Advies Lifestyle

Wat te doen binnenhuis met slecht weer

De r zit weer in de maand en de eerste regenbuien zijn een feit. Hoe heerlijk het soms ook is om de regendruppels tegen het raam te horen, terwijl je onder je fluffy deken ligt op de bank onder een genot van een kop thee. Zo saai kan het soms ook zijn dat je iets moet bedenken om binnenhuis te doen. Daarom heb ik wat persoonlijke ideetjes voor jullie opgeschreven wat ik zoal gedaan heb of nog op de planning staat voor op de regenachtige dagen.

1. Kledingkast herindelen

Zoek een leuke afspeellijst op Spotify en ga aan de slag. Alles wat je langer dan een jaar niet aan hebt gehad gaat weg, de zak in en doneer je aan een goed doel. Ik weet het die stap zetten is moeilijk, maar bekijk het positief. Hoe meer er weg is hoe meer plek er is voor nieuwe kleding items, dus win-win.

2. Movie en popcorn time

Hoe heerlijk is het om in je huispak of pyjama lekker onder genot van een wijntje of kop thee je favoriete films te kijken. Dit kan je lekker knus doen als datenight met je vriendje of vriendinnetje, maar dit kan zeker ook als meidenavondje. Haal lekkere dingen in huis en geniet ervan of het nou een film marathon is of je favoriete serie bingewatchen, het belangrijkste is dat je ervan geniet!

3. Spa momentje

Helaas zal niet iedereen een sauna of jacuzzi thuis hebben. Wie dat wel heeft kan daar lekker in genieten, maar voor wie niet, lees dan gauw verder. Je kan thuis heel makkelijk je eigen spa moment creëren, hiervoor heb je de volgende ingredienten nodig. 1. Haal je favoriete gezichtsmasker, 2. Je favoriete bodylotion, 3. Waterkoker, 4. Washandjes of kleine handdoekjes, 5. Kamille thee. Begin met de waterkoker en laat 4 zakjes kamille thee op 1L water intrekken. Als het water is afgekoeld is, maar nog wel warm maak je de washandjes nat, die wring je uit en leg je op je gezicht en laat die liggen voor 5 min. Dit ritueel herhaal je een aantal keer zodat je poriën goed gaan openstaan door je hele gezicht. Was je gezicht erna met koud water en breng het gezichtsmasker vervolgens op. Erna spring je lekker onder de douche of stap je in bad, om na afloop je zelf lekker in te smeren met je favoriete bodylotion. En zo heb je je eigen spa momentje gecreëerd.

4. Keuken onder handen nemen 

Heb jij ook wel eens dat je aan het koken bent of iets aan het voorbereiden, maar dat er opeens van alles kwijt is. Of je vind het op een onhandige plek naar jou idee. Nou daar heb ik nu de oplossing voor! Las een middagje of avondje in voor de herindeling van je keukenkastjes. En berg soort bij soort op. Persoonlijk vind ik het fijn om op ooghoogte mijn glaswerk, thee en koffie koppen te hebben. Mijn borden een plank hoger en schalen en keuken textiel helemaal bovenaan. De pannen en diverse keuken apparatuur die staan onderin in het keukenblok. En tot slot spatels, snijplanken en afdek materiaal in de la onder de oven. En alle bak dingen en smaakmakers staan in de bakkerskast. Op deze manier is het goed overzichtelijk en weet ik precies waar ik moet zijn als ik iets zoek.

5. Geef je woonkamer een makeover

Ga lekker schuiven met je meubels om te ontdekken op welke manier ze mooist staan. Fleur de boel lekker op met wat kleur in de accessoires, er van uitgaande dat je meubels een basic kleur zijn. Heb je geen kleuren in huis en niet in de gelegenheid voor nieuwe spullen aan te schaffen? Ga dan is langs bij de kringloopwinkel en als je wat meer te besteden hebt check de folders van de woonwinkels. Persoonlijk ben ik nog bezig met de makeover, alleen de kussentjes op de bank liggen er al. Nu moet het tapijt nog komen en de vakkenkasten moeten worden uitgezocht, hopelijk is ergens eind volgende week alles klaar.

6. Wat jij wil

Natuurlijk is makkelijk om op internet te struinen en te beslissen wat je gaat doen op zo een regenachtige dag als de afgelopen week. Maar ik kan je garanderen dat het tien duizend keer leuker is om gewoon lekker te doen waar jij op dat moment zin in hebt. Dus lekker de deur uit als je dat wil of cosy bankhangen in fluffy sokken onder een fluffy deken, maar vergeet niet te relaxen.

Jullie nog leuke ideetjes wat te doen binnenhuis met slecht weer?? Laat me via de reacties jullie tips weten

Foto door Freddie Marriage op Unsplash

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

2 Comments

  1. […] het geen slecht weer meer is en de lente weer om de hoek is komen kijken is het tijd om je galerij weer lente proof te […]

  2. […] een echte theeleut geniet ik enorm van dit seizoen, heerlijk binnen zitten met een warme kop thee terwijl het buiten alleen maar kouder wordt. Over het algemeen drink […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *