Academy Business talk

Handige mobiele apps voor zzp’ers en bloggers

Al lang voordat ik begon met bloggen en mijzelf had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel maakte ik gebruik van diverse apps en sinds ik blog al helemaal. Deze blog maken mijn leven een stuk makkelijker en zorgen ervoor dat ik altijd en te allen tijde waar ik ook ben mijn werk kan doen, ook als ik geen laptop bij de hand heb, want ik heb wel altijd handige mobiele apps bij de hand.

WordPress

Zelf heb ik mijn website gemaakt via WordPress en vind het erg handig om de app ervan te gebruiken, gebruik je bijvoorbeeld Tumblr of Blogger dan kan je daar de app van downloaden. Ik richt mij nu even op de app van WordPress, omdat ik diezelf ook gebruik en daar over kan oordelen. Je kan je artikelen snel aanpassen, als je snel een typefout wil veranderen, maar je kan ook je reacties beheren via de app. Je kan zelfs een heel nieuw artikel schrijven via de app en ook gelijk publiceren. Daarnaast kan je ook via de app de pagina’s bewerken en foto’s toevoegen in je artikel of op de pagina. Tot slot kan je via de WordPress app ook je statistieken inzien, per week, per maand, maar ook van diezelfde dag.

BTW

Voor de BTW gebruik ik twee apps, 1. BTW berekenen en 2. BTW alert. De app BTW berekenen kan je gebruiken om je BTW uit te rekenen. Je vult het factuurbedrag in en de app geeft dan aan wat het totaal bedrag is inclusief BTW, maar ook hoeveel de BTW precies is. Zelf ben ik echt een ramp in rekenen, deze app is daar echt de perfecte oplossing voor.

Internet bankieren

Zelf vind ik het erg handig om al mijn bankzaken bij de hand te hebben en kan mij dan ook niet voorstellen dat ik niet kan internet bankieren via mijn mobiele telefoon. Ik heb meerdere bankrekeningen en heb voor iedere rekening een app. Zo maak ik gebruik van de ABN AMRO app waar alles omtrent verzekeringen binnenkomt en uitgaat. Tevens heb ik een ING app, daar heb ik samen met mijn vriend onze gezamenlijke rekening, maar ook mijn privé rekening waar alles werk gerelateerd binnenkomt. Tot slot heb ik ook een KNAB app van mijn zakelijke rekening. Door die apps kan mik makkelijk mijn bankzaken inzien en controleren of mijn betalingen zijn binnengekomen.

Onedrive

De app Onedrive gebruik ik al jaren zodat ik alles qua school bij de hand heb en te allen tijden kan inzien. Nu als zzp’er vind ik het alleen maar handiger. Zo heb ik alles bij de hand en dat zonder gebruik van mijn laptop.

Canva

Canva kan je gebruiken op de computer, maar je hebt er ook een app van. Het is een grafisch ontwerp platform, je kan er van alles mee ontwerpen, van posters, documenten, afbeeldingen en meer visuele inhoud wat je kan gebruiken voor Social media. Je hebt in de gratis versie een klein gedeelte die je kan gebruiken voor je ontwerpen. Kies je voor de betaalde versie dan heb je een veel groter aanbod van sjablonen die je kan gebruiken.

Lightroom

Ik ben serieus verslaafd aan Lightroom, het is een geweldige app om foto’s te bewerken. Je kan zelf presets maken of ze kopen en toevoegen, zodat al je foto’s dezelfde uitstraling hebben.

Spreadsheets & Trello

Als zzp’er heb ik verschillende klanten en maandelijkse opdrachten, vele gebruiken google sheet voor de content planning en sommige Trello. Via de apps ervan kan ik bijhouden welke nieuwe opdrachten erbij komen als ik niet in de buurt ben van mijn laptop.

Social media

Uiteraard maak ik ook gebruik van Social media apps, voor zowel mijn blog als mijn werk. Ik maak gebruik van onderstaande apps:

  • Facebook (& messenger)
  • Instagram
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Skype
  • Zoom
  • WhatsApp

De apps heb ik gedownload via de Apple store op mijn mobiele telefoon, ik heb een iPhone 11, maar denk dat de apps ook beschikbaar zijn in de Google Play store.

Weet jij nog handige mobiele apps die ik niet heb benoemd?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *