Academy Business talk

Zakelijke rekening kiezen hoe doe je dat?

Afgelopen keer heb ik een blog geschreven over mijn inschrijving bij de KvK met vragen waar ik zelf ook mee zat. Ik heb de vragen beantwoord speciaal voor jou. Een van die vragen ging over wel of niet een zakelijke rekening openen. Vandaag ga ik daar wat dieper op in en ook over welke zakelijke rekening kiezen.

Wel of niet een zakelijke rekening openen

De belastingdienst verstuurt geen boetes als je als zzp’er geen zakelijke rekening hebt. Het is ook niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, wel wordt het aangeraden. Door een zakelijke rekening te openen heb je een beter overzicht van je privé en zakelijke bankzaken. Doordat je je zakelijke en privé uitgaves scheid heb je zelf een veel beter overzicht van je uitgaves en maak je het jezelf of je boekhouder makkelijker wanneer je belastingaangifte moet doen. Tuurlijk heeft een zakelijke rekening ook een nadeel, het kost immers wel extra geld. Deze kosten zou je wel weer fiscaal kunnen aftrekken als bedrijfskosten.

Waar moet je op letten

Als je besluit om een zakelijke rekening te gaan openen, moet je gaan kijken waar je je zakelijke rekening wilt openen. Hiervoor ga je op onderzoek uit, maar moet je wel weten waar je op moet letten. Bij het kiezen van een zakelijke rekening let je op de diverse kosten die bij de rekening horen. De kosten die erbij komen kijken zijn:

  • Vaste kosten (maandelijkse of jaarlijks)
  • Bankpas
  • Internetbankieren
  • Betaling versturen
  • Betaling ontvangen

Als je op zoek bent naar een zakelijke rekening kan je het best de diverse zakelijke rekeningen met elkaar vergelijken. Als je dan drie zakelijke rekeningen hebt uitgekozen, kan je die dieper uitpluizen. En aan de hand van de diverse mogelijkheden een beslissing maken.

Mijn keuze

Zelf heb ik er voor gekozen om mijn zakelijke rekening bij KNAB af te sluiten. Ik heb gekeken naar welke rekening nu het goedkoopst is, op de korte termijn zoals aanbiedingen, maar ook erna. Tevens wat voor extra kosten ik zou krijgen voor de bankpas en internetbankieren. Tot slot ook de transactie kosten inkomend en uitgaand, hoeveel dat kost. KNAB heeft een hele interessante aanbieding voor startende ondernemers, maar is ook interessant voor ondernemers die willen overstappen. Bij KNAB betaal je maar slechts €6,- per maand en als startende ondernemer heb je het hele eerste jaar 50% korting op je pakket! Plus jaarlijks 1000 gratis transacties en nog veel meer extra voordelen. En stap je over dan ontvang je als welkomstcadeau €50,-.

Heb jij een zakelijke rekening, welke en waarom?

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *