Hotspots Travel

Citytrip in Brugge

Afgelopen winter ben ik voor een citytrip in Brugge geweest. Samen met mijn vriend, mijn beste vriendin en haar vriend. Zij verbleven daar meerdere dagen en wij zijn een dag aangehaakt. Het was een extreem lange dag maar het bezoek dubbel en dwars waard. Voor mijn vriend Robin was het nog pittiger hij had namelijk net nachtdienst achter de rug. Maar die zaterdag in november was de enige dag waarop het lukte. Ik had immers mijn beste vriendin ook al ruim twee jaar niet gezien. Rond zeven uur zijn wij die ochtend in de auto gestapt, zodat wij tussen negen en tien uur aan kwamen in Brugge.

De aankomst in Brugge

In Brugge aangekomen het eerste wat mij op viel waren niet alleen de kleine smalle straatjes, maar vooral de architectuur. Het was alsof de stad tegen je sprak. Midden in het centrum zat de ondergrondse parkeerplaats Biekorf. Er waren nog meer parkeerplaatsen maar dit was de goedkoopste en aangezien wij van plan waren de hele dag te blijven. Het leek ons dat wel verstanding om te besparen op te parkeerkosten. Wij betaalde voor een hele dag nog geen €15,- aan parkeergeld. De parkeergarage bevind zich niet alleen onder de bibliotheek, maar ook op een steenworp afstand van het hart van Brugge, de markt.

Wij hadden op de markt afgesproken met onze vrienden en vanuit daar verder te kijken. Al knuffelt, pratend en half etend besloten wij eerst maar even gezellig met zijn vieren ergens een bakkie te doen. Lekker op zijn Hollands ook al waren wij bij de buren op bezoek. Het zal je verbazen hoeveel dingen er in België je aan Nederland doet denken, maar genoeg hierover ik dwaal af!

Alles daar schreeuwde “ik ben machtig”…

The old chocolate house

Elena had vooraf zich verdiept in wat leuke hotspots voor onze citytrip in Brugge België, zij kwam dan ook met een onwijs leuk chocolade/theehuisje. The old chocolate house is al meer dan vijftien jaar een begrip en Brugge en een plek die als je daar komt echt wel moet hebben bezocht.

Bij binnenkomst sta je in de chocolaterie, je reukvermogen maakt overuren, er zijn zoveel soorten chocola en zoveel smaken en geuren daar te vinden. In de hoek van het winkeltje is er een klein trappetje die naar boven leidt, omdat het boven niet zo groot is moet je wel even in de rij staan, gelukkig was het niet langer dan hooguit tien minuten. Dit wordt aangegeven door een leuk modieus letterbord, zodra er plek is wuift er iemand van bovenaan de trap dat het jullie beurt is. Boven aangekomen lijkt het net of je oma’s theehuis bent binnengestapt, de ouderwetse gebloemde tafelkleden, het servies en de overige decoratie.

Maar de geuren van de vers gemaakte wafels brengen je weer direct terug naar de realiteit, dat is een modieus chocolade/theehuis in een ouderwets jasje gestoken. Zoals de naam al zegt staan zij natuurlijk bekend om hun soorten chocola, die overigs ook te kiezen zijn in de vorm van chocolademelk of als chocoladetopping op de vers gebakte wafels. Ik hou enorm veel van chocola, maar het moet te veel van het goede zijn en ook vooral niet te machtig. Alles daar schreeuwde “ik ben machtig”, ik heb daarom gekozen voor een heerlijk kopje verse kruidenthee en dan samen met mijn vriend een vers gebakken wafel te delen uiteraard met chocoladetopping.

Wandelen door Brugge

Nadat we heerlijk waren opgewarmd hebben wij ons weer goed en warm aangekleed om op pad te gaan. Wij hadden besloten om een flinke wandeling te gaan maken. Om meer van de verborgen schatten van Brugge te kunnen zien. Het was een prachtige dag om Brugge te gaan ontdekken. Wel fris, maar niet zo koud dat je stond te bibberen buiten. Brugge is een van de bekendste steden van België. Het staat bekend om zijn middeleeuwse uitstraling, de mooie architectiek en natuurlijk de chocola. Wij hebben uren door de kleine smalle straatjes geslenterd. Puur omdat het zo mooi was om te zien en je elke straat wel iets anders ziet.

Je kan door Brugge niet alleen super leuk wandelen, maar ook met een rondvaart boot kan je varen door de grachten. En vanaf het water de sfeer van Brugge proeven, wij hebben dit zelf niet gedaan, maar onze vrienden wel en die raden het zeker aan. Hoe toeristisch het ook is raad ik het echt aan tijdens je citytrip in Brugge België. Hoe heerlijk als het zonnetje schijnt je in het water kan varen en genieten van elkaar en het uitzicht. Al wandelend zijn wij niet alleen veel smalle straatjes tegengekomen, maar ook heel veel kleine winkeltjes die chocola verkopen. En met heel veel bedoel ik dat er op elke hoek een winkeltje te vinden is. Dus ben je echte chocolade liefhebber wees voorbereid op de extra kilo’s bij terugkomst. Het is een hele klus om al die chocolade geuren te moeten weerstaan.

Romantische plekjes

In Brugge heb je ook het meer van de liefde, het meer grenst aan het Minnewaterpark. de legende zegt dat als je daar met je geliefde loopt, jullie eeuwige liefde zullen kennen. Hierdoor is niet alleen het Minnewaterpark, maar ook het kasteel die eraan grenst een bijzondere en prachtige plek, die je zeker moet hebben gezien tijdens je citytrip in Brugge België. Je kan in het kasteel een drankje doen met een fenomenaal uitzicht over het meer der liefde. Toen wij er waren was het helaas op dat moment gesloten, wel hebben wij een prachtige wandeling rondom het meer en door het park kunnen maken, zo bijzonder dat zo dichtbij de stad een prachtig park schuilt waar je helemaal één wordt met de natuur.

Brugge heeft niet alleen het meer der liefde als een bijzonder romantische plek, maar ook de Bonifaciusbrug is een echte toeristen trekker voor de romantiek onder ons. De combinatie van romantiek en historie is iets wonderlijks om te zien, ondanks dat de Bonifaciusbrug afkomstig is uit het begin van de twintigste eeuw en daarmee één van de jongste bruggen uit de stad Brugge is. Lopend over de brug kijk je uit op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, maar zie je ook de rondvaart bootjes onder de brug door varen. De belichting is erg zorgvuldig gekozen, waardoor je het gevoel hebt dat je je in een sprookje bevind zodra de zon onder gaat. De dag dat wij er waren was het er zo druk en er leek ook iets als een bruiloft gaande te zijn, dat ik helaas geen foto’s heb kunnen maken, maar wij koesteren de herinneringen ervan in ons geheugen, ik raad iedereen die een road trip maakt door België hier heen te komen.

Je hebt in Brugge veel leuke plekjes waar je kan slapen van leuke appartementjes of een van de leuke hotels op een steenworp afstand van de grote markt. Het is daarom een echte aanrader om je volgende citytrip in Brugge te plannen.

De dagafsluiter van de citytrip in Brugge

Om de dag af te sluiten zijn wij ergens uit eten geweest en hebben ergens een drankje gedaan. We waren eigenlijk een beetje moe van de hele dag lopen en hadden trek in de lekkere Belgische friet, zo kwamen wij uit bij de Potato bar in het centrum van Brugge. Van buiten lijkt het erg klein, maar zodra je binnenkomt heeft het veel weg van een oude boerderij en best wel veel ruimte. Aan de voorkant is er zowel ruimte aan de bar als aan de muur tegenover de bar.

Als je door naar achter loopt bevind zich daar nog meer ruimte voor zo ongeveer twintig man, je zit wel een beetje hutje mutje, maar dat maakt het ook wel weer heel erg gezellig. Wat de naam van het restaurant al zegt staat de friet centraal, maar je kan er ook andere dingen bestellen, zoals hamburgers, salade of diverse voorgerechtjes. Wij hebben allemaal toen gekozen voor een portie friet met een heerlijke topping van hun Belgische runderstoofpot en daarbij een kipburger. Het was super gezellig, maar onze avond was nog niet ten einde.

We zijn als echte afsluiter naar The Beerwall geweest, bij binnenkomst is er een onwijs lange muur met duizenden verschillende bier smaken. Voor de echte bierliefhebbers is dit echt een aanrader. Mijn vriend en onze vrienden zijn echte bier drinkers die genoten dan ook lekker van een speciaal biertje en zelfs van een mini bierproeverij, ik daar in tegen had een lekker frisje ik moest nog zo een eind terugrijden dat ik een wijntje niet aandurfde.

De reis heen en terug naar en van Brugge

Het enige nadeel van naar Brugge gaan is het rijden als de zon al onder is gegaan. Op de heenweg had ik nergens last van, de zon kwam al vroeg op en de wegen waren gewoon goed te berijden. De omgeving was erg groen en zeker een mooie plek voor een lekkere ochtendwandeling en mooie foto’s te maken. Helaas was het op de terugweg echt drama, er was namelijk geen lantaarnpaal te bekennen waardoor je echt heel erg moest opletten. Ik ben zelf nachtblind en vond de terugreis naar huis dan ook echt geen pretje, voortaan zal ik ook echt een nachtje in een hotel boeken in plaats van in het donker terugrijden.

Maak jij wel eens een citytrip?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *