Advies Travel

Wat doe je aan in het vliegtuig?

We zitten middenin de vakantie periode en vele zijn al op vakantie geweest of gaan nog op vakantie. Door de corona heb ik net als velen de afgelopen jaren niet veel gevlogen en ook niet echt vakantie gehad. De rest van mijn leven heb ik mijn portie vliegen wel gehad. Wat ik mij zo goed kan herinneren is dat geen vlucht hetzelfde was. Hierdoor vond ik kleding uitkiezen die je in het vliegtuig aandoet ook een van de moeilijkste. De ene keer is het hartstikke warm en benauwd. Terwijl de andere keer het de Noordpool wel lijkt zo koud is het. Als er dan ook nog temperatuur verschil zit tussen waar je vandaan vliegt en het land van aankomst. Dan weet je het vaak helemaal niet meer! In dit artikel neem ik je mee in wat je het beste kan dragen. Waar ik in reisde en waarom ik daarvoor gekozen heb.

Wat kan je het beste dragen?

Zelf als ik met het vliegtuig reis is dat meestal tussen de 3 en 4 uur vliegen. Tijdens mijn reis wil ik dan ook graag iets comfortabels dragen. Het kan natuurlijk ook zomaar dat je een vlucht hebt van 10 á 11 uur of zelfs nog langer. Daar moet je dan wel rekening mee houden. Het allerbelangrijkste is dat je in het vliegtuig iets draagt wat jij lekker vind zitten en niet te strak zit. Door de luchtdruk zwel je namelijk altijd een beetje op. Als je te strakke kleding draagt zit dat niet lekker. Daarnaast kan je ook trombose krijgen. Je kan het best kiezen voor dichte schoenen in het vliegtuig. Het is vaak koud in het vliegtuig en daarnaast is het ook veel hygiënischer. Vermijd metalen sieraden, zodat je geen vertraging oploopt bij de security check. Een goede toevoeging op je outfit is een sjaal of een vest. Zo kan je die omdoen als het koud begint te worden in het vliegtuig. Je kan ook altijd een jasje of een trui in je handbagage koffer doen. Mocht je het dan koud krijgen kom je er in iedergeval goed bij.

Mijn reiskleding

Zelf ben ik in juni naar Griekenland geweest. Er was een behoorlijk temperatuur verschil tussen hier en daar. Juist omdat het daar zou warm was koos mijn vriend ervoor om in zijn korte broek te reizen, persoonlijk hou ik er niet zo van. Ik heb toen zelf gekozen voor een leuke ribgebreide broek van de H&M in een beige kleur. Die combineerde ik met een bruin t-shirt en had een vestje mee voor wanneer het fris zou worden. Qua schoenen koos ik lekker voor mijn sneakers, dat scheelt gewicht in mijn koffer en vind dat het lekkerst zitten in het vliegtuig.

Waarom die outfit gekozen?

Ik vond het vooral belangrijk dat ik iets aan had waar ik mij fijn in voelde en niet te strak op mijn lichaam zat. In de broek zat voldoende rek en het t-shirt viel lekker ruim, waardoor ik voor mij de perfecte outfit aan had. Vaak probeer ik wel wat rekening te houden met de temperaturen van weg gaan en bestemming, maar ook het tijdstip. Zo kan ik me toch leuk kleden zonder helemaal bezweet of juist bibberend van de kou aan te komen op mijn bestemming.

Wat dragen jullie in het vliegtuig tijdens je reis?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

3 Comments

  1. […] het bedenken van je vliegtuig outfit, vind ik de koffer inpakken de minst leuke klus. Niet omdat ik er niet van hou, maar ik ben een […]

  2. Leuk om te lezen wat jij gedaan hebt. Ik vind het altijd lastig om te bepalen wat handig/slim is. Zeker als het temperatuur verschil zo groot is. De laatste tijd merk ik dat ik het chill vind om een sportlegging aan te doen en verder laagjes.

    1. Ja het blijft altijd goed nadenken voordat je gaat vliegen en ook beetje afhankelijk van het land waar je naar toe vliegt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *