Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid Persoonlijk

Mijn strijd tegen de kilo’s – week 11 en 12

Afgelopen week was ik zo druk met werk, huishouden en alles daarom heen dat ik nu jullie de update even per twee weken geef. Soms geef ik wekelijks een update dus niet getreurd als jullie een weekje niks horen.

In mijn update van week 10 had ik al met veel blijdschap gemeld dat ik in totaal 4,8kg was afgevallen. Ik ben toen een experiment aangegaan met mijn eetpatroon. In april lette ik alleen op mijn koolhydraten verder niet, ik ben nu dus op alles gaan letten waardoor ik minder calorieën binnen kreeg en verder alles verspreid en goed verdeeld. Dit heb ik berekend via de app Food.

Een week lang heb ik me hieraan gehouden zat er zelfs een paar keer iets onder. Nou kon ik niet wachten om mij weer te wegen. Zo stond ik vol trots (dacht ik) op de weegschaal, maar was ik opeens 1,5 zwaarder. Nou was ik wel ongesteld maar zoveel door ongesteldheid aankomen kan toch niet!? Ik denk dat ik alle sites wel via Google heb bezocht om te achterhalen of je kan aankomen door ongesteldheid en hoeveel. Conclusie was dat het kan maar dat kan dus variëren tussen de 500 gram met zelfs tegen de 2 kg.

Hierna zat ik er even helemaal doorheen was er klaar mee, neigde naar zoete dingen en wilde het opgeven. Toen bedacht ik me dit is juist het moment dat ik mezelf moest herpakken. Ik vergaf het mezelf dat ik hier en daar wat gesnaaid had in mijn niet zo stabiel emotionele toestand en ben vol goede moed weer verder gegaan waar ik voor mijn ongesteldheid was gebleven.

Nu ik weer op mijn koolhydraten let in plaats van mijn calorieën voel ik me gelijk minder opgezwollen en energieker weer.

Het viel me wel zwaarder die week, omdat ik toch in mijn achterhoofd had dat ik die 1,5 kg was aangekomen terwijl ik net 4,8 kg was afgevallen in april. De week vloog voorbij en ik kon dan ook niet wachten om weer op de weegschaal te mogen staan en me op te meten. Ik was dan ook weer blij toen ik weer 1 kg lichter was. Maar toch die ene halve kg zat mij enorm dwars. Heb maar geprobeerd het los te laten en door te gaan met waar ik mee bezig was. Wel ben ik nu in totaal 14 cm kwijt bij mijn buik omvang. Doordat ik ook qua centimeters aan het verliezen ben heb ik besloten mij wekelijks te wegen en wekelijks op te meten, zodat ik bij een van de twee vooruitgang kan zien.

Nu ik weer op mijn koolhydraten let in plaats van mijn calorieën voel ik me gelijk minder opgezwollen en energieker weer. Ik maak nog steeds zelf mijn week menu’s alleen doe ik nu gewoon de boodschappen en kijk elke keer de avond van de voren hoe ik de dag erna volplan. Dit werkt beter merk ik omdat je niet altijd zin hebt in wat er op het menu staat. Nu heb ik diverse maaltijden voor de hele week en kan ik gewoon aankijken waar we zin in hebben. Ik ben super benieuwd of ik weer ben afgevallen dit weekend kan ik me weer wegen!

Inmiddels loop ik zo’n 3 a 4 keer per week ruim een uur, eerst nog in een rustig tempo, maar dat gaat nu steeds veel sneller. Mijn doel is nog steeds in oktober in totaal -25 kg, ik zit nog aardig op schema en hoop zo door te kunnen blijven gaan.

Wat is jullie ervaring met afvallen en wandelen?

Foto door anonymous op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *