Advies Interieur Lifestyle

Maak je galerij lente proof

Nu het geen slecht weer meer is en de lente weer om de hoek is komen kijken is het tijd om je galerij weer lente proof te maken. Heerlijk toch om de vrolijke kleuren van de lente in huis te halen, je te focussen op de huidige trends en je tuin (of balkon) klaar maken voor de lente. Zodat je heerlijk kan genieten als het mooi weer is, maar ook je huis gezellig maken aan de buitenkant.

Lenteschoonmaak

De officiële lente start was al 21 maart, maar het daadwerkelijke lenteweer kan hier in Nederland nog wel eens wat verschillen. Helaas zitten wij nu meer thuis dan buitenshuis door de corona crisis. Des te belangrijker is het om de lente in huis te halen en in en rondom het huis het gezellig te maken en dus ook de galerij lente proof. Het belangrijkste wat je eerst moet doen is een lente schoonmaak, alles uitzoeken je spullen, kleding alles. Je maakt diverse stapeltjes, een van wat je wil houden, een wat een tweede kans krijgt en tot slot het kerkhof. Alles wat op de stapel kan van het kerkhof is niet meer bruikbaar en kan dus weg gegooid worden. Stapeltje één zijn alle spullen die je zelf nog wil houden en daar moet je een geschikt plekje voor vinden. Het tweede kans stapeltje zijn al je spullen en kleding die je niet meer gebruikt, niet meer gaat gebruiken, maar wel nog bruikbaar zijn. Hiervan kan een ander misschien wel veel plezier ervaren. Als je al je spullen hebt uitgezocht en ingeruimd dan is het tijd voor de grote schoonmaak, zodat alles weer spik en span is.

Het tuinbankje heeft de perfecte maat, 35cm diep en maar 100cm breed, groot genoeg voor met zijn tweeën en klein genoeg voor op de galerij.

Tuinmeubels op de galerij

Als je een tuin of balkon hebt dan ben je een gezegend mens, als je net zoals ik alleen gebruik kan maken van de galerij dan is er wat meer improvisatie nodig. Niet getreurd na het lezen van dit artikel heb je hopelijk genoeg inspiratie opgedaan om je galerij lente proof te maken. Ook al heb ik geen balkon of tuin maar enkel een galerij, heb ik toch wat meubels. Tegenwoordig zijn de galerijen namelijk zo breed dat je er makkelijk een bankje kwijt kan tussen de 30-35 cm diep. Het zoeken naar een betaalbare, maar toch leuke tuinbank heeft behoorlijk wat tijd en inspanning gekost, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. Daar stond die dan een prachtig houten tuinbankje te koop bij de Jysk, een klassiek model, maar door het geverfde witte hout helemaal in de trends van nu. Het tuinbankje heeft de perfecte maat, 35cm diep en maar 100cm breed, groot genoeg voor met zijn tweeën en klein genoeg voor op de galerij. Als je dan zo een mooi tuinbankje als ik hebt staan dan wil je natuurlijk ook dat die mooi wordt aangekleed, want ja niet alleen een bankje maakt het leuk, maar met fleurige accessoires erbij is het nog gezelliger. Er hangt aan de reling van de galerij ook een vouwbare balkontafel, die hebben wij van de action vandaan in het wit, zodat die mooi past bij het witte bankje.

De bekleding van de galerij

Het beste is om voor zitkussens te kiezen die los op het bankje liggen, zodat als je niet buitenzit je de kussen mee naar binnen kan nemen, maar ook zodat ze niet nat worden als het gaat regen. De lente staat bekend om de vrolijke kleuren, het is mooi om dit terug te laten komen in je accessoires, hoe kleuriger hoe beter. Juist omdat ons bankje wit is, heb ik gekozen voor zitkussens met geel en wit, zo oogt het wel rustig genoeg, maar komt de kleur geel wel mooi uit en is ons bankje een echte eyecatcher. Wij hebben aan de reling van de galerij twee plantenbakken hangen met gele viooltjes erin, zodat ook hier de kleur geel weer mooi in terugkomt en past bij de kussens. Om de regenpijp hebben wij nep plantenslingers opgehangen om ook daar de boel wat op te fleuren. Tevens hebben wij voor buiten een wit/grijze plaid uitgekozen voor de wat koudere dagen, maar ook omdat het gewoon gezellig staat. Al met al is de galerij lente proof gemaakt en kunnen we gaan genieten van het mooie weer.

Hoe hebben jullie het buitenhuis gezellig gemaakt?

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *