Foodies & Health Recepten

Recept | Garnalen met tomatenrisotto

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag garnalen met tomatenrisotto. Dit recept heb ik van Hello Fresh, vorig jaar hebben wij een aantal keer zo een box uitgeprobeerd. Ik kan je vertellen dat was ons wel bevallen, helaas na de kortingsperiode schoot de maandprijs zo omhoog dat we het abonnement hebben stopgezet. Toch heb ik er een aantal lekkere recepten aan overgehouden, deze overheerlijke tomatenrisotto is daar één van.

Hoofdgerecht, 3-4 personen, Italiaanse keuken

Ingrediënten

  • 400 gram garnalen
  • 2 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • Klein kuipje tomatenpuree
  • 1 citroen
  • 400 gram risotto rijst
  • Krulpeterselie en verse basilicum
  • 1 liter groenteboulion
  • 2 el zwarte balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie

Voeg wat sambal toe voor een spicy touch aan het gerecht

Bereidingswijze

  • Allereerst verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid vervolgens de bouillon zo als aangegeven op de verpakking.
  • Snij de ui in kleine stukjes en snij de knoflook teentjes in kleine stukjes
  • Rasp de schil van de citroen, snij hem door midden, de ene helft pers je uit en de andere helft snij je in partjes
  • Voeg de helft van de citroensap, de knoflook en de olijfolie toe in een bakje samen met de garnalen en meng alles goed door elkaar
  • Verhit wat roomboter in de pan en bak daarin de rest van de knoflook samen met de ui, voeg na 2 minuten de risotto rijst toe en bak die gedurende 1 minuut mee
  • Voeg na die minuut het kuipje tomatenpuree toe en roer het goed door het rijst mengels
  • Verdeel de bouillon in drie delen, voeg elke keer een deel toe en laat de risottorijst de bouillon goed opnemen voordat je het volgende deel toevoegt, na ongeveer 20-25 minuten is de risotto gaar
  • Meng de cherry tomaten samen met het resterende deel olijfolie en de zwarte balsamicoazijn en voeg toe in de ovenschaal, breng het geheel nog op smaak met wat zout en peper, bak dit mengels voor 15 minuten
  • Voeg de laatste 5 minuten de gemarineerde garnalen toe
  • Snij de peterselie en basilicum fijn en meng de helft ervan in een bakje samen met geraspte citroenschil en het overige kruidenmengsel
  • Voeg het net gemaakte kruidenmengsel toe samen met de inhoud van de ovenschaal aan de risottorijst (inclusief de vocht van de ovenschaal)
  • Roer het in zijn geheel goed door en garneer met de citroenpartjes en de gesneden peterselie en basilicum

Variatietip 1: serveer er een frisse salade bij

Variatietip 2: Voeg wat sambal toe voor een spicy touch aan het gerecht

Van wat voor risotto gerechten houden jullie?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

3 Comments

  1. […] weer onwijs lekkere recepten, maar deze was echt van mijn vriend en mijzelf ons favoriet. Ik heb al eerder een risotto recept gedeeld van Hellofresh, maar deze was nog lekkerder. Zo een lekker recept wil ik […]

    1. Evi van Bokhoven says:

      Je moet de oven voor verwarmen, maar waarvoor? Er staat daar verder niks meer over op geschreven, bv hoe lang het gerecht in de oven moet

      1. als goed is staat wel erin hoe lang in de oven moet maar kan ook eventueel zonder oven gemaakt worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *