Beauty Business talk Lifestyle Reviews

The girls behind the nails

Een paar weken geleden was ik een beetje door Instagram aan het scrollen. Toen ik het profiel van the girls behind the nails tegenkwam. Ze hadden toen net de opening gehad. Ik werd helemaal verliefd op al dat roze en girlie accenten die ik op mijn scherm voorbij zag komen. Ik aarzelde dan ook geen moment en ik plande een afspraak in via de website. Vervolgens nam ik contact op met de eigenaresse Michelle. Via gemeenschappelijke vriendinnen wist ik wel al wie het was, maar echt haar kennen deed ik niet. De afspraak stond voor een aantal weken later op mijn vrije dag gepland. Ik verheugde mij er zo op even tijd voor mezelf en me helemaal bevinden in een roze hemel.

De weg ernaar toe

Het pand bevind zich aan de Leidsegracht in Amsterdam. Ik was ruim op tijd, vanuit Hoofddorp, vertrokken en had van te voren al uitgezocht waar ik het best kon parkeren. Door de corona moet je in het ov nu maskers op. Daarom vermijd ik nu het ov zoveel mogelijk en pak waar het kan de auto of de fiets. Er was een klein parkeerplekje bij het raamplein, die was echter vol. Gelukkig vond ik een parkeerplek aan de prinsengracht. Zo chaotisch als ik ben, was ik vergeten nogmaals het adres te checken en zat in mijn hoofd met huisnummer 6. Nou je raad het al ik helemaal lopen naar Leidsegracht 6, maar kwam bij een leeg pand aan. Eerst keek ik nog zoekend om mij heen of ik het over het hoofd had gezien. Maar toen ik het adres erbij pakte, zag ik al gelijk mijn fout, het pand bevond zich namelijk aan de Leidsegracht 106 en niet 6.

Snel stuurde ik een berichtje via Instagram dat ik onderweg was omdat ik hierdoor iets vertraagd op mijn afspraak aankwam. Gelukkig kon ik er om lachen en ben ik snel terug gelopen naar het juiste pand. De grap is toen ik daar aankwam ontdekte ik dat mijn auto precies een straat erachter stond. Ik snapte al niet waarom ik zo ver moest parkeren. Toen ik aankwam bij het pand werd ik gelijk helemaal vrolijk van de bloemen die om de reling bij de trap ingang waren gewikkeld. Bij de deur staat er desinfectie gel die je bij binnenkomst moet gebruiken.

Het interieur

Het pand bestaat uit twee verdiepingen. Boven is er een wachtruimte die zich naast de receptie bevind en daar tussen is een tafel waar je alle gel lak kleuren en de nailarts kan inzien, van leuke steentjes tot echte afbeeldingen voor op je nagels, niks is te gek. De wachtkamer is leuk ingedeeld met een prachtig donker groene bank met wat leesvoer. Op de muur hangt de naam van de salon met neon licht in combinatie van de bloemen slingers die ook buiten hangen, deze combinaties maken de zithoek helemaal compleet en zeker geen straf om even te wachten op je afspraak.

Nu tijdens de corona, wordt er iets minder gebruik van gemaakt door de maatregelen, maar ik weet zeker dat zodra het weer mag hier veel mensen heerlijk zullen wachten. De receptie is bedekt met een groot zacht roze kussenstof. Alle accenten in de salon zijn wit met roze en goud. Bij binnenkomst bevliegt je het ultieme girlie gevoel. Tegenover de receptie bevinden zich twee nagelplekken en ook hier komen opnieuw de kleuren roze, goud en wit in terug.

Achterin de zaak, staan er twee make-up tafels met grote spiegels met lampen eromheen en barkrukken met de naam van de salon. Overal zie je de kleuren wit, roze en goud in terugkomen. Zowel in de aankleding, als in de meubels en zelfs in het toilet. De ruimte is helemaal roze met een muur met unicornis behang. In de ruimte van het toilet wordt er gebruik gemaakt van goud accessoires. Al die girlie accenten sluiten mooi aan bij de marmeren tegels op de vloer. Alleen de trap naar beneden is niet van marmer, maar helemaal bekleed met roze dollar biljetten met het logo erop.

De aankleding

Beneden bevinden zich nog drie nagelplekken in dezelfde stijl. Zoals op de foto’s al te zien is zit er nu een schot tussen de klant en de nagelstyliste maar wel onder een opening voor de handen. De muur van de pedicure ruimte zich bevindt zijn bekleed met roze bloemen en een grote hoge rugleuning die perfect aansluit bij de bank. De plekken worden gescheiden door middel van de kussens, de overige meubels zijn wit, maar de bak en de kranen zijn goud de bakken die niet gebruikt worden zijn gestyled met een laagje water en rozenblaadjes. Tevens is er beneden een muur bekleed met allemaal kleine roze teddybeertjes.

De pedicure behandeling

Ik kwam naar de salon voor een pedicure. Ik heb vaak last van ingegroeide teennagels en maak altijd in de zomer een afspraak dat mijn voeten weer een paar maanden toonbaar zijn. Je kan je voorstellen dat toen ik beneden al dat moois om mij heen zag ik helemaal zen achterover in de bank ging zitten terwijl Michelle grondig te werk ging. Mijn voetjes werden eerst in een lekker bad gezet met het merk Dadi’ Oil, zodat ze heerlijk zacht eruit kwamen. Het merk is te koop in de salon en niet getest op dieren. De geur is een beetje citroen achtig, maar ik kan je vertellen ik werd er helemaal zen van.

Van hetzelfde merk gebruikte Michelle ook de scrub om mijn dode huidcellen te verwijden en ervoor te zorgen dat ik zachte voetjes kreeg. Wat een heerlijke geuren en wat voelde ik mij op mijn gemak terwijl Michelle bezig was. Na het scrubben ging zij met een apparaat grondig te werk om mijn nagels weer mooi schoon en egaal te maken, maar ook rondom mijn nagels de viezigheid weg te halen. Tevens heeft Michelle ook netjes mijn ingegroeide teennagels verwijderd en ze rond gevijld, om te voorkomen dat ik weer zo snel ingegroeide teennagels krijg.

Huur je eigen plek in de salon en ontvang je klanten bij The Girls Behind The Nails

Parkeergelegenheid

Het is niet alleen even zen om daar binnen te komen, maar ook de ontvangst en de hele behandeling en bovenal de persoonlijke aandacht waardoor je je in de roze hemel bevind. De salon van Michelle is zeker een aanrader en goed bereikbaar. De salon bevind zich slechts een kleine 10 minuten lopen vanaf de bushalte Leidseplein. Tevens is er ook parkeergelegenheid in de buurt. Het is wel helaas allemaal betaald parkeren, daarom raad ik aan om met het ov te komen. Ondanks dat ik zelf met de auto ben gegaan, had ik onwijs veel geld kunnen besparen op de parkeerkosten.

Tafels te huur

Michelle wil de nagelplekken gaan verhuren, ze heeft immers voor alleen zichzelf als nagelstyliste niet zoveel plekken nodig. Dus ben je een nagelstyliste en heb je interesse in een plek te huren bij deze prachtige girlie salon aan de Leidsegracht in Amsterdam, neem dan contact op met the girls behind the nails en wie weet ontvang jij binnenkort daar je klanten. Er is niet alleen ruimte voor je nagels te doen maar ook voor pedicure en make-up tafels. De salon biedt ruimte voor vier pedicure plekken en twee make-up tafels, ook deze wil de eigenaresse gaan verhuren.

Zeg nou eens eerlijk wie zou hier nou niet zijn nagels willen laten doen?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *