Afvallen & beweging Foodies & Health Gezondheid Persoonlijk

Mijn strijd tegen de kilo’s- week 10

Het afvallen zit inmiddels goed in mijn systeem, elke week stel ik nog steeds de menu’s samen en elke zaterdag ochtend weeg ik mezelf en meet ik alles op. In de maand april ben ik 4,8 kg afgevallen en rond de 13cm kwijt qua buikomvang. Op dit moment ben ik wat aan het experimenteren om via een app mijn calorie behoefte om af te vallen te berekenen ipv alleen op de koolhydraten te letten. Ik merkte dat ik vaak te weinig binnen kreeg en of te hoog in mijn vetten ging zitten. Nu met de app wordt er precies berekend wat ik mag qua calorieën, qua koolhydraten, qua eiwitten en qua vetten en dit allemaal is gebaseerd op 800 gram afvallen per week.

Doelstelling

Als het allemaal zo loopt zoals het zou moeten lopen ben ik eind oktober in totaal nog steeds – 25 kg. Dat is nog steeds mijn doel waar ik voor ga, tevens is mijn doel ernaast 2 kledingmaten minder dan wat ik nu heb. Ik realiseer me al te best dat dat experimenteren ook verkeerd kan uitpakken dat ik in plaats van afval juist aankom, maar juist daarom ben ik extra gemotiveerd om ermee door te gaan. Doordat ik alles bij hou in de app kan ik makkelijk switchen of herberekenen als ik opeens iets anders eet dan er oorspronkelijk in het menu stond.

Leerpuntje voor mezelf: “Opstaan van de bank en einde van de dag na mijn werk een ommetje maken, goed voor mijn stappen maar ook even weg van werk en omschakelen naar thuis”.

Trainingschema

Tevens hou ik nog steeds dagelijks mijn stappen bij en zit vaker in de buurt van 10 duizend dan voorheen. Ik heb een springtouw aangeschaft en online heb ik een handig trainingsthema voor touwtje springen gevonden, dat was via happyhealthy, onderstaand schema:

  • Trainschema week 1: Dagelijks 2 keer 1 minuut touwtje springen. Dit doe je met de zogenaamde speed step. Dat wil zeggen dat je niet springt maar een lopende beweging maakt, het lijkt net of je loopt
  • Trainschema week 2: Nu 2 keer per dag 2 minuten. Je kunt nu ook overstappen naar het springen, dus nu springen in plaats van een lopende beweging
  • Trainschema week 3: 2 keer per dag 4 tot 6 minuten
  • Trainschema week 4: Je kunt nu proberen om het 10 minuten achter elkaar vol te houden
  • Trainschema week 5: Uitbouwen naar 15 minuten achter elkaar. Doe dit niet 7 dagen in de week. Bouw rustdagen in
  • Trainschema week 6: In de laatste week van het opbouwen 2 of 3 keer in de week 20 minuten.

Ik zal jullie over 2 weken op de hoogte stellen hoe mij het touwtje springen is vergaan, aangezien ik na 2 weken al 2 keer per dag 2 minuten zou moeten kunnen springen. Als ik merk dat ik meer tijd nodig heb ga ik het wat langzamer opbouwen, aangezien ik nu overgewicht heb en met springen sneller last krijg van mijn knieën. Helaas is de temperatuur nu iets minder goed, waardoor ik minder snel buiten een wandeling ga maken dus leerpuntje voor mezelf “Opstaan van de bank en einde van de dag na mijn werk een ommetje maken, goed voor mijn stappen maar ook even weg van werk en omschakelen naar thuis”.

Hormonen en cravings

Deze week is voor mij een erg spannende week, moet namelijk ongesteld worden, ik heb dan altijd zo een trek in chocola en überhaupt slechte dingen. Vaak weeg ik ook wat zwaarder, maar dat moet dan maar, ik probeer mezelf zo veel mogelijk gezonde snacks toe te dienen. Als ik trek heb in chocola eet ik nu pure chocola van 85%, die valt zo zwaar dat ik na 1 stukje al vol zit en niet meer hoef. Verder een goed zoet alternatief is een rijstwafel met Hüttenkäse en een beetje honing, lekker zout met producten die wel gezond zijn!

Hoe doen jullie dat tijdens jullie maandelijkse feestje met afvallen?

Foto door anonymous op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

1 Comment

  1. […] huishouden en alles daarom heen dat ik nu jullie de update even per twee weken geef. Soms geef ik wekelijks een update dus niet getreurd als jullie een weekje niks […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *