Business talk Reviews

De Fitbit Versa 2

Ik ben de trotse eigenaar van een Fitbit Versa 2. Zo ongeveer twee jaar geleden leerde ik het merk kennen. Ik had toen de weegschaal Aria en de activiteitentracker Alta HR. Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren er gebruik van gemaakt. Ik hield alles bij in de Fitbit app, maar toch voldeed de activiteitentracker niet helemaal aan mijn eisen. Pas toen mijn vriend vorig jaar de eerste Fitbit Versa aan had geschaft en ik die van hem een paar keer had geleend, snapte ik wat ik miste in die van mij. Een aantal maanden, zeg maar gerust een half jaar, maakte ik gebruik van de Fitbit Versa van mijn vriend.

Waarom de Fitbit Versa 2

Tot ik begin dit jaar besloot dat ik voor een healthy lifestyle wilde gaan en echt alles goed monitoren. Werd het tijd voor mijn eigen vernieuwde Fitbit. Ik ben mij toen gaan verdiepen in de verschillende soorten en maten die Fitbit aanbood. Ik twijfelde enorm tussen twee modellen. Tussen de Fitbit Versa 2 en de Fitbit Charge 3. Op veel vlakken lijken zij op elkaar. Maar waar de Fitbit Charge 3 echt een activiteitentracker is. Daar is de Fitbit Versa 2 echt een smartwatch. Voordat ik de Fitbit kende wilde ik altijd een smartwatch van Michael Kors. Het design en de diversiteit aan wat die kon trok mijn aandacht. Daarom viel mijn keuze dan ook vrij snel op de Fitbit Versa 2.

Het design van de Fitbit Versa 2

De Fitbit Versa 2 is beschikbaar in verschillende combinaties. Van het frame en de banden in diverse uitgaves. Je kan kiezen tussen zes combinaties en twee special editions. Zelf heb ik gekozen voor de meest voor de hand liggende meisjes kleur. Dat is natuurlijk een rosé gouden frame met een roze band. Ik heb er wel gelijk een stoffige band bij besteld, omdat ik last krijg met zweten van siliconen banden.

Wat registreert mijn Fitbit Versa 2

Ik draag mijn Fitbit Versa 2 dagelijks, eigenlijk doe ik hem alleen af dat kleine uurtje dat die moet opladen. Zo registreert die niet alleen mijn dagelijks stappen, maar ook elke activiteit en zelfs mijn slaap. Tegenwoordig zwem ik wekelijks en zet dan mijn Fitbit Versa 2 aan op zwem modus. Dan registreert die de tijd, het aantal baantjes, maar ook de calorieën die ik verbrand. Je kan eigen doelen instellen en zelfs wanneer je wil gaan slapen en wanneer je wakker wil worden. Hierdoor creëer je een ritme wat goed is voor je gemoedsrust.

Waarom zou ik niet meer zonder kunnen

Als ik mijn Fitbit Versa 2 een keer niet draag voel ik mij erg naakt. Ik ben zo gewend eraan dat die om mijn pols zit. Niet alleen gevoelsmatig ben ik gewend eraan, maar ook aan alles wat dei registreert. Zo check ik elke dag wat er geregistreerd is en probeer zo mijn lichaam beter te leren kennen. Ik hou zelf ook dingen bij in mijn Fitbit app. Zo hou ik bij hoeveel ik drink, maar ook mijn gewicht met de weegschaal. Aan de hand van de geregistreerde en de zelf bijgehouden data leer ik mijn lichaam kennen. Ik leer precies wat mijn lichaam nodig heeft en wanneer.

Waarom helpt de Fitbit Versa 2 bij het afvallen

Doordat alles geregistreerd wordt en je eigen doelen kan instellen helpt de Fitbit Versa 2 je bij het afvallen. Ik stel dan ook mijn doelen steeds bij. Ook is elke dag een uitdaging of ik mijn doelen ook echt behaal. Zo heb ik dagelijkse doelen, maar ook wekelijkse. Mijn dagelijkse doelen zijn mijn vochtinname, mijn slaap, maar ook mijn stappendoel. Daarnaast heb ik ook nog doelen die ik per week heb. Die zijn meer gericht op hoe vaak ik train en of ik echt actief ben.

Mijn doelen

Mijn wekelijkse doel op dit moment is drie van de zeven dagen een training te doen. Dit kan naar de sportschool zijn, zwemmen of iets anders waardoor je echt actief bezig bent. Dit doel wil ik elke vier weken herzien en waar nodig aanpassen. Vanaf oktober heb ik het rustiger qua werk. Vanaf dan wil ik dan vier van de zeven dagen actief zijn.

Tevens heb ik ook dagelijkse doelen die ik al eerder heb benoemd. Hieronder een voorbeeld per onderdeel wat mijn huidige doel is:

  • Slapen: Tussen 22:00-23:00 naar bed en tussen 6:00-7:00 wakker worden. Zodat ik een goed slaapritme kan creëren, hoe beter je slaapt hoe beter het afvallen ook zal gaan.
  • Vochtinname: Ik hou bij hoeveel ik dagelijks drink. Afhankelijk van je gewicht kan je de hoeveelheid berekenen wat jouw lichaam nodig heeft qua vocht. Ik zit tussen de drie met vier liter per dag. In de Fitbit app kan ik dat mooi bijhouden, vaak krijg je meer vocht binnen dan wat jijzelf denkt.
  • Stappenteller: Doordat ik mijn Fitbit Versa 2 altijd om heb registreert die elke stap die ik maak. De stappen worden geregistreert vanaf 00:00 tot 23:59 uur. Ik kan op die manier precies bijhouden hoeveel stappen ik zet en ook mijn doel erop afstemmen. Momenteel is zes duizend mijn stappendoel, maar ik wil die ook gaan verhogen elke keer. Momenteel is het nog een uitdaging om elke dag die stappen te behalen.

Inmiddels ben ik overgestapt naar de nieuwere Fitbit Versa, sinds ik dit merk ken ben ik helemaal fan ervan!

Ben jij al bekend met de Fitbit Versa 2 of een andere smartwatch/activiteitentracker?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *