Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid Persoonlijk

Mijn strijd tegen de kilo’s – week 0

Heel lang heb ik getwijfeld of ik dit wilde delen met de buitenwereld. Maar aangezien ik voorstander ben van open en eerlijkheid heb ik ervoor gekozen om wat te gaan bloggen over mijn strijd tegen overgewicht.

Al jaren tob ik met mijn gewicht, dan ga ik er weer volop tegen aan en begin ik aan allerlei soorten diëten, maar toch val ik vroeg of laat weer terug in mijn oude oh zo bekende patroon. Al op jonge leeftijd was ik me ervan bewust dat ik “anders was” dan mijn zusjes, zij konden eten wat zij wilde om vervolgens ook maar geen gram aan te komen. Ik zelf daar in tegen hoefde maar naar het eten te kijken en de kilo’s vlogen eraan.

Vroeger had ik nog mijn ouders die achter me aan zaten met “eet nou eens gezond” en “één keer opscheppen is echt genoeg” of “eet langzamer dan zit je sneller vol”. Denk dat iedereen deze wijze spreuken wel kent die tobt met overgewicht, want ja laten we wel de feiten benoemen zoals ze zijn.

Ik ben trots op mijn rondingen en zeker een voorstander ervan dat een vrouwelijk lichaam curves heeft, maar toch ben ik me er goed van bewust dat ik op dit moment lijdt aan zwaar overgewicht. Ik noem het zwaar omdat dat de waarheid is, er komt een moment in je leven waar je dat onder ogen moet gaan zien hoe moeilijk dat soms ook is.

Dat moment heb ik gehad en ben me toen gaan verdiepen in het veranderen van je leefstijl. Ik probeer hierdoor bewust te kijken naar wat ik eet en vooral waarom ik het eet en hoe ik door mijn bewustwording gezonder kan gaan leven zonder het gevoel te hebben dat ik bezig ben met het zoveelste dieet.

Door de jaren heen hebben veel mensen geprobeerd mij te helpen, mij te steunen en te stimuleren tot afvallen, pas onlangs besefte ik mij dat dat helemaal geen nut heeft gehad. Ik zelf moet beseffen dat er iets moet veranderen en alleen ik zelf kan dat veranderen.

Het maakt niet uit hoeveel mensen om je heen je steunen en je willen begeleiden in je strijd met de kilo’s, maar zolang jij “onbewust” zelf die strijd niet wil aangaan zal je ook nooit dat gevecht kunnen winnen. Ik heb meerdere opties overwogen waaronder ook een maagverkleining. Toch heb ik er bewust voor gekozen om dat voor nu nog niet te doen.

Geloof me als ik zeg dat ik het echt overwogen heb, maar ik geloof dat als ik de drie R’s van Rust, Regelmaat en Reinheid heb gevonden het me zelf gaat lukken.
Rust door dat ik minder hooi op mijn vork neem, prioriteiten stel en naar mezelf leer luisteren. Regelmaat door een vast ritme te creëren in zowel mijn werk als privé. Reinheid door meer bij mezelf te komen echt na te denken wat ik wil en niet volgen wat anderen voor mij willen.

Stap 1 is gezet, de pas van basic fit ligt klaar samen met mijn sportkleding, morgen ochtend is het weer zover! Samen met mijn vriend gaan we sporten. Stap 2 is dat ik buiten het sporten om ook mijn calorieën ga bijhouden. Dit omdat het bij mij niet werkt op de langere termijn me aan strenge diëten te houden. Ik ben veel te druk met alle ballen hoog te houden, dat ik sneller de fout in ga met te streng diëten. Via de sportschool gebruik ik een voedingsplan app, daar wordt elke 4 weken berekend hoeveel calorieën ik mag eten. Zolang ik me daar aan hou in combinatie van twee keer sporten zal ik geleidelijk gaan afvallen.

Ik zal de komende periode wekelijks hierover bloggen hoe dat gaat en waar ik tegenaan loop.

Zijn hier lezers die ook bezig zijn met afvallen? Heb je vragen of tips laat dat dan weten via een reactie.

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

3 Comments

  1. Ik doe dit mede omdat ik zwanger wil worden. Gaat jou ook zeker lukken na je zwangerschap ga eerst maar goed daarvan genieten! Liefs Daantje

  2. […] fout. Ik blog nu al een tijdje over mijn strijd tegen de kilo’s, waar ik begon met mijn eerste blog, zijn we nu al bijna 4 maanden verder. Ik heb veel downs, maar ook veel ups gekend in deze 4 […]

  3. […] ik begin dit jaar besloot dat ik voor een healthy lifestyle wilde gaan en echt alles goed monitoren. Werd het tijd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *