beste manier om je koffer in te pakken
Advies Travel

De beste manier om je koffer in te pakken

Naast het bedenken van je vliegtuig outfit, vind ik de koffer inpakken de minst leuke klus. Niet omdat ik er niet van hou, maar ik ben een moeilijke inpakster. Juist daarom ben ik mij gaan verdiepen hoe ik mijn koffer zo efficiënt mogelijk inpak. Uiteraard wil ik jullie dat niet ontnemen! Ga er lekker voor zitten en lees over de beste manier om je koffer in te pakken.

Kijk naar wat je kan oprollen

Sommige kleding kan je makkelijk oprollen. Denk hierbij vooral aan kleding die niet makkelijk kreukelt, zoals basic T-shirts, korte broeken of vesten. Hoe strakker je je kleding oprolt hoe beter ze in de koffer liggen. Tip: kan je kleding in de droger, doe dat dan en rol ze warm op.

Helaas heb je ook vaak kleding die kreukelt en die moeten ook in de koffer. Je kan natuurlijk gewoon het opvouwen en het erop gokken dat je op je vakantiebestemming kan strijken. Maar laten we eerlijk zijn daar heb je op vakantie toch helemaal geen zin in? Tip: bewaar je broeken voor helemaal bovenop, leg ze over de koffer zodat aan de boven- en onderkant een stuk broek zit. Vervolgens leg je je kleding wat kreukelt op je broek en vouwt de stukken die uitsteken naar binnen toe.

Waar leg je de zwaardere spullen

Net zoals met je boodschappen horen ook in je koffer de zware spullen onderin te zitten. Met onderin wordt wel bedoelt daar waar de wieltjes zitten en niet als die plat ligt. Door de zware spullen onderop neer te leggen plet je niet je spullen en voorkom je dat je kleding wel gaat kreukelen. Tip: rol je schoenen in een plastic zakje zodat je kleding die erop ligt schoon blijft als je je koffer inpakt.

Kies van te voren uit wat je nodig hebt

Kan je setjes maken voor wat je meeneemt naar vakantie, dan is het helemaal top! Maar heb je geen idee wat je aan wil doen dan wordt het een stuk lastiger. Kijk goed naar de soort bestemming waar je heen gaat, het is natuurlijk niet aan te raden om korte broeken mee te nemen als je op vakantie gaat naar de sneeuw! Wel is het goed voor ieder soort weer type iets mee te nemen en van te voren naar de weervoorspellingen te kijken van je vakantiebestemming. Tip 1: Neem kleding mee die je in laagjes kan combineren wanneer het nodig is. Op deze manier ben je zowel op warm als koud weer voorbereid. Tip 2: Hou je helemaal van plannen maak dan van te voren al setjes, zodat je niet teveel meeneemt op vakantie.

Bescherm je kleding van lekkende items

Niks is erger dan aankomen op je vakantiebestemming en ontdekken dat je crèmes open zijn gegaan en je hele koffer en kleding onder zit. Door de druk in het vliegtuig of door het transport van de koffers kan het gebeuren dat je toiletspullen kapot gaan en gaan lekken. Zorg daarom altijd ervoor dat je spullen die kunnen gaan lekken of kapot kunnen gaan goed zijn ingepakt. Wat ook erg handig kan zijn is kleine verpakkingen meenemen. Zo voorkom je sneller dat het gaat lekken en bij controle bij de douane ben je sneller klaar omdat het makkelijk te controleren is. Tip: Doe alles wat kan lekken in vrieszakjes en dan pas in je toilettas, zo voorkom je niet alleen dat je kleding niet onder zit, maar ook je toilettas schoon blijft.

Vul de lege gaten op

Wanneer je je koffer inpakt, of je nou je kleding rolt of opvouwt er blijven altijd lege gaten over. Je wil natuurlijk alle ruimte in je koffer goed benutten. Juist dingen die breekbaar zijn die zijn hier ideaal voor, omdat ze aan alle kanten beschut zijn. Daarnaast sokken en ondergoed en bikini’s kan je ook makkelijk overal tussenin krijgen. Tip: Wil je echt alle ruimte optimaal benutten? Kijk dan niet alleen naar de gaten tussen de kleding, maar ook naar wat je kwijt kan in je schoenen.

Heb je je koffer ingepakt? Dan ben je klaar om op vakantie te gaan!

Hoe pak jij efficiënt je koffer in?

Foto door Marissa Grootes op Unsplash

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

3 Comments

  1. […] juist al maanden bezig of ik wel of niet in de vliegtuig stoel pas, in plaats van wanneer ik mijn koffer inpak. Ik heb heel internet al onderzocht naar ervaringsverhalen en kijken of er afmetingen bij staan van […]

  2. […] zonder stress kan genieten van een lichtgewicht en stress vrije vakantie. Want oh men wat kan je koffer inpakken een stress geven! En jij wil natuurlijk zo snel mogelijk op vakantie kunnen genieten in je hangmat! […]

  3. […] is ook de ideale tijd om even weg te gaan met het hele gezin, het nadeel is dan wel dat je koffers moet gaan inpakken. Je kan ervoor kiezen om echt op vakantie te gaan naar het buitenland, maar ook binnen Nederland […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *