Liefde Lifestyle Persoonlijk Relaties

Samenwonen en irritaties

In een eerder artikel (lees hier) heb ik al wat verteld over het samen gaan wonen, wat erbij komt kijken als je van twee huizen naar één huis gaat. Hier komt ook samenwonen aan bod, maar dan een totaal andere wending dan de verhuizing, namelijk hoe is het om samen te wonen nadat je jarenlang op jezelf hebt gewoond?

Nou ik ga jullie het eerlijk vertellen het is zeker geen sprookje, het is aanpassen, wennen en hard werken. Al helemaal in mijn geval, ik ben erg koppig, heb een keiharde eigen mening en kan soms ook een echte drama queen zijn. Wat ik vooral erg lastig vind is het wennen en aanpassen. Voordat ik ging samenwonen had ik al ruim zeven jaar op mezelf gewoond, zeven jaar lang eigen inrichting bepalen en leven bij je eigen regels of gewoon leven zonder regels!

Ik ben wel iemand die houdt van structuur en regelmaat in mijn leven en pas dat dan ook graag toe, om een goed overzicht te behouden van wat ik moet doen en wanneer. Ik hou van planningen en lijstjes maken, lijstjes voor boodschappen, financiën, huishoudelijke taken en noem maar op. Je kan begrijpen dat aangezien ik dat al ruim zeven jaar deed, het niet van de een op andere dag is afgeleerd, maar ook dat het een gewoonte is geworden.

Mijn vriend daar in tegen is daar wat minder van dus hebben we een compromis moeten sluiten, want ja de keyword voor een happy life is compromis sluiten. We hebben een gezamenlijke app waar je een agenda in hebt, maar ook diverse dingen voor lijstjes. Echter gebruiken wij alleen het kalender gedeelte en voor de boodschappenlijstje en okee heel soms ook de takenlijstjes. Ik denk dat hij er nu wel vrede mee heeft, zolang ik niet alles uitwerk per dag in de planner wanneer we wat eten etc. Nu doen we gewoon boodschappen per week het aantal maaltijden die je nodig hebt en kijken per dag waar we zin in hebben.

Als je voor het eerst gaat samenwonen kunnen er veel irritaties ontstaan, hieronder een lijstje van de meest bekende irritaties die een vrouw kan hebben wanneer ze gaat samenwonen met een man:

 • Wc -bril omhoog laten staan
 • Scheerschuim op de wasbak
 • Gebruikte handdoek na het douchen overal vinden behalve aan de daarvoor bestemde douchestang
 • Overal liggen scheermesjes
 • Rondslingerde kleding/schoenen (al kunnen vrouwen zelf daar ook wat van)
 • De was doen is een vrouwen taak
 • Als je niet zelf gaat koken staat er niks op tafel die avond
 • Mannen en hun game verslaving (Xbox, Playstation, Nintendo etc)
 • Er niet uit komen met een film want alle “goede” films heeft meneer zelf al gezien
 • Samen een serie zeggen te gaan kijken, maar een maand nadat die online staat hem nog niet te hebben gezien

Bovenstaande zijn enkele irritaties die ik door de jaren heen heb gehoord en misschien ook wel sommige die ik zelf heb ervaren. Begrijp me niet verkeerd he samenwonen met je lief is ook super leuk, maar net zoals toen je nog thuis woonde zijn er soms wat irritatie punten.

Ik zou voor geen goud mijn lieve vriendje thuis willen missen en neem die kleine irritaties die ik als vrouw zijnde wel eens kan hebben maar voor lief, want ja hij heeft vast ook wel irritaties van zijn kant. Maar hey ik zei het al in het begin samenwonen is ook keihard werken. Werken aan jezelf hoe jij als persoon bent als je samenwoont, maar ook samenwerken om er samen je draai in te vinden.

Ben ik een irritatiepunt vergeten die jij hebt? Of woon je samen met een vrouw en weet je daar de irritatiepunten van? Laat het me weten en laat een reactie achter

Foto door Eric Ward op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

2 Comments

 1. […] een artikel over samenwonen en de welbekende irritatiepunten (het artikel vind je hier), vond ik dat het tijd was voor een lekker full positive energy artikel over de vele voordelen van […]

 2. […] een artikel over samenwonen en de welbekende irritatiepunten (het artikel vind je hier), vond ik dat het tijd was voor een lekker full positive energy artikel over de vele voordelen van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *