Advies Gezondheid Lifestyle Persoonlijk

Hoofd koel houden tijdens de corona tijd

In quarantaine zitten betekend dat je alles thuis moet doen, waaronder ook thuiswerken, je moet dus een goede balans vinden tussen je werk- en privèleven. Ik kan je vertellen dat dat allemaal knap lastig is, vooral met alle nieuwsberichten die je om de oren vliegen over het corona virus. Je hoeft je social media maar te openen en er staat weer iets over het corona virus, of de stand van besmettingen en dodental of diverse artikelen als tips wat je kan doen om geen corona op te lopen. Persoonlijk check ik alleen nog elke dag rond 14:00 uur de stand van zaken, maar verder ontwijk ik alle artikelen corona gerelateerd, tenzij ik gericht aan het zoeken ben. Ik doe dit sinds een weekje nu ongeveer en kan je vertellen dat ik me gelijk een stuk rustiger voel. Al die artikelen lezen over corona brengt veel stress met zich mee, iedereen heeft een andere mening en probeert op zijn manier die door te duwen. In deze tijd kan niet anders dan dat veel moeten leren leven met de stress, stress als je de de deur uitgaat, stress met boodschappen doen, stress om je eigen gezondheid, maar ook die van je familie en vrienden. Probeer dat los te laten, wil je op die hoogte gehouden worden van de stand van zaken? Volg dan alleen de dagelijkse update over de aantallen en kijk de pers conferentie die Rutte op maandag om 19:00 uur geeft over de nieuwe stand van zaken. De eerst volgende is omstreeks 21 april, dan zou hij bekend maken of de maatregelen af gaan nemen of juist versterkt worden.

Hou het hoofd koel

Buiten het feit om dat je je hoofd koel moet leren houden met de corona crisis moet je jezelf ook zien te vermaken. Helaas kan niet iedereen thuiswerken, maar gelukkig het grotendeel van Nederland wel, maar wat doe je als je niet aan het werk bent en de verveling slaat toe? Zelf heb ik me nog geen moment hoeven vervelen, maar ik zie om mij heen dat er genoeg mensen zijn die zich wel vervelen. Er zijn dan ook wel wat dingen die je thuis kan doen, in je tuintje of op je balkonnetje mocht je die hebben, het belangrijkste is dat je in en om je huis bent en met zo min mogelijk personen dagelijks in contact komt. Zelf woon ik samen met mijn vriend Robin in een nieuwbouw complex met alleen maar mensen van onze leeftijd, wij gaan dan ook altijd met een selectief groepje mensen om. Tuurlijk wordt er nu rekening gehouden met de maatregelen, maar elkaar zien doen we wel, is dan ook lastig om elkaar hier niet tegen te komen. Er volgen nu wat tips die wij zelf ook hebben toegepast wanneer de verveling begint in te slaan:

Crea bea

Iedereen heeft wel iets van creativiteit in zich en nu we allemaal in quarantaine zitten is dit de perfecte tijd om die te uitten. Voordat de maatregelen zo streng waren of er überhaupt waren heb ik wat spulletjes aangeschaft bij de action om mijn eigen creatieve geest te voeden. Je kan zoveel dingen doen als je thuis zit, maar dit zijn wel die ik zelf het leukste vind:

 • Kleuren (hiervoor heb je nodig een (volwassen)kleurboek, potloden en eventueel stiften, het kleuren spreekt voor zich maak de mooiste kleurplaten helemaal in jouw stijl)
 • Schetsen (hiervoor heb je nodig een schetsboek, potlood, een gum en zwarte fineliner, teken zelf iets moois, ga met de fineliner eroverheen en wis alle overige gum uit)
 • Bullet journal (hier zijn de opties echt oneindig, het voornamelijkste is een bullet journal en stiften)

Spelletjes

Helemaal nu je met zijn allen thuiszit is het tijd om de spelletjes kast open te trekken en die leuke oerhollandse spellen weer eens te gaan spelen. Dit kan zowel binnen als buiten, je hebt zoveel diverse spellen, je hebt bordspellen, teamspellen, maar je kan ook zelf spellen bedenken, hier een overzichtje van spelletjes die wij leuk vinden:

Buitenspeeldingen

Deze week hebben wij zo een mazzel met het mooie weer, de hele dag zon, amper regen en zo af en toe is de wind net iets te veel aanwezig, maar op de meeste dagen is het precies goed het weer. Hierdoor heb je wel veel sneller de neiging de deur uit te gaan, maar toch raad ik je dat niet aan. Lekker in de tuin, op het balkon of voor de deur is wel te doen. Zo ben je dicht bij huis en kom je niet in aanraking met andere mensen. Je kan veel dingen buiten doen, maar hieronder een overzichtje van de dingen die wij leuk vinden om buiten te doen:

 • Badmintonnen
 • Waterpistolen gevecht
 • Watersplash ballen
 • Een bal (voetballen, overgooien en of volleybal)
 • Stoepkrijt (verzin een eigen sportieve parcours)
 • Zet muziek aan en ga buiten aan aerobics doen
 • Geef je tuintje of balkonnetje een make-over zodat je als mooi weer is er van kan genieten

Binnenhuis

In Nederland is het vaker slecht dan mooi weer daarom is altijd handig om ook dingen achter de hand te hebben om te doen met slecht weer. Bovenstaande crea bea dingen zijn allemaal zowel binnen als buitenhuis te doen, maar wat als je geen zin hebt om creatief te doen? Dan heb je misschien iets aan onderstaand lijstje:

 • Kledingkast uitzoeken en opnieuw inruimen (gelijk tijd om kleding weg te doen)
 • Keuken kastjes leegmaken en opnieuw inruimen en indelen (gelijk tijd om schoon te maken)
 • Nieuwe Spotify lijst in elkaar zetten (lekker muziekje luisteren en een lijst maken met je favoriete nummers)
 • Series bingewatchen op Netflix of Videoland
 • Geef je huis of een bepaalde kamer een make-over (andere indeling of kleur)
 • Voor de boekenwurmen onder ons, ga een goed boek lezen eentje met meerdere delen het liefst, des te langer ben je er zoet mee
 • Sorteer je foto’s van je mobiel en of laptop (want ik ben vast niet de enige met duizenden foto’s op zowel mobiel als laptop waarvan de helft waarschijnlijk dubbel er in staan)

Wat zijn jullie bezigheden nu in de quarantaine tijd tijdens de corona crisis?

Foto door anonymous op Unsplash

*Dit artikel bevat affiliate links

*Disclaimer: deze informatie was juist in de coronatijd

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *