Business talk Reviews

Van Windows naar MacBook Air

Sinds maart ben ik de gelukkige eigenaresse van een MacBook Air, iets wat jaren een droom bleef. Ik droomde namelijk al jaren van mijn eigen MacBook. Helaas bleef het al die jaren een droom. Keer op keer kocht ik een laptop met de wel bekende Windows software. Ik heb een Sony Vaio laptop gehad en diverse modellen van het merk HP. Toch bleef ik dromen van een MacBook.

Welke Windows had ik

De afgelopen tien jaar heb ik al ruim drie laptops met de Windows software versleten. Ik heb echt geen idee hoe het komt, maar na twee a drie jaar houden ze ermee op. Toch heb ik altijd fijn gewerkt met de Windows software en doe ik dat voor mijn werk nog steeds. Ik heb zelfs nog gebruik gemaakt van de software Windows Vista en XP lang voordat de Windows 7 uitkwam. Inmiddels zijn alle nieuwe laptops en computers voorzien van de software Windows 10. Ondanks dat Windows 10 nu uit is en ook een goede koppeling met de smartphones heeft, maar ook andere functies heb ik toch gekozen voor de MacBook Air.

Mijn keuze van Windows laptop naar MacBook Air

Zoals ik al eerder benoemde heb ik jaren lang gebruik gemaakt van diverse computers en laptops met de software van Windows. Juist omdat na ongeveer twee jaar ik alweer toe was aan een nieuwe laptop, ben ik mij gaan verdiepen in een oplossing voor de langere termijn. Elke twee jaar een nieuwe laptop is niet echt iets wat ik wilde voortzetten. Diverse mensen die ik ken werkte zelf al jaren met het software systeem van iOs of via de MacBook, iPad of via de iMac. Zelf heb ik een aantal jaren een iPhone gehad en was daar altijd zeer tevreden over. Zo besloot ik dat het tijd was voor een MacBook Air of een MacBook Pro.

Welke MacBook en waarom

Toen ik eenmaal besloten had dat ik voor een MacBook ging kijken, moest ik natuurlijk ook beslissen voor welke. Zoveel keuzes en zoveel mogelijkheden. Ik kwam uit op de MacBook Pro (2019) en de MacBook Air (2020). Er zat een verschil in qua prijs, kwaliteit en nog andere functies. Wat bij mij vooral de doorslag gaf was de kleur opties en de batterijduur. Ik wilde namelijk mijn MacBook vooral gaan gebruiken voor mijn opleiding en om mijn foto’s te editten van de shoots die ik heb gehad. De MacBook Air had een langere batterijduur en was ook nog eens in het rosé goud beschikbaar. Toen die ook nog eens een paar honderd euro goedkoper bleek te zijn dan de MacBook Pro, heb ik mijn keuze definitief gemaakt. Binnen twee dagen lag de MacBook Air in het rosegoud bij ons thuis. Dolblij dat ik was eindelijk mijn droom was uitgekomen. Tot dat ik er mee moest leren omgaan. Inmiddels gebruik ik de MacBook Air al ongeveer een half jaar en zou echt niet meer zonder kunnen.

Welke functies van de MacBook kan ik niet meer zonder

In het begin was het enorm wennen om van een Windows laptop overstappen naar een MacBook. Doordat ik al met een iPhone kon werken had ik toch de MacBook snel onder de knie, maar ik geef eerlijk toe dat er nog steeds dingen zijn die ik niet kende en nu nog leer. Ondanks dat het soms nog even zoeken is zijn er toch een aantal dingen die ik met mijn vorige laptop niet kon. Een paar functies waar ik echt niet meer zonder zou kunnen:

  • Koppeling tussen iPhone en MacBook (elke foto, video, document echt alles wordt gesynchroniseerd)
  • Facetime via de MacBook
  • De snelheid van opstarten
  • Foto’s editten via de Lightroom app
  • Lichtgevende toetsenbord

Waarom raad ik de MacBook Air aan

Zoals je kan merken ben ik onwijs enthousiast over de MacBook Air. Hij is licht in gewicht, heeft een echte girlie kleur → rosé goud. En last but not least de batterij gaat letterlijk een hele dag mee. Ik heb de MacBook aangeschaft voor mijn opleiding, ik wilde een laptop die niet al te zwaar woog, niet te groot is, maar ook niet binnen twee uur moest worden opgeladen. Dolblij ben ik dan ook met mijn aanschaf en maak er zelfs in mijn privé veel gebruik van. Buiten het gebruik van de MacBook voor school en voor het editten van foto’s gebruik ik hem voor mijn grootste passie. En dat is namelijk schrijven. Ik schrijf mijn blogs en wanneer ik mij geïnspireerd voel schrijf ik wat in mijn boek.

Wat voor laptop gebruik jij?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *