Business talk Interieur Samenwerkingen

De vazen van Parelmoervaas

Eind 2019 kwam ik in contact met Juwita van het merk parelmoervaas, ik mocht een mooie vaas uitzoeken uit haar assortiment op de website voor in ons huisje. Je kan je vast wel voorstellen hoe blij ik was. Ik kon nu eindelijk ons huisje af kon maken met een mooie vaas als eyecatcher. De plek voor de vaas had ik al helemaal voor ogen en ook hoe ik de vaas wilde stijlen, helaas gooide de coronacrisis wat roet in het eten. De plek die ik oorspronkelijk in gedachten had moest nu worden vrijgehouden voor een bureau/eettafel inclusief stoelen. Door de coronacrisis moest ik namelijk thuis gaan werken, iets wat ik niet meer gewoon op de bank of aan de salontafel kon doen. Ik had nu echt een werkplek nodig waar ik twee schermen op kwijt kon en overige kantoorspullen die ik nodig heb tijdens werk. Vanwege dat ons huis maar 40m2 groot is was er niet echt kantoorruimte in de slaapkamer, wij hebben toen gekozen om “mijn kantoor” tussen de woonkamer en de keuken te plaatsen, waar dus oorspronkelijk de vaas zou komen. Ik vond dat heel jammer, omdat ik mij zo had verheugd om de gekozen vaas dichtbij de ingang neer te zetten als een echte eyecatcher. 

Parelmoervaas

In maart 2019 ben ik gaan samenwonen met mijn vriend Robin in ons eigen appartementje in Hoofddorp, omdat wij gingen samenwonen wilde ik graag ons huisje gaan stijlen met leuke planten, accessoires en natuurlijk wat kleuren toevoegen in ons interieur. Dit heeft echter allemaal wat langer in beslag genomen dan wij dachten, nu pas na ruim een jaar is alles een beetje af en soms verander ik in de tussentijd nog meer dingen. Dan bedenk ik opeens dat een bepaald soort meubel toch onhandiger is dan ik oorspronkelijk was en ga ik op zoek naar iets wat wel handig is, maar de basis blijft hetzelfde. 

Onze eyecatcher

Wij hebben gekozen voor een mooie hoge vaas van goud metallic, de vaas is robuust afgewerkt waardoor de kleur nog mooier uitkomt. Het mooie van deze vaas is dat er een binnenbak op zit die waterdicht is hierdoor kan je hem precies zo stijlen zoals je zelf wil, met planten, bloemen of zelfs kunstplanten. Je kan dus ook per seizoen wisselen hiermee, dat is precies wat wij ook hebben gedaan, al was dat niet ons eerste keuze. Al voordat ik de vaas ontvangen had was ik aan het shoppen geraakt, ik ging van tuincentrum naar tuincentrum om ideeën op te doen voor een mooie plant als eyecatcher, ik wilde namelijk een echte plant erin, omdat ik meer groen wilde toevoegen aan ons huis, maar ook omdat een echte plant nou eenmaal veel mooier is dan een kunstplant. Dagen en weken heb ik gezocht naar de juiste plant, die de vaas niet teniet zou doen, ik kwam toen uit op een calathea plant. Dit zijn zulke mooie en elegante planten precies wat ik in gedachten had voor zo een mooie vaas als deze. 

Een calathea plant zijn zulke mooie en elegante planten en precies wat ik in gedachten had voor zo een mooie vaas als deze. 

Wij hebben gekozen voor een mooie hoge vaas van goud metallic, de vaas is robuust afgewerkt waardoor de kleur nog mooier uitkomt. Het mooie van deze vaas is dat er een binnenbak op zit die waterdicht is hierdoor kan je hem precies zo stijlen zoals je zelf wil, met planten, bloemen of zelfs kunstplanten. Je kan dus ook per seizoen wisselen hiermee, dat is precies wat wij ook hebben gedaan, al was dat niet ons eerste keuze. Al voordat ik de vaas ontvangen had was ik aan het shoppen geraakt, ik ging van tuincentrum naar tuincentrum om ideeën op te doen voor een mooie plant als eyecatcher, ik wilde namelijk een echte plant erin, omdat ik meer groen wilde toevoegen aan ons huis, maar ook omdat een echte plant nou eenmaal veel mooier is dan een kunstplant. Dagen en weken heb ik gezocht naar de juiste plant, die de vaas niet teniet zou doen, ik kwam toen uit op een calathea plant. Dit zijn zulke mooie en elegante planten precies wat ik in gedachten had voor zo een mooie vaas als deze. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik enorm schrok toen de vaas werd geleverd, hij was namelijk veel groter en hoger dan ik dacht, ik schoot daarom best in de stress toen de coronacrisis uitbrak en zoals eerder al vermeld, wij een nieuwe plek moesten gaan zoeken in ons kleine huis voor zo een mooie grote vaas. Het heeft ook wel even geduurd voordat wij een besluit hadden genomen waar die zou komen te staan, ik had immers al besloten dat ik een calathea plant in de vaas wilde zetten. Ik vond dat het mooie robuuste gouden van de vaas juist mooi aansloot bij het elegante van de plant. Ik was super blij hoe de plant stond in de grote gouden vaas, oorspronkelijk zou de vaas tegen een lege muur komen om zo echt tot zijn recht te komen in ons huis, maar door alle omstandigheden besloten wij de vaas deels in de woonkamer neer te zetten naast de zijkant van onze koelkast. Zodra je binnenkwam kon je niet anders dan je ogen erop richten, het was een ware eyecatcher voor ons zelf en alle gasten die over de vloer kwamen. 

Onze blijdschap was helaas alleen van korte duur, wij hebben namelijk drie katten, waarvan de oudste twee goed zijn afgericht, maar de jongste die toen nog een kitten was is meestal een ongeleid projectiel. Het duurde dan ook niet lang voordat ze half in de vaas zat te spelen. Dagelijks waren wij bezig met haar corrigeren, alle aarde op te ruimen en haar het af te leren, maar helaas heeft onze prachtige calathea het niet overleeft. Om te voorkomen dat onze toekomstige planten eraan gaan of dat ik dagelijks de aarde overal vindt hebben wij toen besloten om een mooie kunstplant te vinden die groot genoeg was voor de vaas. Het was een helse klus om de perfecte kunstplant te vinden, helemaal nadat er een calathea in had gestaan. Eigenlijk was niks goed genoeg en kwam niks in de buurt van de calathea. Via google kwam ik op een website terecht met prachtige kunstplanten, wederom had ik weer de maat verkeerd ingeschat, toen hij werd bezorgd kwamen we tot de conclusie dat deze kunstplant veel te klein was voor de vaas. Er moest een veel grotere kunstplant in, maar niet te groot dat het overheerst. Na lang zoeken ben ik uiteindelijk geslaagd bij de Xenos, de winkel waar ik als eerst had gekeken, maar toen niks had kunnen vinden. Dat gebeurt mij nou eigenlijk altijd, ik ga alle winkels af en slaag uiteindelijk bij de eerste. 

Een slaapkamer die rust uitstraalt

Toen wij onze slaapkamer gingen opknappen hebben we een prachtige plek gecreëerd voor de vaas. Ik wilde dat de slaapkamer een plek werd die rust uitstraalde, maar wel met leuke accessoires en wat groen. Wij hebben toen gekozen om één muur te verven, namelijk de muur achter ons hoofdeinde. Op de muur zelf wilde wij mooie schilderijen ophangen, met zwarte fotolijsten, maar ook met gouden. Het mooie was dat het goud ook weer terugkwam in de vaas en andere kleine interieur details. De kleur waar wij voor gekozen hadden voor op de muur was apache, een soort van legergroene kleur, maar door de lichtval in de slaapkamer precies goed aansloot bij onze donkere meubels en hierdoor eigenlijk juist lichter uitviel. Ik ben helemaal happy met mijn gouden vaas en kunstplant erin, nu wij onze slaapkamer hebben opgeknapt is het pas echt af. Je kan je voorstellen dat de gouden vaas het helemaal af maakte en ik het heerlijk vind nu onze slaapkamer in te lopen. Zodra ik de slaapkamer binnenstap kom ik helemaal tot rust, ondanks de donkere kleuren straalt het rust uit door het groen wat wij hebben toegevoegd, niet alleen de muur, maar ook de plantjes. Toch is onze slaapkamer niet alleen maar donkere kleuren en groen, maar ook weer een beetje girlie met de gouden accenten er doorheen. Gelukkig was mijn vriend het ook vrij snel met mij eens over hoe ik de slaapkamer in gedachten had. Terwijl ik aan het werk was heeft hij namelijk de muur geschilderd en dezelfde week nog de schilderijtjes en de plank opgehangen. Aan mij was de klus het groen uit te kiezen, wat voor soort plantjes ik mooi vond aansluiten bij de rest. Samen met een vriendin ben ik toen op pad gegaan naar diverse tuincentra om mini plantjes te kopen voor op uit te stallen op de plank in de slaapkamer. Ik heb gekozen voor echte mini plantjes, omdat er al een kunstplant in de vaas zat. Het voordeel van de plank was ook dat de katjes er niet bij kunnen komen. Ik was helemaal verliefd toen ik al die mini plantjes zo bij elkaar zag, ik heb dan ook wel een tijdje daartussen gestaan tot dat ik had besloten welke er mee naar huis gingen. De potjes had ik wel snel gekozen, ik koos voor okergeel en antraciet. Voor de plantjes heb ik gekozen voor wat tropische mini plantjes, cactussen, maar ook voor een luchtzuiverende plant. Ik geniet oprecht als ik nu mijn slaapkamer binnenstap, de geuren van de plantjes, de combinatie van groen en goud en dan natuurlijk mijn prachtige gouden vaas die zo mooi in de slaapkamer staat en rust uitstraalt. 

De website van parelmoervaas.nl

Parelmoervaas heeft een superleuke website, als je op de site komt zie je al gelijk dat er veel meer keuze is dan een paar simpele vazen. Nee parelmoer vaas heeft een heel breed assortiment, van diverse vazen en potten voor binnen in huis, buiten in de tuin en zelf ook voor op kantoor. Er zijn dan ook zoveel verschillende soorten en maten dat je al gauw jezelf verliest in het groot diverse assortiment, voor je het weet zit je alweer uren op de website te struinen. Het fijne hiervan vind ik dat er voor elke gelegenheid wel iets te vinden is. Zo kan je kiezen tussen diverse potten, strakke potten, asymmetrische potten, maar ook potten met een Industrial look. Niet alleen potten maar ook vazen zijn er te vinden in diverse stijlen en maten. Zo kan je kiezen voor lage vazen of potten, die je op een tafel of in een openkast kan plaatsen. Ik heb ook al prachtige bloempotten gezien die ik zeker wil aanschaffen wanneer wij een groter huis hebben. Hoe mooi staat het bij de ingang van je woning aan beiden kanten een mooie plantenbak als eyecatcher, maar ook als warm welkom voor je gasten. Je hebt ook mooie hoge vazen voor op kantoor voor bij de ingang of voor in de wachtkamer, een vaas met een mooi stijl kan de hele uitstraling van het kantoor veranderen. Maak gebruik van een mooie plant of een bonsai boomje, iets wat een zen uitstraling geeft en tegelijkertijd je hele kantoor helemaal opvrolijkt.

De keuze van de stijl, kleur en plant

Als je dan eindelijk gekozen hebt wat je wil, dan moet je gaan kijken naar hoe je hem gaat stijlen, wil je een plant, wil je bloemen, wil je een kunstplant of ga je toch voor een boompje. Allemaal keuzes waar je pas echt over na kan gaan denken als je de hebt gekozen of je een vaas of een bloempot wil en dan nog uiteraard de stijl en de kleur. Aan de hand van die keuze kies je ook de plant uit. Het staat bijvoorbeeld mooier als je een lage ronde plantenbak neemt en daarin mooie planten met bloem waardoor de plantenbak nog mooier uitkomt. Daar in tegen kan ook je keuze uitgaan naar bijvoorbeeld een lage robuuste vaas en daarin een bonsai boompje, iets wat een zen uitstraling heeft maar door de robuuste vaas ook weer een echte eyecatcher is.

De inhoudskeuze

Als je dan alles hebt uitgekozen is het tijd voor de inhoud, niet alles staat bij een vaas of bloempot en ook daar zitten weer verschillen in. Een bonsaiboompje is hier echt de uitzondering in, die komt ook in verschillende maten waardoor die makkelijk te combineren is in zowel een hoge als lage vaas, maar ook in een bloempot. Persoonlijk vind ik in hoge planten juiste mooie hoge planten passen zoals de calathea, de montserat of de ficus. Je hebt nog veel meer van dat soort planten als je in het tuincentrum of online gaat kijken bij grote kamerplanten. Precies dat soort planten passen perfect in die grote vazen. Op de website is er ook een groot assortiment te zien aan lagere vazen, zowel vierkant als rond, hier passen eerder wat planten met bloemen in of luchtzuiverende planten tot 25cm hoog. Je hebt diverse kleine formaten calathea’s ook met bloemen eraan of je kan gaan voor een mooie vetplant. Je hebt vetplanten ook als cactus, maar ook in laag of hoge varianten en zelfs met bloemen. Mijn favoriete vetplant is toch wel de aloë vera niet alleen om hun helende werking maar ook hoe ze eruitzien, je hebt ze met hoge stekels maar ook in lage vorm waar ze een soort lotus vormen. Vooral die lotus vorm past mooi in een lage vaas en zorgt voor een echte eyecatcher in je interieur. Parelmoervaas heeft ook prachtige bloempotten voor buitenshuis, helaas heb ik daar nu zelf niet de ruimte voor maar ik raad het zeker aan om bij je ingang twee van die prachtige exemplaren neer te zetten. De bloempotten heb je ook weer verschillende soorten en maten in, van hoge vierkanten tot lage ronde en ook daar zitten nog verschillen in. Persoonlijk zou ik kiezen voor de lage ronde varianten in een donkere kleur zodat de inhoud echt onderscheid maakt van de donkere kleur van de bloempot zelf. Zelf zou ik lavendel planten combineren met mooie bloemplanten. Lavendel omdat het mijn favoriete geur is en omdat de lavendel plant erom bekend staat insecten op afstand te houden. Qua bloemplanten gaat mijn voorkeur uit naar pioenrozen, omdat ze bekend staan om hun prachtige bloem en zowel winter als zomer kunnen overleven, ze komen in verschillende kleuren, zoals wit, roze of een mix ervan. Mijn keuze zou de lichtroze zijn de mix van wit en roze, hierdoor stralen de bloemen elegantie uit en fleurt het jouw ingang helemaal op, plus door de donkere kleur van de bloempotten komen ze juist nog mooier uit. 

De kantoorplanten

Het is altijd leuk om het kantoor op te vrolijken met mooi groen en stijlvolle vazen, bloempotten of plantenbakken. Het ligt aan de overige stijl van het kantoor, maar met wat planten kan je heel wat komen. Vaak als ik naar een kantoor ga hangt er een bepaalde sfeer en zonder het groen om het op te vrolijken wordt die sfeer al snel grimmig. Kantoorplanten zijn voor mij dan ook echt een must om de boel wat op te vrolijken. Het mooie aan kantoor is dat je alles kan combineren van grote vazen tot lage bloempotten. Ga je voor een bonsaiboompje of juist voor veel groen met bloemen of heb je geen idee wat je eigenlijk wil?

De personal touch

Je kan niet alleen bij parelmoer terecht voor advies wat er mooi staat in jouw interieur, maar ook zelf wat er qua groen mooi aansluit bij jouw keuzes. Dus heb je de website al helemaal doorgespit, maar geen idee wat je wil en wat er past bij je in huis, buitenhuis of op kantoor? Vraag dan bij Parelmoervaas een persoonlijk gesprek aan en laat je helemaal adviseren wat er bij jouw stijl past en aansluit. Er wordt dan een grafische voorstelling van je inrichting gemaakt, plus een plan op maat gemaakt speciaal voor jou, met de bijpassende offerte van jouw keuze. Dan weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel het je allemaal gaat kosten. Het vullen ervan met leuke plantjes of boompjes kan jezelf doen of je kan bij parelmoervaas om advies vragen en zij verwijzen je graag door bij wie je terecht kan voor het juiste soort groen. 

Houden jullie ook zoveel van plantjes en bloemen in huis?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *