Beauty Foodies & Health

Clinique crèmes

Iets wat echt niet mag ontbreken aan mijn beauty ritueel zijn Clinique crèmes. Al een aantal jaar gebruik ik de crèmes met veel plezier. In het begin toen ik net begon de Clinique crèmes te gebruiken had ik vooral een vettige huid. Ik begon toen met een starters pakket voor een vettige huid. Je hebt drie verschillende starters pakketten, een voor droge huid, een voor vette huid en een voor gecombineerde huid. Toentertijd had ik een enorm vette huid. Het starters pakket bestaat uit drie stappen, je begint met de gezichtszeep, de tonic en tot slot de dag/nacht crème.

Wat gebruik ik nu

Inmiddels zijn we al een paar jaar verder en ben ik ook wat ouder geworden, hierdoor is mijn huid ook erg aan het veranderen. Van een vette huid ben ik vorig jaar naar een gecombineerd droge huid gegaan. Mijn huid vroeg dus ook om veel hydratatie. Ik ben vorig jaar op zoek gegaan naar de juiste producten voor mijn huid, uiteraard wel van Clinique. Mijn keuze is toen gevallen op meerdere producten en ik zal ze allemaal kort toelichten. Alle Clinique crèmes zijn 100% parfum vrij en getest op allergieën.

Gebruik de Moisture surge 72-hour hydrator gelcrème voor een extra hydratatieboost als masker van 5 minuten

Take the day off cleansing balm

Deze gebruik ik alleen in de avond als ik bb crème of iets van make-up op heb gehad die dag. De cleansing balm heeft een unieke textuur en veranderd in een zachte reinigingsolie als het in de huid wordt gemasseerd. Op deze manier wordt niet alleen make-up verwijderd, maar ook andere onzuiverheden. Je huid voelt lekker fris en zacht aan na gebruik, je gebruikt het voor het drie stappenplan. Je handen en gezicht moeten helemaal droog zijn voor je de cleansing balm gaat gebruiken. Gebruik een kleine hoeveelheid crème en masseer het met je vingertoppen voorzichtig in de huid en spoel het af met lauw water. Je hoeft je gezicht niet te drogen, omdat je hierna verder gaat met de reinigingszeep.

Liquid facial soap mild

Een verfrissende zeep die je gezicht reinigt. Zelf heb ik een enorm gevoelige huid en investeer daarom liever iets meer in gezichtsverzorging en draag amper make-up. Wat deze zeep een echte must maakt is dat deze zeep geschikt is voor alle huidtypes. Gebruik de zeep tweemaal per dag, s’ morgens en s’ avonds. Laat de zeep wat schuimen met lauw water en masseer het over je gezicht. Spoel het grondig van je gezicht en dep je huid droog.

Clarifying lotion 2 reinigingslotion

Hoe jonger je bent hoe meer er een natuurlijk proces is wat je dode huidcellen verwijderd. Het proces wordt meer en meer verstoord hoe ouder je wordt met de clarifying lotion 2 verwijder je de dode huidcellen, zodat je huid weer kan stralen. Je huid droogt hier niet van uit, wel is het goed om erna altijd een crème te gebruiken voor hydratatie. Ik gebruik de reinigingslotion voor de gecombineerd droge huid, maar je hebt hem ook voor andere huidtypes. Je gebruikt de reinigingslotion tweemaal per dag na de facial soap en dus op een droog gedepte huid. Breng een beetje aan op een droge wattenschijf en veeg over je gezicht en hals. Vermijd je ogen er zit namelijk alcohol in voor een diepere reiniging.

Moisture surge 72-hour hydrator gelcrème

Een dag/nacht crème is echt onmisbaar met de Nederlandse temperaturen, het wisselende weer droogt je huid uit en vraagt daarom om extra hydratatie. De verbeterde formule van de moisture surge is hier ideaal voor en een echte vochtmagneet die wel 72 uur lang aanhoudt, ook als je gezicht in aanraking is gekomen met water. Zelf gebruik ik de gelcrème als dag en nacht crème. Wist je dat je de crème ook als masker van 5 minuten kan gebruiken? Dit zorgt voor een extra hydratatieboost.

Ben jij ook zo fan van Clinique crèmes? Of van wat voor merk gebruik jij crèmes?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *