Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid

Sporten tijdens corona tijd

Al ruim twee weken zijn de sportscholen weer geopend voor publiek tijdens de corona. Zelf ben ik dan ook weer gaan sporten, ik wil jullie meenemen hoe het bij de Basic Fit is nu en op wat voor manier je tijdens corona toch nog kan trainen.

Sportscholen gesloten

Toen de corona uitbrak zat ik net lekker in mijn sportritme, ik ging ongeveer drie keer per week sporten, vond het dan ook helemaal niks toen de sportschool moest sluiten. De discipline om thuis het sporten voort te zetten heb ik gewoon niet, het idee alleen al te moeten trainen zonder apparatuur, ik moet er niet aan denken. De afgelopen weken dat ik niet kon sporten heb ik behalve af en toe een wandeling, een keer de fiets pakken in plaats van de auto of een extra keer traplopen niet heel veel aan beweging of sport gedaan. Wel heb ik een Fitbit en hield ik mijn stappen bij, mijn doel was dagelijks zoveel mogelijk tegen de 10.000 stappen te zetten.

Je kan je voorstellen hoe blij ik was dat ik hoorde dat per 1 juli de sportscholen weer open mochten, ik hield dan ook nauw de website van de Basic Fit in de gaten, zodat ik zo snel mogelijk wist hoe en wanneer ik weer kan gaan trainen. Maandag 29 juni was het eindelijk zo ver, via de website en overige social media kanalen werd er bekend gemaakt hoe Basic Fit zich gaat houden aan de richtlijnen van het RIVM, maar zich wel voor het publiek weer openstelt.

Reserveren voor het sporten via de functie Gymtime reserveren

Het reserveringssysteem

Denk dat iedereen die bekend is met Basic Fit ook bekend is met hun app, een app waar je niet alleen terecht kan voor de roosters van de lessen, maar ook voor voeding, recepten, personal trainers overzicht, je mijn omgeving en zelf je workouts. Nu is er op de app een extra functie ontwikkeld speciaal voor tijdens de corona tijd, namelijk de optie Gymtime reserveren. Via deze button kon je in het reserveringssysteem terecht, je kan hier niet alleen je reservering maken, maar ook je reservering terug vinden. Als je een reservering wil maken kan je de locatie kiezen en uit vijf verschillende dagen, als je de dag gekozen hebt, kies je voor een dagdeel. Als je gekozen hebt of je liever in de ochtend, middag of avond wil sporten, dan krijg je ook de opties qua tijden en hoe lang je wil sporten, dit kan vanaf 30 minuten tot 120 minuten. Voor de duo pashouders onder ons, zodra je de bovenstaande opties gekozen hebt kan je aan het einde voor het bevestigen de ander uitnodigen via een vriendenlijst en het e-mail adres van de persoon die met je meegaat sporten. Als je reserveer goed is gegaan ontvang je een email met je reservering gegevens, maar deze kan je ook via de app op dezelfde manier inzien, helaas is het niet mogelijk om meerdere reserveringen te maken, je kan namelijk pas een nieuwe reservering maken wanneer de huidige is verlopen of geannuleerd. Persoonlijk ben ik blij als we weer gewoon kunnen gaan sporten zonder gebonden zijn aan de tijden en al het gedoe er om heen, maar ik moet wel zeggen dat ik zeker blij ben dat het überhaupt mogelijk is om op deze manier weer toegang te krijgen tot de sportschool.

Hygiëne maatregels in de sportschool

Vooral nu met de corona is hygiëne iets wat nog belangrijker is geworden dan voorheen, logisch want niemand wil ziek worden en we willen allemaal hetzelfde, namelijk dat het virus zo snel mogelijk wordt uitgeroeid. Bij binnenkomst moet je je handen desinfecteren en staat er iemand bij de balie die je eventuele vragen kan beantwoorden. Overal in de sportschool hangen er flyers of wordt je er op de schermen op gewezen dat je de apparaten na elk gebruik schoon achter laat. Het cardio gedeelte is bijna verdubbeld zoveel meer apparatuur staat er nu, wel zit overal een apparaat er tussen die niet in gebruik is, dit wordt aangegeven door de flyers, zodat de sporters toch de 1,5 meter regel in acht houden. Buiten de regels die je zelf moet volgen bij het betreden van de sportschool, loopt ook het personeel van de vestiging vaker rond, maken extra schoon en letten goed op of wel iedere sporter zich aan de regels houdt. Verder functioneert de sportschool redelijk als voor de corona, de kluisjes kunnen worden gebruikt, net zoals de kleedkamers, om het toilet te gebruiken of te douchen. Wel wordt er aangegeven alles schoon achter te laten en bij klachten thuis te blijven. Als lid van de Basic Fit kan je ook weer gebruik maken van de groepslessen, zowel virtueel als van de live lessen, je hoeft hier niet apart voor te reserveren, alleen de reguliere reservering zoals eerder besproken. De groepen zijn kleiner gemaakt, zodat er voldoende ruimte is tussen de sporters die willen deelnemen aan de groepslessen. In de gezamenlijke ruimte staat tafels en stoelen waar je plaats kan nemen om even gezellig te kletsen of tijdens het nuttigen van een koffie of thee. Nu tijdens de coronatijd is er meer afstand tussen de tafels en staan er per tafel maar twee stoelen erbij.

Hoe is het om weer te sporten

Inmiddels ben ik al een aantal keer wezen sporten, ik heb het als zeer prettig ervaren, hoe alles geregeld is, maar ook om überhaupt weer te kunnen sporten. Vaste dagen heb ik niet omdat ik een afwisselend rooster heb, ik probeer drie keer in de week te gaan, het liefst in de ochtend. Op een of andere manier verloopt mijn dag beter en heb ik veel meer energie als ik in de ochtenden gesport. Al een aantal ochtenden stond ik iets na 7 uur in de ochtend in de sportschool, hoe ik begon met dichtgeknepen ogen waar ik net vanuit een spleetje door heen kon kijken, zo eindigde mijn uur sporten vol energie. Een vriendin sport ook zo vroeg samen met haar moeder, elke maandag, woensdag en vrijdag ochtend. Wanneer ik kan sluit ik aan op die dagen en tijden en anders plan ik het zelf in wanneer het uitkomt, ik zorg er in iedergeval voor dat ik drie maal per week een uurtje kan sporten. Vanaf september veranderd helemaal mijn rooster in verband met school- en werktijden, maar als ik het sportritme er goed in heb zitten ben ik zeker dat ik kan blijven sporten en er tijd voor vrij kan maken.

Sporten jullie weleens? Zo ja, wat voor soort sport en hoe bevalt het?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *