Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid Persoonlijk

Mijn strijd tegen de kilo’s- week 4 en 5

Hoe meer maatregelen er komen hoe moeilijker het wordt om nog voldoende te bewegen om toch te kunnen afvallen. Daarom heb ik voor mezelf besloten dat ik even overnieuw ga beginnen, ik ga bereken wat mijn voeding inname moet zijn om toch af te vallen, maar dan zonder sporten. Ik was afgelopen weken 1 kilo afgevallen, maar nu ik alleen maar thuis zit ben ik bang dat ik weer ben aangekomen. Om goed inzicht te krijgen wat ik nu doe en wat ik wil, moet ik goed voor ogen hebben wat ik nu binnenkrijg qua calorieën en voedingswaardes.

De aankomende week ga ik een eetdagboek bijhouden via de app food. Dit om goed inzicht te krijgen in wat ik nu doe en vanuit daar te kijken naar wat ik wil gaan doen. Het is erg belangrijk om tijdens het afvallen ervoor te zorgen dat je niet te weinig gaat eten, want te weinig is ook niet goed. Tijdens het afvallen is het juist enorm belangrijk dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt, je lichaam gaat namelijk je vet reserves juist opslaan als die te weinig binnen krijgt. Het is niet alleen belangrijk om goed voor ogen te krijgen wat je calorie inname is en wat je inname eigenlijk moet zijn, maar het is ook erg belangrijk om een beeld te hebben bij je gewicht en centimeters, daarom ga ik dat ook bijhouden.

Vanochtend heb ik zelf een tabel ingevuld, deze is onderaan dit artikel te vinden is. Je kan met deze tabel precies zien waar je bent gestart, door het noteren van je calorie inname kan je dat vergelijken met hoeveel calorieën je binnen moet krijgen om af te vallen, ook in tijden zoals nu dat je niet kan sporten. Buiten het invullen van de tabel kan ik ook terugzien hoeveel dagelijks mijn calorie inname is geweest en dat vergelijken met mijn calorie behoefte aan het einde van de week. Na deze week zal ik met jullie mijn planning delen en hopelijk hebben jullie er zelf ook wat aan.

Het zal even onwennig te zijn om alles te loggen wat ik eet, maar heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Voor mijzelf zet ik drie maal per dag een reminder om de app in te vullen. Deze week ga ik mij ook verdiepen in wat voor soort oefeningen er zijn voor thuis en welke spullen ik daar eventueel voor moet aanschaffen. Stay tuned dus voor alle informatie volgende week!

Gewicht
BMI
Omtrek buik (navel)
Heup (billen)
Taille
Benen
Armen
Vochtmassa*
Spiermassa*
Vetmassa*
Calorie behoefte
Calorie inname

Foto door anonymous op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

3 Comments

  1. Oma Ans says:

    Heel veel succes, liefs Oma

  2. […] maar thuiszitten hoogstwaarschijnlijk ben aangekomen en inderdaad de dag na het posten van mijn artikel over week 4 en 5 heb ik me gewogen en zat er alweer 1,5kg aan. Zoals afgesproken heb ik ongeveer een week mijn […]

  3. […] maar thuiszitten hoogstwaarschijnlijk ben aangekomen en inderdaad de dag na het posten van mijn artikel over week 4 en 5 heb ik me gewogen en zat er alweer 1,5kg aan. Zoals afgesproken heb ik ongeveer een week mijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *