Foodies & Health Interieur

Mijn onmisbare apparaturen in de keuken

Je kent het wel de onmisbare keuken apparatuur, voor de één niet weg te denken meer maar voor de ander juist een luxe. Vandaag ga ik jullie wat vertellen over welke apparatuur ik het meeste in de keuken gebruik en waarvoor.

Elektrische kookplaat

Hieronder vallen natuurlijk ook andere soorten kookplaten, zoals voor gas, inductie of keramisch. Toen wij de sleutel kregen van onze woning kregen wij te horen dat het huis helemaal gas loos was. Uiteraard wilde ik toen gaan kijken voor een inductie kookplaat, maar toen ik de prijzen zag stapte ik daar al gauw vanaf. Wij mochten ook niet zagen in het aanrecht blad, maar alleen maar een losse kookplaat neerzetten erop. De keuze is uiteindelijk gevallen op een elektrische kookplaat, die goed betaalbaar was, goed in gebruik en er ook mooi uitzag voor de komende jaren.

Oven / Magnetron

Zowel een magnetron als een oven is onmisbare apparatuur voor bijna elk huishouden. Wij hadden al een combi magnetron, maar mijn wens was toch een normale oven. Een normale oven heeft niet alleen meer vermogen, maar ook meer inhoud. De combi magnetron die ik had was voldoende toen ik alleen woonde in een studentenflat, maar nu ik was gaan samenwonen wilde ik toch meer “volwassen” apparatuur. Via een kennisje konden we een oven overnemen en dankzij mijn schoonvader is die nu ingebouwd in onze keuken.

Waterkoker

Persoonlijk zou ik niet weten wat te doen zonder waterkoker, ik gebruik hem dagelijks en voor meerdere dingen. De waterkoker is niet alleen om water te koken voor een kopje thee, maar ik gebruik hem ook als ik pasta, rijst of zelfs een eitje ga koken. Het scheelt kooktijd in de pan en ik weet dan precies hoe lang mijn eitjes moeten koken voor een perfect zacht eitje. Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende soorten, wij hebben gekozen voor een zilveren retro waterkoker.

Koffiezetapparaat

Denk dat in bijna elk huishouden wel een koffiezetapparaat te vinden is. Je hebt zoveel verschillende van simpele filterkoffie tot aan de wat geavanceerde modellen zoals de Nespresso of de Dolce Gusto. Wij hebben voor de Dolce Gusto gekozen, omdat je hier niet alleen koffie uit kan halen, maar ook andere drankjes zoals thee en chocolademelk en dit kan zowel warm als koud.

Staafmixer set / blender

Niet iedereen vind het denk ik nodig om deze apparatuur in je keuken te hebben, maar persoonlijk zou ik niet meer zonder kunnen. Ik gebruik voornamelijk de kleine blender die bij de staafmixer set hoort, die is namelijk heel handig als je meerdere ingrediënten moet mengen tot een geheel, zoals bijvoorbeeld als je een cake gaat bakken. Ga ik een taart bakken of ik moet meerdere ingrediënten mengen dan gebruik ik vaak de grote blender. De staafmixer gebruik ik een stuk minder en eigenlijk alleen wanneer ik guacamole maak om het mengels iets meer door elkaar te mengen dan alleen alles in kleine stukjes.

Contactgrill

In bijna ieder huishouden is tegenwoordig wel een tosti apparaat te vinden, die had ik zelf ook eerst. Tot ik stuitte op de contactgrill, met dit apparaat kan je zoveel meer dan alleen maar tosti’s maken. Je kan namelijk ook vlees en of vis bakken met de contactgrill, zoals hamburgers of spiesjes met vlees/vis. De keuze van welke van de twee apparaten bij ons paste was dan ook snel gemaakt. Al is een contactgril niet echt een onmisbaar apparaat, want je kan ook gewoon oldschool je vlees/vis in de pan bakken en je kan dat zelfs met je tosti doen.

Wat is voor jullie echter onmisbare apparatuur voor in de keuken?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

0 Comments

  1. Ans Terpoorten- Lauret says:

    Ik mis je flyer

    Verzonden vanuit Yahoo Mail voor iPad

    1. Is niet onmisbaar hoe blij ik er ook mee ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *