan maar helemaal te laten omdat ik het toch al vergeten was, maar dit keer heb ik mij na die twee dagen goed herpakt en ben gelijk aan de slag gegaan met alles in te vullen in de app. Het herpakken is eigenlijk beetje automatisch gegaan dit keer, maar ik zal aankomende week er meer bij stil proberen te staan zodat ik wat tips kan meegeven voor als je in dezelfde positie komt te staan. Waar ik vooral afgelopen week tegenaan ben gelopen is het invoeren van mijn voeding in de app, zit is dan zeker ook iets waar ik aankomende week meer bewust bij stil wil gaan staan. Ik heb voor mezelf daarom doelen opgesteld die ik eind van de week behaald moet hebben.

Doelen

  • Afgelopen week had ik 3,5 dag bijgehouden qua voeding in de app, mijn doel voor deze week is minimaal 5 dagen invoeren in de app
  • Wat ook een erg belangrijk doel is aankomende week is meer bewust stil staan bij wat ik eet, dit wil ik bereiken door minimaal 2 avonden even te zitten en via de app te kijken hoe de dagen ervoor verlopen zijn.
  • Tot slot mijn laatste doel voor deze week is minimaal 2 dagen naar de sportschool. Al is het maar even wat cardio om mijn conditie op te bouwen.

Ik moet zeggen dat dit wel het beste werkt bij mij qua voeding, ik ontzeg mezelf niks, maar eet alles met mate en eet alleen wat ik mag binnen mijn calorie behoeftes. Het enige wat ik wel doe is mijn hoeveelheden minderen en wat gevarieerder te eten. Aankomende week wordt het vooral de vriezer, koelkast en voorraadkast leegruimen want erna start ik met een voedingsplan, maar hier ga ik jullie binnen kort meer over vertellen, dit is namelijk een samenwerking en kan jullie er pas wat over vertellen als ik er zelf mee ben begonnen. Hou dus komende tijd goed mijn blog in de gaten.

Hoe doen jullie dat met afvallen, volgen jullie een speciaal dieet schema of ontzeg je juist jezelf veel dingen?

Foto door anonymous op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

0 Comments

  1. […] fout. Ik blog nu al een tijdje over mijn strijd tegen de kilo’s, waar ik begon met mijn eerste blog, zijn we nu al bijna 4 maanden verder. Ik heb veel downs, maar ook veel ups gekend in deze 4 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *