Hotspots Travel

Food | Restaurant La Cubanita

Afgelopen keer heb ik een review geschreven over het restaurant Deliasias in Hoofddorp. Nu is La Cubanita aan de beurt, om mijn ervaringen te delen. Een paar jaar geleden kwam ik voor het eerst bij La Cubanita en heb er sindsdien menige keren heerlijk gegeten. Om de zoveel tijd verandert het menu en in de winter hebben ze vaak diverse acties. Zoals de combi van uiteten met een heerlijke cocktail, een dessert en een bioscoopkaartje en dat allemaal voor slechts €25,-.

Als je even wil bijkletsen of gewoon gezellig er een avondje op uit wil, wordt er vaak gekozen voor een all inclusieve concept. Mede omdat dat tegenwoordig een stuk goedkoper is dan la cart eten. Maar ook omdat je gewoon lekker kan tafelenen en van alles wat kan proberen. De keuken die het meest wordt gekozen dan is toch wel de Aziatische. Vooral sushi is iets wat veel gegeten wordt, maar ook andere keukens zoals de Spaande met diverse tapas. Zo heb ik wel eens Griekse tapas gegeten, oftewel mezze.

Sfeerimpressie Hoofddorp

La Cubanita staat bekend om hun diversiteit aan tapas, maar ook om de knusse indeling. Ik ben zowel in de vestiging in Haarlem als in Hoofddorp geweest. Beiden hebben qua stijl veel overeenkomsten, maar qua knusheid valt het wel mee. De vestiging in Hoofddorp is redelijk klein en de tafels staan erg dicht op elkaar. Echter hebben ze wel een mooi groot terras. Tijdens de coronatijd staan de tafels binnen en buiten voldoende uit elkaar. Ook is het terras vergroot.. Er is zelfs een tent boven de tafels buiten geplaatst. Op deze manier kan je ook met minder goed weer heerlijk genieten buiten van de tapas.

Sfeerimpressie Haarlem

De vestiging in Haarlem die heeft een klein buiten terras, binnen zowel beneden als boven ruim voldoende zit plekken. Beneden wordt er vooral gebruik gemaakt van bar tafels en barkrukken. Daarintegen boven staan gewone tafels vanaf twee personen, maar ook voor groepen. Vanaf boven kijk je uit op het plein van de Grote Markt. Qua belichting is het daar wel een stuk donkerder dan beneden. Het buiten terras in Haarlem is inmiddels uitgebreid. Er is namelijk aan de overkant een terras gemaakt, iets wat je gauw net zoals ik over het hoofd kan zien. Op zaterdag kunnen zij van dat gedeelte terras pas gebruik maken na 18:30 in verband met de markt. Als je dus lekker buiten wil genieten kan je ook in Haarlem op hun terras zitten.

De menukaart

La Cubanita is een all you can eat concept. Voor een klein prijsje kan je heerlijk genieten van een groot assortiment aan tapas. Met een lekker frisje, een zomerse sangria of met één van de cocktails. De tapas zij onderverdeeld in vier categorieën. Je hebt de koude gerechten, de vlees gerechten, de vis gerechten of de vegetarische oftewel de groente gerechten. De tapas zijn genummerd, zodat je bij de bestelling opnemen alles makkelijk kan doorgeven.

Als je net binnen bent wordt er vaak ook stokbrood met aioli en tapenade aangeboden. Dit gebeurd tijdens het opnemen van de drankjes bestelling ook stokbrood met aioli en tapenade aangeboden. Met mijn gezelschap start ik hier dan ook eerst mee. Alle tapas staan in het Spaans waardoor het echte vakantiegevoel wordt gecreëerd. Eronder bevind zich wel de Nederlandse uitleg voor de niet Spaanstalige onder ons. Voorheen had je bierfilters waar je de bestellingen op kon invullen. Nu mede door de corona is er afscheid genomen van de bekende bierviltjes.

Er wordt nu namelijk gebruik gemaakt van app op je mobiele telefoon waar je de bestelling kan plaatsen. Je scand de QR-code van je tafel en je wordt doorverwezen naar de app waar je de bestellingen kan plaatsen. Gedurende de avond kan je alle bestellingen via de app doen, zowel voor de drankjes als de tapas rondes.

Wat zijn jullie favoriete gerechten?

Mijn favorietjes

Ik denk dat ik niet de enige ben die bij een all you can eat restaurant een paar favoriete gerechten heb. Er is dan ook zoveel lekkers. En ondanks dat ik eigenlijk alles wel lekker vind heb ik een lijstje gemaakt met een aantal favoriete gerechten van mij:

  • Carpaccio (nummer 11 van de koude tapas)
  • Ham met meloen (nummer 8 van de koude tapas)
  • Varkenshaas met sherry – uiensaus (nummer 21 van de vlees tapas)
  • Gamba’s in knoflookolie (nummer 36 van de vis tapas)
  • Inktvisringen (nummer 37 van de vis tapas)
  • Gamba’s pil pil (nummer 40 van de vis tapas)
  • Quesadillas (nummer 50 van de vegetarische tapas)
  • Maiskolven (nummer 51 van de vegetarische tapas)

La cubanita en coronaproof

Al lang voor de corona tijd ben ik een aantal keer uit eten geweest bij La Cubanita. Zowel in de vestiging in Hoofddorp als in Haarlem. Maar ook nu tijdens de corona. Een paar weken terug was ik met mijn vriend een avondje met zijn tweeën erop uit. Wij hebben toen heerlijk gegeten bij La Cubanita Hoofddorp. En afgelopen week nam een vriendinnetje mij mee naar La Cubanita Haarlem om lekker bij te kletsen. Zo heb ik een goed beeld gekregen van beiden vestigingen voor en tijdens de coronatijd.

Al bij het maken van de reservering wordt er gevraagd naar je gezondheid. Of jij of iemand van je gezelschap corona gerelateerde klachten heeft. Er is voldoende ruimte tussen de tafels. De tafels worden bij vertrek van de gasten direct schoongemaakt. Zodat de tafel weer klaar en schoon klaarstaat voor het volgende gezelschap. Tevens wordt de anderhalf meter tussen de tafels netjes gehanteerd. In Hoofddorp hebben ze buiten meer ruimte waardoor het terras uitgebreid kon worden.

In Haarlem daarentegen kan dat niet, wel is er binnen nog voldoende ruimte maar vol is vol. Waar zij in het achterste gedeelte normaliter zeker rond de tien tafels kwijt konden staan er nu nog maar de helft. Ondanks die afstand hangt er nog een onwijs lekkere sfeer. Je kan heerlijk genieten met je gezelschap van alle lekkere dingen die La Cubanita te bieden heeft. Met het uitserveren is de anderhalf meter regel iets moeilijker en ook lastig te hanteren. Wel blijft het personeel niet onnodig rondom je tafel hangen, ze serveren uit en gaan direct weer weg.

Het fijne is dat alleen de eerste bestelling wordt opgenomen. De rest van de gerechten kan jezelf bestellen via de app die ik eerder al noemde. Tussendoor komen ze soms nog wel aan je tafel vragen of alles naar wens is. Of je nog iets te drinken zou willen, maar ook daar houden ze netjes de afstand aan zover mogelijk is. La Cubanita is iets lastiger de afstanden goed te hanteren. Maar ik kan zeker niet ontkennen dat zij goed hun best hebben gedaan en ik super fijn heb gegeten daar ook in coronatijd.

Naar welke restaurants zijn jullie al geweest nu tijdens de coronatijd en hoe hebben jullie dat ervaren?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

1 Comment

  1. […] gerechtje wat ik eigenlijk niet vaak eet maar wel in mijn top 10 staan van favoriete gerechten bij La Cubanita. Een tijdje geleden had ik er weer zo erg zin in, maar helaas is alle horeca gesloten. Toen besloot […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *