Afvallen & beweging Mijn strijd tegen de kilo's

Hulp voor obesitas maar dan zonder operatie

Alweer langer dan 2 jaar geleden. vlak voor de corona lockdown begon ik met schrijven over mijn strijd tegen de kilo’s. In mijn eerste blog vertelde ik openhartig over mijn overgewicht, maar deel ik ook mijn plan hoe ik de strijd aan wil gaan. Het terug te lezen doet me pijn, pijn omdat ik door de regels lees hoe erg gemotiveerd ik was en hoe graag ik mijn doel wilde bereiken. Mijn doel van afvallen zonder dat er een operatie nodig is. In dit artikel zal ik terugblikken naar de afgelopen twee jaar hoe ik sporten een deel van mijn leven maakte, hoe ik dat weer verloor. Maar ook hoe ik een liefde ontwikkelde voor zwemmen en hoe ik zocht naar hulp voor obesitas maar dan zonder operatie en wat daaruit gekomen is.

Het ene na het andere dieet

Niet alleen de afgelopen 2 jaar, maar eigenlijk al zolang ik mij kan herinneren volg ik het een na het andere dieet, altijd op dezelfde manier. Ik begin vol enthousiasme eraan en zet me er voor de volle 100% ook voor in. Altijd gebeurd er dan wel iets in mijn leven, waardoor de drukte de overhand neemt en mijn goede voornemens op de achtergrond raken. Hierdoor staat mijn afval proces vaak stil of kom ik zelfs aan en juist dan verlies ik de motivatie en gaat al mijn harde werken verloren.

De sportschool

Zo ook begin 2020, ik had me ingeschreven bij de sportschool een voedingsschema waarmee ik een half kilo per week zou moeten afvallen en de wil om te starten, maar waar ging het dan mis? Allereerst duurt het bij mij even voordat ik gewend ben aan sporten en op mijn voeding letten. Daarnaast speelde corona ook een grote factor in het leven van ons allemaal. In het begin wist niemand wat ons te wachten stond en juist die onzekerheid bezorgde ons allemaal stress!

Sporten en corona

Sporten in coronatijd ging heel anders dan ik gewend was, door alle maatregelen en lockdowns verdween mijn motivatie als sneeuw voor de zon. De afgelopen twee jaar ben ik daarom door alle lockdowns heen gaan zwemmen. Doordat ik thuis werkte kon ik tweemaal in de week in de ochtend zwemmen en ging ernaast nog twee vaste avonden ook zwemmen. Na nog geen twee weken merkte ik al verschil in mijn conditie en heb het zwemmen er toen zoveel mogelijk ingehouden, totdat alles volledig op slot ging.

Hulp voor obesitas maar dan zonder operatie

Eind 2020 heb ik mij aangemeld bij Co-eur. Door de wachttijden en tot alles geregeld was zaten we alweer in mei 2021 toen ik begon. Co-eur heeft mij veel geleerd omtrent voeding en veel bijgebracht, helaas geen kilo’s eraf. Wel heb ik geleerd mijn eetbuien onder controle te houden en het emotie eten wordt ook steeds minder. Inmiddels is het traject afgerond heb ik een behoorlijke dosis informatie opgedaan, maar elke dag blijft nog een strijd tegen de kilo’s. Het merendeel van hulp voor obesitas is gericht op een operatie, maar er is veel meer dan dat. Door mijn blogs wil ik je daarover inlichten. Volgende keer ga ik wat vertellen over een hypnotische maagverkleining!

Hoe gaat jouw strijd tegen de kilo’s?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *