Kids Ouder & kind

Meivakantie uitjes met je kinderen

De meivakantie staat bijna weer voor de deur! Over 2 weken zoeken veel ouders naar creatieve en leuke manieren om de kinderen bezig te houden. Gelukkig biedt de meivakantie veel mogelijkheden om je kinderen te vermaken. De zin “Meivakantie uitjes met je kinderen” houdt momenteel vele ouders bezig. Maar Nederland zou Nederland niet zijn, want in Nederland kan je zelfs 4 seizoenen op een dag hebben. Daarom heb ik in dit artikel niet alleen gedacht aan buiten activiteiten, maar ook aan wat leuks te doen binnenhuis! Voor iedere ouder is er wat wils te vinden in dit artikel en na het lezen ervan weet je precies welke meivakantie uitjes met je kinderen kunt gaan doen.

Bezoek een pretpark of dierentuin

In de vakantie naar een pretpark of dierentuin gaan met je kinderen is vaak wel een beetje een standaard uitje. Je moet wel rekening houden met de drukte, er zullen namelijk meer dat idee hebben. Daarnaast zijn er vaak in de schoolvakanties acties te vinden voor diverse pretparken en dierentuinen. Bij pretparken kan je denken aan de Efteling, de Julianatoren, of bij mooi weer aan Duinrel. Terwijl je bij een dierentuin juist kan denken aan Artis, Blijdorp of Beekse Bergen.

Even weg met het hele gezin

De meivakantie is ook de ideale tijd om even weg te gaan met het hele gezin, het nadeel is dan wel dat je koffers moet gaan inpakken. Je kan ervoor kiezen om echt op vakantie te gaan naar het buitenland, maar ook binnen Nederland zijn er genoeg opties! Zijn jullie meer een avontuurlijke overnachting onder de sterren? Dan is kamperen iets voor jullie, zo kan je samen een tent opzetten, een kampvuur maken, marshmallows roosteren en spannende verhalen delen rond het kampvuur. Let op je mag niet overal een kampvuur maken, maar er zijn veel plekken in Nederland waar het wel mag. Ben je wat minder avontuurlijk dan kan je ook kiezen voor een huisje te huren bij Center Parcs. Door heel Nederland zijn er leuke plekken te vinden.

Leuke budget meivakantie uitjes met kinderen

Niet iedereen heeft een budget om op vakantie te gaan of zelf een paar dagen weg te gaan. Precies daarom heb ik ook wat budget meivakantie uitjes met kinderen bedacht. Speciaal voor de gezinnen die minder te besteden hebben, maar toch nog wat leuks met de kinderen willen doen.

Budget meivakantie uitjes met kinderen buitenhuis

Als het weer het toelaat dan zijn uitjes in de meivakantie buitenhuis het leukst! Je hebt zoveel dingen die je kan doen van simpel picknicken tot aan een hele sportdag organiseren en een wedstrijd houden met je familie en vrienden.

Picknicken

Picknicken is wel een van de makkelijkste uitjes die je budgetproof kan doen buitenhuis met je kinderen. Je kan een picknick namelijk zo duur maken als je zelf wil. Je kan gaan picknicken in het bos of in een park, maar je kan ook de picknick in je achtertuin houden. Maak er echt een leuk uitje van en laat de kinderen helpen met het maken van de sandwiches, de lekkere snacks en de fruitsalades. Vergeet niet om een kleed mee te nemen waar jullie op kunnen zitten en ook leuk buitenspeelgoed.

Ga op onderzoek uit in de natuur

Op onderzoek gaan in de natuur is vaak wat kinderen het leukst vinden. Lekker uitrazen in de natuur! Ga er met je kinderen op uit door te wandelen in het bos of de duinen in te duiken. Neem een verrekijker mee en ga met je kinderen vogels spotten. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijd van “Wie kan de meest verschillende vogels spotten?”. Ontdek samen met je kinderen wat over de flora en fauna die in de lente tot leven komen. Woon je in de buurt van de kust of heb je de mogelijkheid om naar een strand te gaan? Dan is een leuke dag op het strand ook een ideaal uitje voor de meivakantie. Vergeet niet om de zonnebrandcrème en strandspullen mee te nemen samen met heerlijke snacks! Bouw samen met je kinderen zandkastelen of speel leuke strandspelletjes.

Sportdag

Houden jullie ervan om jezelf uit te dagen? Dan is een sportdag misschien iets voor jullie. Organiseer een sportdag met verschillende buiten activiteiten, zoals touwtrekken, zaklopen, estafetteraces, maar ook voetbal en of een danswedstrijd. Trommel al je vrienden en familie op, zodat meerdere gezinnen mee doen en maak er echt een leuke wedstrijd van. Zo strijd je tegen elkaar en maak je nog plezier ook!

Budget meivakantie uitjes met kinderen binnenhuis

Helaas is het in Nederland niet altijd mooi weer! Zeker in de meivakantie waar je kinderen niet naar school gaan is het belangrijk dat je leuke dingen hebt te doen om je kinderen te vermaken. Binnenhuis is er ook genoeg te doen van knutselen en bakken of een heerlijke movieday, maar ook een wetenschapsexperiment kan leuk zijn.

Knutselen

Bijna elk kind houdt wel van knutselen! Wanneer het slecht weer is dan is een knutseldag thuis houden een goed idee. Zorg dat je kinderen hun creativiteit volledig tot uiting kunnen laten komen. Bekleed je eettafel met vuilniszakken en laat ze tekenen, schilderen of kleinen. Spreek bijvoorbeeld een bepaald thema af en knutsel allemaal leuke dingen die daarmee te maken hebben. Het is een geweldige manier om de verbeeldingskracht van je kinderen te stimuleren en tegelijkertijd mooie blijvende en tastbare herinneringen te creëren.

Bakken

Een ander leuk idee om thuis te doen wanneer je niet naar buiten kan is bakken. Je kan er een hele bakdag van maken en samen met je kinderen voor iedere gelegenheid iets maken. Zo kan je de dag beginnen met zelf pannenkoeken bakken en het door de kinderen laten versieren met heerlijk gezonde toppings, zoals bijvoorbeeld fruit in allerlei soorten, maten en kleuren. Andere leuke ideeën zijn om met je kinderen hun favoriete lekkernijen te bakken, zoals cupcakes of koekjes, maar ook hartige lekkernijen zoals muffins of pizza’s. Laat je kinderen zelf de ingrediënten mixen, het deeg kneden, de toppings kiezen, maar ook hun eigen creaties versieren.

Movieday

Iets anders leuks om te doen met slecht weer in de meivakantie is een filmdag houden, oftewel een movieday! Pas je woonkamer aan naar een relaxte bioscoop, zodat de kinderen optimaal en ongestoord kunnen genieten en jij een moment rust hebt. Tuurlijk kan je er ook voor kiezen om gezellig met ze mee te kijken. Op TikTok zijn er verschillende filmpjes te vinden waar de woonkamer wordt omgetoverd in het thema van de film door middel van matrassen, dekens en luchtbedden. Je kan het ook simpel houden en een gezellige bioscoopsetting creëeren met fluffy dekens en kussens. Vergeet de snacks niet bij een movieday horen, zoals popcorn, chocola en of nacho’s.

Wetenschappelijke experimenten

Tot slot zijn er ook educatieve dingen die je binnenhuis kan doen met de kinderen. Je kan de nieuwsgierigheid stimuleren door verschillende wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Van een eigen badbom maken, tandpasta maken of aan de slag met een echte vulkaanuitbarsting.

Hopelijk heb je hele leuke meivakantie uitjes met je kinderen na het lezen van dit artikel. Geniet ervan en maak er een onvergetelijke vakantie van!

Foto door Anna Samoylova op Unsplash

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *