Foodies & Health Recepten

Recept | Pasta carbonara

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag hebben we pasta carbonara. Een lekker makkelijk recept, wat normaal zonder groente is. Zelf ben ik gek op groente en voeg in elke maaltijd groente wel iets van groente toe. Zo heb ik ook een lekkere variant vol groente gemaakt van de pasta carbonara.

Hoofdgerecht, 2-3 personen, Italiaanse keuken

Ingrediënten

  • Gerookte spekjes 150 gram
  • Schouderham blokjes 150 gram
  • 200 gram tagliatelle (mag ook andere pasta zijn)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 175 gram mini champignons
  • Rode paprika
  • Gele paprika
  • 200 ml kookroom
  • 1/5 theelepel bieslook
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Eet je geen varkensvlees? Vervang dan het vlees voor 300 gram kip reepjes

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking wordt aangegeven
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit
  • Snij de paprika in blokjes en halveer de mini champignons
  • Verhit de nokpan met een klein scheutje olijfolie
  • Fruit de gesnipperde ui met de geperste knoflook en voeg vervolgens de ham- en spekblokjes toe en bak het geheel 4 minuten door
  • Voeg de paprika en champignons toe en wok alles in nog 5 minuten goed door
  • Na 5 minuten zet het vuur wat lager en voeg de kookroom met bieslook en peper en zout naar smaak toe
  • Blijf goed roeren en laat het zachtjes inkoken voor 3 minuten
  • Giet de tagliatelle af en voeg die toe aan de saus
  • Roer alles nog eens goed door elkaar na ongeveer 2 minuten is het eten klaar om te worden serveert
  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking wordt aangegeven
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit
  • Snij de paprika in blokjes en halveer de mini champignons
  • Verhit de nokpan met een klein scheutje olijfolie
  • Fruit de gesnipperde ui met de geperste knoflook en voeg vervolgens de ham- en spekblokjes toe en bak het geheel 4 minuten door
  • Voeg de paprika en champignons toe en wok alles in nog 5 minuten goed door
  • Na 5 minuten zet het vuur wat lager en voeg de kookroom met bieslook en peper en zout naar smaak toe
  • Blijf goed roeren en laat het zachtjes inkoken voor 3 minuten
  • Giet de tagliatelle af en voeg die toe aan de saus
  • Roer alles nog eens goed door elkaar na ongeveer 2 minuten is het eten klaar om te worden serveert

Variatietip 1: Eet je geen varkensvlees? Vervang dan het vlees voor 300 gram kip reepjes
Variatietip 2: Garneer met geraspte kaas

Hou jij van groente in je pasta of heb je liever zonder?

Foto door Michele Bitetto op Unsplash

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

3 Comments

  1. Goed idee, ik mis altijd groente in pasta carbonara

    1. Ja ik dus ook een pasta is zoveel lekkerder met groente

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *