Advies Lifestyle

Blue Monday tips

Bleu Monday bestaat pas sinds 2005 en is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Door de jaren heen wordt Blue Monday als iets negatiefs gezien, echter was dat niet de intentie van meneer Arnall. Nee juist in tegendeel hij wilde mensen aansporen om in januari gewaagde beslissingen te nemen en hun klaar te stomen voor het nieuwe jaar. En toch wordt Blue Monday wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar.

Waarom is het een deprimerende dag

De feestdagen zijn achter de rug en het duurt nog wel even voordat er weer een feestje voor de deur staat. De goede voornemens waar je zo goed mee begonnen was op 1 januari zakken ook langzaam naar de achtergrond. Nu we nog steeds in lockdown zitten kan je deze dag juist nog heftiger gaan ervaren. Je moet immers de zorg van je kinderen, het huishouden, thuiswerken en voor juf spelen allemaal nu combineren. Dus speciaal voor jou heb ik wat tips om de dag door te komen. Neem allereerst een grote hap lucht en adem drie keer in en uit en voel een oase van rust over je heen komen.

5 tips om Blue Monday door te komen

Zorg voor “No morning stress”

Je zal wel denken lekker makkelijk gezegd, maar in de praktijk werkt dat even anders. Als je kinderen hebt zal je ochtend er geheid anders uit zien dan die van een ander die nog geen kinderen heeft. Het belangrijkste wat je moet onthouden is tel tot 10, aan elke dag komt een einde en hoe minder stress hoe beter je dag zal verlopen. Geniet vandaag een beetje extra van de me time, hoe klein die momenten ook zijn.

Zorg voor Happy beats in huis

Muziek kan je mood breken of maken, zorg daarom juist vandaag voor wat vrolijke muziek. Logischerwijs moeten de meeste van ons gewoon aan het werk, maar ook dan kan je op de achtergrond wat muziek aanhebben met vrolijke beats. Zoek op Spotify een lijst met happy tunes, happy beats of voor een happy mood en je krijgt de leukste nummers te horen.

Kies voor kleur in je eten

Nu je thuis werkt kan je je lunch vers maken in plaats van mee nemen in een lunchbak. Zorg voor voldoende kleur in je lunch, combineer groente, met eiwitten en fruit zo heb je twee vliegen in een klap. Je wordt vrolijk van al die kleurtjes, maar krijgt ook nog je dosis vitamines binnen.

Bak iets zoets

Bakken is iets wat je met je kinderen kan doen als je die hebt, maar ook zelf en zeg eens eerlijk wie houdt nou niet van eigengemaakte zandkoekjes, cupcakes of een heerlijke taart? Maak het je zelf niet te moeilijk en kies iets waar jij gek op bent, je moet immers je eigen gelukshormoon ermee activeren.

Neem je pauze in de natuur

Juist nu tijdens de lockdown zitten wij meer binnen verplicht dan ons lief is en is het heerlijk om elke dag even te kunnen uitwaaien. Laat de regen je niet tegenhouden, maar kleed je er juist op aan. Lekker een wandeling van ongeveer een half uurtje om vervolgens thuis op te warmen met een warme kop thee of koffie en een heerlijke lunch. Zet voor jezelf een dagelijks stappendoel met je mobiel of smartwatch en zorg goed voor jezelf, helemaal in deze tijden.

Hoe kom jij Blue Monday door?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *