Foodies & Health Recepten

Recept | Giouvarlakia

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag giouvarlakia. Afgelopen weekend was het Pasen in Griekenland en ter ere van het Paasfeest heb ik samen met mijn vriend een Grieks recept uitgeprobeerd, de Griekse gehaktballensoep. Mijn vriend wilde dit al langere tijd erg graag eten, maar omdat het best veel werk is had nooit zoveel zin om het te maken. Maar okee nu was het Pasen en aangezien alle horecagelegenheden nog dicht zijn en wij niet ergens Grieks konden gaan eten, dan maar zelf de handen uit de mouwen steken. Zo gezegd zo gedaan, zondag ochtend ben ik samen met Robin aan de slag gegaan en ik kan je zeggen het resultaat was over heerlijk, de Griekse gehaktballensoep was bijna net zo lekker als die mijn moeder maakt.

Hoofdgerecht, 6 personen, Griekse keuken

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt
  • 1 groot ui of 2 kleine
  • Kopje ongekookte rijst
  • 3 eieren
  • 2 citroenen
  • 3 liter water
  • 4 boulion blokjes

Traditionele Griekse gehaktballensoep

Bereidingswijze

  • Snipper het ui in de blender
  • Kook de rijst 3 minuten en giet het dan af
  • Meng het gehakt in een kom samen met de gesnipperde ui en 1 ei voeg wat peper en zout naar smaak toe
  • Voeg hier ook de rijst toe als die is afgegoten
  • Voeg een beetje kokend water toe en laat het geheel staan totdat het mengel het water heeft opgenomen
  • Kneed hierna nog even alles goed door elkaar en maak gehaktballen, ik heb gekozen voor middelgroot, maar je mag zelf zo groot of zo klein doen als jij
  • Zet een pan op met 3 liter water en 4 bouillon blokjes erin
  • Pak je grootste soeppan en laat een beetje boter smelten in de pan en voeg dan een klein laagje water toe
  • Voeg daar de bouillon aan toe en laat de gehakt ballen in 25 min gaar koken
  • Scheid van de 2 overige eieren het eiwit en eigeel en klop het eiwit stijf
  • Voeg het eigeel met de sap van 2 citroenen toe bij het geklopte eiwit
  • Schep een paar soeplepels bouillon hieraan toe tot het een geheel is
  • Haal de pan waar de gehaktballen in zitten na die 25 min van het vuur en voeg het mengels van citroen en eiwitten hieraan toe

Hebben jullie wel eens Grieks gegeten of ben je bekend met de traditionele Griekse gehaktballensoep oftewel giourvalakia?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

0 Comments

  1. Oma Ans says:

    Klinkt heerlijk….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *