Business talk Samenwerkingen

De Purpuz planner review van het jaar 2020

Afgelopen maand zo ongeveer rond deze tijd had ik een heel plan vol met goede voornemens, maar hoe goed die voornemens dan ook lijken des te moeilijker om ze gedurende het jaar vast te houden en te behalen. De oproep van Clen Verkleij, de bedenker van de purpuz planner, kwam dan ook als geroepen. Ik ben zo blij dat ik de purpuz planner toegestuurd heb gekregen om uit te proberen. Deze blog is dan wel een samenwerking maar alles wat ik schrijf is mijn eigen ervaring met de planner. Al voordat ik Clen zijn oproep zag was mijn oog op de Purpuz planner gevallen en dan vooral de mooie pink variant, lekker girlie maar wel strak en stoer genoeg voor a woman on a mission.

De buitenkant van de Purpuz planner

De planner heeft een harde cover en van stof, hij is verkrijgbaar in de grijze variant of in de roze variant, beiden bewerkt aan de buitenkant met gouden letters. Hij is best groot voor een agenda, namelijk 20cm breed en 25,8cm lengte, persoonlijk vind ik dat ideaal omdat er voldoende ruimte is voor alles wat je nodig hebt. En je hebt immers je planning niet mee als je een avondje uit gaat toch!? Wat ik zo mooi vind aan het design is dat buiten het logo, de naam en het jaartal er op de zijkant een mooie quote staat, op die van mij staat “Wie in balans zijn doel haalt, is gelukkig en succesvol.“. Je kan via deze link, zelfs je Purpuz planner helemaal personaliseren.

De binnenkant van de Purpuz planner

Het papier is stevig genoeg om al je creativiteit op los te kunnen laten, pennen en stiften niks is te gek het drukt niet door. Dit is voor mij echt onwijs belangrijk, ik hou namelijk ervan om mijn afspraken kleuren te geven, zo zie ik gelijk wat voor soort afspraak het om gaat. Het papier aan de binnenkant is niet alleen maar wit, maar heeft ook veel groene accenten. Juist deze afwisseling straalt veel rust uit en geeft je de ruimte om er zelf kleur aan toe te voegen mocht je dit willen.

Toen ik de planner net open deed sloeg heel even de paniek toe, er stond zoveel informatie. Ik heb toen even wat rust gepakt en ben er op een later moment goed voor ging zitten, toen snapte ik die vele informatie. De planner legt namelijk stap voor stap uit hoe jij er mee aan de slag kan. Het gaat hier niet om een gewone agenda, nee het gaat hier om veel meer dan dat. een agenda gebruik je alleen voor je afspraken, daar in tegen de Purpuz planner gebruik je voor tevens ook je doelen, dromen en vooral om je resultaten in te delen. Doordat je een duidelijk beeld van alles kan bundelen in een planner, werkt dit juist motiverend om door te zetten en je doelen te behalen.

De 8 tools van de Purpuz planner

In het begin van de planner worden alle tools uitgelegd, dit gebeurd dan zeker ook uitgebreid genoeg, er is namelijk niet alleen uitleg van de tool maar ook zelfs een voorbeeld. De onderstaande tools worden gebruikt in de planner:

 • De Purpuz map; je doelen verwerken in een mindmap
 • De Purpuz matrix; keuzes maken van welke doelen prioriteit hebben en welke kunnen wachten
 • Het Purpuz plan; mindmap van je doel en de stappen om je doel te bereiken
 • Het Purpuz pad; je maakt je stappen realistischer door ze op volgorde te zetten en een tijd toe te voegen
 • De maandplanning; maandoverzicht van al je doelen die je in die maand wil behalen
 • De weekplanning; het agenda gedeelte, hier kan je per dag je afspraken en doelen neerzetten met tijden en al erbij
 • Dagreflectie; onder elke dag kan je je overwinning en je groei benomen (eigenlijk een soort tip en top, wat ging goed en wat kon beter)
 • Vragen aan jezelf; aan het eind van elke maand zijn er twee pagina’s voor je maandelijkse reflectie

Aan de slag met de Purpuz planner

Het was voor mij weer even wennen om ook mijn afspraken op papier te zetten, het afgelopen jaar was ik namelijk van een papieren agenda overgestapt op een elektronische via mijn mobiel. Ik deel deze agenda samen met mijn vriend zodat wij van elkaar weten wanneer wie wat doet. Nog steeds gebruik ik onze gedeelte agenda, maar de planner is echt mijn geheime vriendje, ik kan er mijn ideeën in op schrijven, je hebt namelijk bij de weekplanning ook een creatieve ruimte, maar ook een to do lijstje voor zowel werk als privé. Wat erg handig is omdat mijn doelen variëren van werk gerelateerd, maar ben ook bezig met mijn eigen privé doelen te behalen.

Wat heeft de Purpuz planner toegevoegd in mijn leven?

Ik ben van nature een onwijze chaoot, iedereen die mij kent zal dit dan ook beamen. Ik pak altijd alles tegelijk aan en ga hier vaak de fout mee in, ik neem te veel hooi op mijn vork of raak het overzicht kwijt. De Purpuz planner is hierin mijn redder dit jaar, hierdoor heb ik overzicht in mijn doelen die ik wil behalen en maak wekelijks een to do lijstje. Niet alleen voor mijn huishoudelijke taken, maar vooral wat betreft mijn bloglife. Elke dag leer ik steeds nieuwe dingen in de omgang met de planner, hoe moeilijk het mij eerst leek door de vele informatie, zo makkelijk is het nu. Willen jullie ook het jaar 2020 zonder al te veel stress doorkomen en al je doelen behalen? Bestel dan je eigen Purpuz planner hier.

Wat zijn jouw dromen of doelen die jij dit jaar wil behalen?

*Het product in deze review heb ik gekregen en ik maak gebruik van affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

0 Comments

 1. Vind het altijd zo leuk als chaoten een planner vinden die rust brengt. Ik ben van nature een goede planner, althans het werkt voor mij goed, en heb altijd verschillende planners gehad die werkten, maar wilde altijd al gauw weer wat nieuws. Nu heb ik de Mascha planner die ik gebruik. Niet de allerbeste planner maar de indeling werkt voor nu. Daarbij houd ik doelen bij in m’n bullet journal. Fijne combinatie moet ik zeggen

  1. Ja ik maakte ook vaak gebruik van meerdere dingen de purpuz planner is dat eigenlijk maar dan alles in 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *