Academy Business talk Lifestyle Persoonlijk

Gebruik van social media

Social media is in deze tijd niet meer weg te denken. Ik denk dat bijna iedereen wel een account heeft op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest, misschien zelf wel bij allemaal. Al mijn social media kanalen zijn gekoppeld aan mijn website.

Instagram

Dit social media kanaal staat bekend om het delen van foto’s of filmpjes, maar ook om de filmpjes die gedeeld worden in de stories. Deze blijven 24 uur zichtbaar voor je volgers, maar je kan er ook voor kiezen ze in je highlight te zetten zodat ze ten alle tijde zichtbaar blijven. Als je bijvoorbeeld een recept deelt is dat handig. Je kan via je bio kort delen wie je bent en mocht je een eigen website hebben wordt dat ook via de bio vaak gedeeld. Je kan ervoor kiezen om de website te delen of een link naar bv linktree. Vanuit daar kan je doorlinken naar meerdere dingen en wordt vaak door bloggers of influencers gebruikt. Op Instagram worden ook veel hashtags gebruikt, dit zorgt voor betere vindbaarheid tussen de miljoenen gebruikers.

Facebook

Het social media kanaal Facebook wordt veel vergelijkt met Hyves. Je kan contacten onderhouden ondanks de afstanden tussen jullie. Toch wordt Facebook ook gebruikt om bedrijven te promoten, groepen aan te maken over een bepaald onderwerp of je blog te delen. Je kan een eigen pagina aanmaken met alle informatie van je bedrijf of blog van de openingstijden tot aan alle contact informatie. Tevens zijn er op Facebook diverse groepen waar je lid van kan worden over het onderwerp waar jouw interesses liggen. Zelf gebruik ik Facebook zowel voor contact met mijn vrienden en familie uit het buitenland, maar ook voor mijn blog. Ik ben lid van diverse groepen waar je kan brainstormen met andere bloggers of samenwerkingen aan kan gaan. Tot slot deel ik ook via Facebook mijn nieuwe geschreven artikelen en vergroot op die manier mijn bereik.

Twitter

Twitter als social media kanaal bestaat al jaren. Het nadeel is dat je per bericht, oftewel tweet, maar iets kan plaatsen tot 280 tekens. Echter wordt het veel gebruikt voor korte berichtjes of linkjes te delen. Twitter heeft namelijk een groot bereik. Zelf heb ik Twitter gekoppeld aan mijn blog, zodra ik een nieuw artikel post wordt dat automatisch ook getweet op Twitter met de link naar mijn artikel.

Pinterest

Pinterest als social media kanaal wordt vooral gebruikt als digitaal prikbord. Je kan zelf foto’s posten, dat heet een pin, onder je eigen account, maar je kan ook pins opslaan. Het wordt veelal gebruikt als inspiratiebron, maar wordt ook steeds populairder onder de bloggers. Je kan pins opslaan van een bepaald onderwerp en dat samen bundelen onder een bord. Ik gebruik Pinterest ook voor mijn blog, als ik een nieuw artikel post komt dat ook op Pinterest. Ik post de foto met als onderwerp de titel van mijn blog, de foto link ik door naar mijn artikel. Als iemand op Pinterest dan zoekt en zij komen bij mijn foto uit komen ze op die manier ook uit op mijn website.

Bloglovin’

Dit social media kanaal is zoals de naam al zegt speciaal voor bloggers. Dit is een platform waar de gebruikers hun favoriete bloggers kunnen volgen en de artikelen gelijk kunnen lezen. Het is net als de andere social media kanalen een inspiratiebron, maar vooral een enorm handige tool voor bloggers. Je kan je website toevoegen aan je account, zodat gebruikers makkelijk je blog kunnen vinden en je artikelen kunnen lezen.

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

2 Comments

  1. Leuk om dit te lezen! Ik ben zelf erg fan van Instagram. Pinterest kijk ik ook regelmatig en Facebook gebruik ik privé. Twitter heb ik ook maar kom ik eigenlijk nooit meer op.

    1. Ja Instagram en Pinterest zijn toch ook echt mijn favoriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *